Hotarat lucru, Romania a fost si este dintotdeauna o tara a uriaselor contraste.
Romania e tara unde urla din toti rarunchii impotriva arestarilor abuzive cei care au sprijinit masiv si pus la cale acest mecanism nespecific democratiilor europene.
Romania e tara unde se plang de prea multe interceptari si de obsesia nationala generate de acest obicei chiar furnizorii echipamentelor si softului de interceptare.
Romania a e tara in care se trag semnale de alarma pe banda rulanta despre scaderea natalitatii, dar Guvernul zice ca n-are bani pentru a mari un pic indemnizatia celor ce vor sa devina mame.
Romania e tara ce n-are o centura a Capitalei sale, intr-un santier ce dureaza de 12 ani. Dar cheltuie zeci de milioane de euro pe un avion destinat exclusiv demnitarilor.
Romania e tara unde exista peste 30 de ONG-uri ce pretind ca apara drepturile omului. Aceste drepturi fiind declarate chiar de ministrul justitiei pus sa le apere drept “un lux teorectic”. Iar ONG-urile, toate, tac.
Romania e o tara superba, in care potentialul turistic urias nu poate fi valorificat pentru ca nu avem autostrazi.
Romania e tara ce poate hrani inca 2-3 state din potentialul ei agricol, dar importa masiv produse alimentare.
Romania, o tara superba. Dar defecta

10 COMMENTS

 1. Dacă ar avea gură România ar urla să se audă peste mări şi ţări! Din păcate nu are nici mîini pentru a se apăra de escroci şi hoţi care se înmulţesc ca număr pe zi ce trece!
  Şi panaramele astea politice se plîng de hărţuiala DNA dar pe ascuns îşi votează legi pentru a se apăra de anchete şi justiţie, dar şi blocarea sau în viitor ştergerea datoriilor partidului(pnl-psd şi-au dat mîna pe ascuns) ca să intre în alegeri!
  E bine omule?

 2. ROMÂNIA , NU ESTE DEFECTĂ ! ROMÂNIA , A FOST DEFECTATA DIN PĂCATE , TOCMAI DE CEI CARE SUSȚIN SUS ȘI TARE , CĂ EI O REPARĂ !

 3. Degeaba faceţi comparaţie între Elveţia şi România privind arestările.
  1. În Elveţia organele îşi fac treaba fără publicitate pe micile ecrane!
  2. Ei nu anunţă presa cînd arestează!
  3. În Elveţia nu e circul mizerabil privind acţiuni de orice fel mai ales pe micile ecrane!
  4. În Elveţia nu se pune problema încrederii în instituţiile statului sau a infractorilor care ocupă o funcţie şi un scaun politic sau nu!
  5. În Elveţia legea e lege şi se respectă fără niciun comentariu!
  6. Orice individ nu apare în faţa judecătorilor decît în cazuri foarte rare, este prezent doar avocatul şi procurorul la fiecare termen(avocaţii plătiţi destul de gras)!
  7. Orice avocat este contactat doar telefonic şi doar dacă plăteşti conform condiţiilor impuse te poate apăra sau nu!
  8. Angajaţii în funcţii îşi fac treaba sau nu fără a fi înlocuiţi cu alţii, din contra, sunt puternic susţinuţi de şefi şi colegi!
  9. O amendă primită fie şi conteastată în 2-3 rînduri care trece pe la consilierul de familie care aprobă sau nu şi care trimite un procuror pe teren(la vecinii de casă) pentru anchete, o plăteşti şi peste 10 ani cînd te găsesc dator în registrul online personal, singura şansă de a scăpa de amendă în 10 ani(se şterge datoria) e să te muţi în alt canton(comunicarea e foarte proastă între cantoane) !
  10. Dacă te prind în fapt, te arestează pe loc cu cătuşe la vedere şi te ţin pînă îţi blestemi zilele, sau, te ţin în arest pînă la ora plecării unui mijloc de transport spre ţara ta dar te transferă cu o oră mai tîrziu după plecarea mijlocului de transport. Sau în ultima perioadă practica e destul de cinică, te transportă la autocar, te dă în primire şoferilor în gura mare, stau pînă la plecarea autocarului să fie siguri pleci acasă, fără niciun ban pe drum sau hrană şi actele le trimit prin interpol cu interdicţie de a mai intra în Elveţia!
  Este doar o foarte mică parte din ceea ce se întîmplă în justiţia şi organele care decid soarta oamenilor pe teritoriul Elveţiei!

 4. Deci ce inteleg din spusele Dvs. ca Romania este o gura de rai si sta pe un picior de plai.
  Asa este, insa pacat cu oamenii care si-au pierdut bunatatea, ospitalitatea si harnicia ancestrala si au permis venirea unor straini nedemni pe pamanturile noastre.

 5. Defecti sunt cei care conduc.Defecte sunt legile și birocraţia. Nu România. Ţara rămâne aceeași.

Leave a Reply