Practicile sovietice revin in forta sub mandatul autoritar al KGB-istului Putin…

Karina Ţurcan, o femeie originară din Republica Moldova, a fost arestată în Rusia, fiind acuzată de spionaj în favoarea României, aceasta riscând până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

Potrivit agentiei de presă Tass, măsura arestării preventive a fost luată de Tribunalul din Lefortovo, în urma cererii procurorilor. Ţurcan va sta în arest până pe 13 august.

Karina Valerievna Ţurcan, angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal, care se referă la spionaj, în sensul de trădare naţională. In conformitate cu legislatia din Rusia, acuzaţia de spionaj se aplică numai străinilor, pe când în cazul cetăţenilor ruşi acuzaţia devine “trădare naţională” sau “a statului”. Ţurcan riscă până la 20 de ani în închisoare.

Potrivit site-ului companiei, Ţurcan este membră a consiliului de administraţie al companiei Inter RAO din 2012, conducând pentru o perioada divizia geografică Moldova — Ucraina — România, potrivit platformei de ştiri Sputnik.

Presa rusă scrie că Ţurcan a fost reţinută şi arestată vineri, 15 iunie, de agenţii FSB. Agenţii i-au percheziţionat biroul şi locuinţa Karinei Ţurcan, iar “angajaţii companiei vor fi interogaţi în procesul penal ca martori”, mai relateză Sputnik. Arestarea ei a fost făcută publică abia ieri, 19 iunie.

Citând surse anonime, cotidianul Kommersant scrie că Ţurcan avea legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România, informează site-ul postului Radio Europa Liberă (RFE/RL).

 

In schimb, un post de radio finantat de Moscova afirma ca femeia ar fi fost arestata pentru ca ar fi avut in trecut o bursa USAID. Rusia a declansat o veritabila teroare de tip sovietic asupra oricarui cetatean ce are vreo legatura banala cu Occidentul (burse, studii). Aceasta campanie ordonata de KGB-istul Vladimir Putin se suprapune cu o virulenta campanie anti-romaneasca declansata de peste 10 ani de autoritatile ruse.

———————-

Judecătoria Chişinău a anulat, marţi seară, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

Partidul Socialist ceruse instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

“Pentru mafie, nu contează votul cetăţenilor. Este o decizie arbitrară” , a declarat Andrei Năstase, citat de cotidianul Jurnal de Chişinău.

Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chişinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de Ion Ceban, omul Partidului Socialist, finantat de Moscova.

In Republica Moldova, cateva centre de putere, printre care si Presedintia, sunt controlate de serviciile rusesti prin acoperiti ori prin interpusi mafioti ce finanteaza actiuni anti-europene si anti-romanesti.

PRO TV : REGLARE DE CONTURI 100% RUSEASCA

https://stirileprotv.ro/stiri/international/ce-secrete-ar-fi-dat-romaniei-spioana-arestata-la-moscova-relatia-ei-cu-bancherul-lui-putin.html

4 COMMENTS

  1. Daca va catalogheaza Sputnik ca fiind agent de influenta NATO si CIA este bine. Spre deosebire de Dragnea, Plesoianu si Adrian Nastase care sunt laudati pentru “curajul” lor.

    Da, Rusia lui Putin actioneaza anti-romaneste si anti-Romania.

Leave a Reply