Pentru prima oara de la infiintarea NATO – 1949 – pina in prezent, o femeie ajunge la varful Aliantei. Un diplomat american de cariera, o persoana excelent pregatita pentru noul post.


Americanca Rose E. Gottemoeller a preluat luni postul de Adjunct al Secretar General al NATO, post care a fost ocupat până în prezent de Alexander Vershbow, tot american, a anunțat Alianța într-un comunicat, transmite AFP preluat de Agerpres.

http://www.nato.int/cps/en/natohq/news_135938.htm

Gottemoeller va deține astfel al doilea post civil cu rangul cel mai înalt în cadrul NATO, după cel al Secretarului General Jens Stoltenberg.
Ea a fost anterior subsecretar pentru Controlul Armamentelor și Securitate Internațională la Departamentul american al Apărării, din această funcție asistându-l pe secretarul de stat în chestiuni precum controlul armamentelor, neproliferare și probleme politico-militare, se mai menționează în comunicatul Alianței.

Ea a mai fost subsecretar de stat la oficiul pentru Controlul Armamentelor, Analiză și Conformitate. Rose E. Gottemoeller a condus și delegația americană la negocierile cu Rusia în vederea încheierii unui nou Tratat pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice (START).

cu97kmgwiaesyyjÎnainte de a se angaja la Departamentul american de Stat, în anul 2000, Rose E. Gottemoeller a ocupat diferite posturi în cadrul Departamentului american al Energiei, precum și la centrul Carnegie din Moscova și la Institutul Internațional de Studii Strategice din Londra.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rose_Gottemoeller

 

3 COMMENTS

  1. Geee…. tipa asta a fost pana mai ieri advisor pe proliferarea armelor. Ma tem ca iar o aiba SUA “informatii clare” ca, pe langa Saddam, acum si Al-Assad detine arme de ucidere in masa si trebuie invadat!
    prietenii stiu de ce

Leave a Reply