Rusia face precizari importante despre incetarea razboiului ilegal din Ucraina : Putin nu vrea pace, conflictul declansat de el va continua.

Kremlinul a exclus stoparea ofensivei sale împotriva Ucrainei, în pofida apelului la armistiţiu din partea preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul său aliat, relatează France Presse.

“Cât priveşte Ucraina, nimic nu s-a schimbat: operaţiunea militară specială continuă, întrucât aceasta este singura cale la ora actuală de a atinge obiectivele stabilite de către ţara noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

De altfel, Kremlinul a cerut vineri să nu se compare planul de pace al Chinei pentru o soluţionare a conflictului din Ucraina cu propunerea de încetare imediată a focului şi iniţierea unor negocieri urgente făcută anterior de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, notează EFE.

“Nu este prea convenabil să comparăm ideile preşedintelui Xi (Jinping) cu ceea ce a spus astăzi preşedintele (belarus Aleksandr) Lukaşenko”, a declarat Dmitri Peskov în conferinţa sa de presă zilnică.

Reprezentantul Kremlinului a adăugat că propunerea lui Lukaşenko va fi discutată mai detaliat în cursul întâlnirii acestuia cu liderul rus Vladimir Putin, programată pentru 6 aprilie.

În ceea ce priveşte perspectivele de pace pe termen scurt, Peskov a subliniat că pentru moment ‘nu se schimbă nimic şi că operaţiunea militară specială’ a Rusiei continuă.

Preşedintele belarus a lansat un apel vineri la o încetare imediată a focului în Ucraina şi la începerea negocierilor de pace fără condiţii prealabile ‘înainte de a se ajunge la o escaladare’.

Leave a Reply