Autorul atacului armat comis joi în Palatul de Justiţie din Milano, soldat cu patru morţi, între care un judecător şi un avocat, a fost prins de carabinieri într-o localitate din apropiere, relatează Corriere della Sera în ediţia electronică.

Claudio Giardiello, inculpat pentru bancrută frauduloasă, a intrat joi în Palatul de Justiţie din Milano şi a tras mai multe focuri de armă asupra unor persoane, la etajul al treilea al imobilului.

Trei persoane au fost ucise şi alte două rănite. Fernando Ciampi, un judecător care se ocupă de cazuri de faliment, a fost împuşcat mortal în biroul său, situat la etajul al doilea. Cea de-a doua persoană ucisă este avocatul Lorenzo Alberto Claris Appiani.

Giardiello, bine înarmat, ar fi intrat în Palatul de Justiţie însoţit de un avocat, astfel că a reuşit să evite controlul cu detectoarele de metale.

În urma atacului, Palatul de Justiţie a fost evacuat, iar poliţiştii l-au căutat pe atacator, care iniţial se afla în clădire. El a reuşit ulterior să fugă cu o motocicletă, dar a fost prins la scurt timp de carabinieri.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a confirmat că autorul atacului armat a fost prins de carabinieri la Vimercate, o localitate situată în apropiere de Milano.

3 COMMENTS

  1. Nu voi plânge miciodată moartea unui judecător sau unui avocat,numai pentru simplu fapt că ai noștrii sunt instrumente ale mafioților pentru eliminarea adversarilor politici!
    INJUSTIȚIA e un fenomen global,cauzat în special de decizii politice de judecători sau insistențele nefondate ale avocaților!
    “Dementul” ăla ar trebui să fie un semnal de alarmă că oricine nedreptățit e în stare de așa ceva!Aș fi vrut să am determinarea lui.Poate într-o zi,”Justiția” mă va aduce și pe mine în aceeași situație

  2. Daca dementul nu era italian,mama ce jihad era? Si uite asa pentru o perioada atentia publica va fi legata de evenimentul petrecut la tribunal,se va vorbi despre securitate,despre faliment,etc

  3. Oooo! Nu ştiţi ce se întîmplă în Italia-Milano chiar în toată Italia, e dezastru din cauza politicienilor cu campaniile electorale, din cauza lor nici impozitele nu se mai plătesc că nu mai au de unde! Cu siguranţă, părerea mea, acest om a pierdut absolut totul pe nedrept, capcanele sunt în orice şi oricînd,e mult mai rău ca acum la noi, ai noştrii s-au mai deşteptat, au început să deschidă ochii mai mult şi nu mai acceptă! În Milano, cei bătrîni şi-au trecut firmele pe numele copiilor sau a nepoţilor, care au mai putut reuşi şi doar cei care mai erau pe linia de plutire, încît eşti ameninţat, şantajat dacă nu mergi să lucrezi în mai multe locuri sau la cîteva zeci de km distanţă de casă, riscul de a omorî sau de a fi omorît instantaneu e inevitabil. Psihic sunt la pămînt mulţi dintre ei, au intrat în conul negru şi nu mai gîndesc la bine. Asta e Italia de care şi-a bătut joc Berlusconi!

Leave a Reply