Premierul Dacian Cioloş a anunţat, joi, la Europa FM, că autorităţile române sunt la un pas de a semna un contract cu Rheinmetall, companie germană constructoare de vehicule şi echipamente militare, care va construi în România un transportor blindat, scrie news.ro.

”Este într-o fază foarte avansată un parteneriat al Rheinmetall  cu o companie din România care va construi în România un transportor blindat şi deci care va folosi resurse din România, care va crea locuri de muncă în România, va folosi şi tehnologia Rheinmetall şi pe ceea ce s-a lucrat în România. Cred că este un interes atât pentru partenerul respectiv, cât şi pentru România pentru că o parte din aceşti bani vor rămâne în România şi vor crea locuri de muncă aici şi chiar capacitate de producţie”, a afirmat premierul  Dacian Cioloş.

Şeful Executivului a precizat că acest contract nu este semnat, însă este într-o fază foarte avansată.

”De fapt, se va crea un parteneriat, o societate mixtă româno-germană cu Rheinmetall care apoi va avea acest contract cu Ministerul Apărării pentru acest transportor blindat care este deja prevăzut în priorităţiile de dotare a Armatei române”, a arătat Cioloş.

Întrebat dacă mai sunt şi alte contracte care sunt pe punctul de a fi semnate, premierul a răspuns afirmativ.

”Mai sunt şi altele care sunt în discuţii. Practic pe toate domeniile de înzestrare a Armatei, Ministerul Apărării caută acest gen de parteneriate, foarte probabil se va materializa într-un fel sau altul, în lunile următoare, şi un parteneriat pentru dotarea Marinei pentru dotarea, probabil, cu corvete care, la fel, o parte din ele se vor produce în România”, a menţionat Cioloş.

 

8 COMMENTS

  • Deci banii vin tot de la bugetul Romaniei. Afacerea era ca firma germana sa vina cu un client extern.
   Deci nemtii vin cu tehnlogia scumpa, noi cu asamblarea ieftina si ei iau banii de la noi.
   Good deal Ciolose uite ai putea sa mai iei un salariu de la astia cate vreme esti premier adica 20-30 de ani.

 1. off topic
  “Sclavul” a ajuns acasa. Urmaresc emisiunea din aceasta seara. D-le Tudor de data asta sunt avocatul diavolului si nu-mi place de fel. Ce facem sprijinim capitalul autohton au ba ? De data asta dl. Ciolos cred c-a fost o victima a masinatiunilor unora. Nu mai bine cu totii clamau pe fata sprijinul capitalului autohton, gaze mai ieftine ? Intamplator cunosc fenomenul iar, tot acest “deranj” afecteaza grav zona “Sud Muntenia” a Romaniei, cu efecte devastatoare si asa in zona cea mai saraca a Romaniei si pe orizontala. Va rog sa va informati asupra acestor evenimente. Ce am sa-i reprosez d-lui Niculae este faptul ca nu iubeste animalele stie domnia sa la ce fac referire. In ceea ce-l priveste pe Premier, vreau sa subliniez ca patronul Dvs. daca sta la “racoare”, sta cu certitudine si din cauza lui.

 2. tot off topic
  Aoleu !
  Normal ca d-na Grecu sa oboseasca in emisiune cu asemenea invitati ca dl. Zailer, daca bine am retinut, de unde putea fi decat de la usr, aceste monumente de obraznicie si tupeu, tot aia e.

  Parca Romania elaborase deja un transportor, acum oare e ordin pe unitate ca sa-l facem pe asta de la Rheinmentall ? O fi performant, n-o fi, dar daca-i ordin cu placere. spunea cineva pe blog sa avem grija sa nu facem un ghiveci din achizitionarea de tehnica militara, parca am un deja vu.

 3. Domnule Tudor tot off topic
  In aceasta seara ati avut o partenera de-a dreptul flamboaianta, super profesionista si puternic aplecata spre subiect. Toate cele spuse inainte de mine despre d-na Dana Grecu sa le aruncati la gunoi, am ierta-o pentru zilele nu tocmai bune.
  Va rog, ca din partea mea s-o felicitati daca este posibil s-o si pupati din partea mea, insa neaparat sa-i sarutati mana, tot din partea mea.

 4. Pe subiect, on topic.
  Din cate imi aduc aminte intreprinderea din Moreni avea aproape finalizat un transportor 8×8 performat, conform cu standardele NATO insa, aflu acum ca avem o alta afinitate cu cei de la Rheinmentall. Cel mai import ar fi ca aceasta ‘masinarie” sa fie disponibila si pentru alte armate, asa cum in trecut cei de la ROMARM ne-au obisnuit in trecut, sa avem o vasta piata de desfacere pentru produsele de top romanesti.

Leave a Reply