Rusia va organiza alegerile prezidenţiale preconizate pentru luna martie şi în teritoriile ocupate în estul şi sudul Ucrainei, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală de la Moscova, un scrutin la care se aşteaptă ca Vladimir Putin să fie reales pentru un al cincilea mandat, relatează AFP şi Reuters.

Membrii Comisiei electorale au adoptat “în unanimitate” o rezoluţie care aprobă această modalitate, a declarat agenţiei oficiale de presă TASS unul dintre responsabilii CEC, Nikolai Bulaiev.

Rusia a organizat deja mai multe alegeri în aceste teritorii (Zaporojie, Herson /sud/, Doneţk şi Lugansk /est/) a căror anexare a proclamat-o în septembrie 2022 şi pe care le controlează doar parţial.

Moscova vrea să organizeze alegeri prezidenţiale între 15 şi 17 martie. Decizia de a le organiza şi în Crimeea ocupată a fost luată mai devreme, transmite Unian.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe a transmis încă săptămâna trecută că organizarea de alegeri în aceste regiuni este “nulă şi neavenită” şi “încalcă dreptul internaţional”.

Vladimir Putin a anunţat vineri că va candida pentru un al cincilea mandat la alegerile prezidenţiale ruse din 17 martie, scrie Agerpres.

Aceste este doar un tertip al dictatorului de la Kremlin, pentru a se mentine la putere pe viata. El se afla la conducerea Rusiei din 1999.

 

Leave a Reply