La scurt timp după ce Laura Fessel a demisionat din funcţia de ministru al Sportului, Franţa a desemnat o altă personalitate marcată pentru a ocupa acest post. Astfel, noul ministru este Roxana Mărăcineanu, o fostă înotătoare născută în 1975 la Bucureşti.

Sportul este domeniu prioritar în Franţa, astfel că „sectorul” a fost dat pe mâna unei alte mari campioane, după ce Laura Fessel, dublă campioană olimpică la scrimă (1996), a demisionat. Astfel, în fruntea Ministerului Sportului a fost numită Roxana Mărăcineanu, prima campioană mondială a Franţei la înot. În 1998, sportiva câştiga titlul mondial la 200 metri spate, în cadrul întrecerilor de la Pert. Mărăcineanu a obţinut medalia de argint şi la Jocurile Olimpice de la Sydney, iar cariera sportivă şi-a încheiat-o în 2004.

Născută la Bucureşti, Roxana Mărăcineanu s-a stabilit de mică la Mulhouse unde a început înotul de performanţă. În 2007, a fost consultant de specialitate pentru „France Televisions” în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale. În 2010, a candidat pentru Partidul Socialist în alegerile regionale, iar pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France. Roxana are şi doi copii.

 

10 COMMENTS

 1. Ioi asta este sorosista… din diaspora … pe care urina pe ritmuri dîmbovițene pesedistii noștri. Felicitări doamna, nu băgați în seamă pesedismul!

  • Ma faci sa-mi schimb radical parerea despre tine.
   Sorosismul este o evidenta mai ales pe plaiuri mioritice, noul ministru al sporturilor din Franta nu face parte din diaspora si cel mai important n-are nici in clin nici in maneca cu pesedismul.

    • Hop si tu, te-ai gasit mare destept de-ti crapa capul ala, de unde oi fi, doamna e cetatean roman ? Mai bine intreaba-o daca se considera ca facand parte din diaspora romana.
     Cu certitudine esti un portdrapel al razboiului romano-roman.

 2. Franța n-avea și ea o beizadea a vreunui Rege al Coniacului pe care s-o pună ministru la Tineret și Sport, s-a mulțumit cu o amărâta de fostă campioană mondială la înot, prima din istoria lor, născută și la București pe deasupra… Fraieri cu mânere, ce căutăm noi cu papagalii ăștia în Uniunea Europeană, ne facem dracului Balcanii de râs

  • “Halberele”, ridicatul la gura a paharelului cu palinca, caratul butoaielor cu alcool, sunt si astea un sport. E buna explicatia ?

 3. La noi a fost pusa de catre Dragnea ministresa fata lu’ tata producatorului de alcool de prune cotizant la partid pentru a spune sportivilor ca trebuie sa isi pastreze dieta si sa nu consume mai multe calorii decat diurna unui parlamentar!

 4. A cam jurat pe Constitutia Frantei la investitura aceasta ” romanca patrioata ” !!!! Nu am nimic cu ea,dar joaca in alta echipa si aia..nu e Romania. Ce iti e su patriotismul,asta !

Leave a Reply