Rudy Giuliani s-a facut remarcat ca un bun procuror anti-mafia. Apoi ca primar briliant al orasului New York, avand un comportament curajos si profesionist la evenimentele din 11 septembrie 2001.

Dar de cand i-a sustinut lui Trump toate afirmatiile ciudate si ingrijoratoare in campania electorala, imaginea lui a avut de suferit.

Cu toate astea, Giuliani este un nume peste care nu poti trece cu usurinta. Oriunde va fi in noul executiv american, va conta.


Rudy Giuliani, fost primar al New Yorkului, părea marți bine plasat pentru a conduce diplomația americană în mandatul lui Donald Trump, potrivit unei consiliere apropiate președintelui american ales, care continuă la New York alcătuirea viitoarei sale administrații, relatează AFP.

”Numele său a fost menționat serios în legătură cu postul de secretar de stat, funcție pentru care el este calificat și o muncă pe care o va face într-adevăr bine”, a declarat, la Fox News, Kellyanne Conway, care a condus campania lui Donald Trump și care rămâne foarte implicată în negocierile privind viitoarea echipă Trump.

Fost procuror devenit celebru datorită funcției sale de primar al New Yorkului (1994-2001), care s-a încheiat imediat după atentatele din 11 septembrie 2001, Rudy Giuliani (72 de ani) a fost menționat și pentru postul de ministru al justiției. Lui Giuliani, ex-procuror anti-mafia, i s-a atribuit reducerea infracționalității la New York.

Întrebată despre posibilitatea ca Giuliani să fie numit secretar de stat, Conway a răspuns: ”Este posibil. Eu și Rudy Giuliani am vorbit ieri seară, în cadrul unui eveniment la Washington, și el a spus public că nu va fi ministru de justiție”.

Giuliani, unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Trump în timpul campaniei electorale, îl cunoaște pe miliardar de mai multe decenii și l-a susținut puternic.

Donald Trump urmează să se întâlnească marți cu vicepreședintele său Mike Pence în Trump Tower din Manhattan, unde echipa de tranziție a celui de-al 45-lea președinte al SUA lucrează la alcătuirea viitoarei administrații.

Trump și Pence ”vor analiza un anumit număr de nume” pentru componența viitorului guvern, explica luni Jason Miller, însărcinat cu comunicarea al echipei de tranziție.

Media americane au evocat, de asemenea, numele diplomatului John Bolton, fost ambasador al SUA la ONU și ferm partizan al invaziei în Irak în 2003.

Potrivit CNN, care citează o sursă anonimă, tratativele în cadrul echipei lui Trump au loc ”cu cuțitele scoase” . Președintele ales pare prins între promisiunea sa de campanie de a zgudui establishment-ul de la Washington și necesitatea de a se sprijini pe o echipă de profesioniști cu o carte de vizită bună în Congres.

”Vor fi figuri noi, un anumit număr de oameni care au reușit în diferite domenii”, a afirmat Miller, adăugând că ”oamenii vor fi entuziasmați de responsabilii pe care președintele ales îi va plasa în administrația sa”, scrie Agerpres.

 

5 COMMENTS

  1. Sustin orice om politic indiferent de unde care se lupta fara menajamente cu gruparile infractionale.Ar fi un mesaj explicit dat aliatilor USA ca nu le este admisa politica de protejare a coruptilor si a gruparilor de crima organizata de multe ori acestea mergand chiar mana-n mana.

  2. De aia mafia italiana nu are cazinourile din Nevada numai nume neaose americane Bellagio etc etc…..Praf in ochi pt fraieri…..1 la suta din populatia globului are 99 % din bani restul e prosteala pt sclavi.

Leave a Reply