România este întărită din puncte vedere al apărării și ia foarte în serios amenințările de securitate. Înarmarea irațională a peninsulei Crimeea reprezintă una dintre marile probleme de securitate ale continentului european.

Pe de alta parte, aceste manipulari si minciuni grosolane ce vin in permanenta de la Moscova, in legatura cu Scutul de la Deveselu, reprezinta o retorica disperata, de tip sovietic, a lui Putin si oligarhiei lui ce pierde masiv sustinere interna in Rusia. Inventarea unui inamic occidental a fost practicata decenii de-a randul de Stalin si alti lideri URSS. Putin e produsul lor, nimic altceva.

Scutul de la Deveselu e 100% defensiv, Rusia o stie prea bine. Dar folosirea unui pretext murdar si mincinos pentru o inarmare de tip Razboi Rece si pentru anexarea ilegala a unor teritorii ce apartin altor state, asta nu va fi acceptata niciodata de spatiul lumii civilizate. De NATO, adica de noi. Ne intarim apararea. In special Flancul Estic.

———————-
După ce a anuntat dislocarea în Crimeea de bombardiere nucleare tip Tupolev 22, Moscova continuă jocurile de război în zona Mării Negre aducând peste 1.500 de militari care efectuează exerciţii. Practic, este vorba de nişte manevre în care este implicată şi o cantitate mare de tehnică militară, fiind mobilizate sute de avioane şi elicoptere militare, dar şi vehicule amfibii.

Conform datelor deţinute până în prezent se pare că scenariul este unul ofensiv, militarii exersând un desant aerian şi naval într-o zonă  „inamică”. 

Mai mult, surse militare au declarat pentru „Adevărul” că aviaţia militară rusă a trecut la antrenamente dedicate pentru a avea un succes cât mai mare într-o eventuală misiune de atac asupra scutului antirachetă de la Deveselu. Concret, „cazarma care găzduieşte această unitate americană a fost reprodusă la scară 1/1 din materiale uşoare, iar piloţii se pot perfecţiona în condiţii cât mai apropiate de cele reale”, au explicat sursele citate. 


Alianţa Nord-Atlantică a consolidat prezenţa militară în zona Mării Negre, inclusiv în România, ca reacţie la acţiunile “agresive” comise de Rusia, a afirmat, în cursul vizitei în Georgia, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg citat de Mediafax.

„Marea Neagră are o importanţă foarte mare pentru NATO şi Georgia. Trebuie să înţelegem că avem de-a face cu o suplimentare semnificativă a forţelor ruse în regiunea Mării Negre, mai ales după anexarea ilegală a regiunii Crimeea. De asemenea, vedem acţiunile agresive ale Rusiei împotriva navelor ucrainene în apropierea Mării Azov, în zona Strâmtorii Kerci”, a declarat Jens Stoltenberg la Tbilisi într-o conferinţă de presă organizată împreună cu premierul Georgiei, Mamuka Bakhtadze.

„Alianţa Nord-Atlantică a suplimentat prezenţa în zona Mării Negre şi colaborăm cu Georgia pentru contracararea provocărilor de securitate în zona Mării Negre. NATO are mai multe nave, o prezenţă aeriană mai mare, prin misiuni de poliţie aeriană, de asemenea, o prezenţă mai mare la nivel terestru, spre exemplu în România, dar şi prin colaborarea cu parteneri, precum Georgia, în regiunea Mării Negre. În acest moment, în Marea Neagră sunt două nave NATO, una din Marea Britanie şi una din Franţa. Iar, în urmă cu câteva zile, mai multe nave din cadrul Grupului naval NATO au participat la Exerciţiul Poseidon, pentru eliminarea minelor. Avem trei state care au litoral: Turcia, Bulgaria şi România, care sigur că au prezenţă în zona Mării Negre. Prin urmare, există o prezenţă suplimentară a NATO în regiunea Mării Negre. Şi colaborăm, inclusiv cu Georgia, pentru contracararea provocărilor”, a adăugat Jens Stoltenberg.

https://www.antena3.ro/externe/rusii-simuleaza-bombardarea-bazei-de-la-deveselu-514106.html

3 COMMENTS

  1. Asa da,reactie si atitudine hotarata,tocmai ce spuneam,nu se compara raportul de forte!Cat sa-l mai suporti pe putin de nici rusii lor nu mai cred in “luptele”pe care le duce?!Bani cheltuiti din bugetul lor pentru a intretine o armata care duce un razboi inventat de mintea bolnava a unui trist soviet?!Trebuie pus la colt!Se agata de Deveselu ca n-are niciun alt motiv sa-si justifice aberatiile,pot aia sa se antreneze si sa sara fara parasuta ca tot ce arata e ca ii roade pizma,tehnologia ridicata il isteriseaza si ca nave performante patruleaza prin Marea Neagra!Iar putin e ruginit fizic cat si material de dotare nu mai spun,aici e tot spilul!Salut fermitatea reprezentantului NATO!

  2. In ’90 granita NATO era la 2500 km de Leningrad si vreo 4000 de Moscova.Azi e la 350 de StPetersburg si vreo 2000de Moscova.Cine se intinde?Federatia Rusa are vreo 140 mil.locuitori.Membri NATO au vreo 600.mil locuitori.Or fi rusii sinucigasi sa atace o tara NATO?Vai rusii au ocupat Crimeea.(Miscare de camoion mondial de sah.In Crimeea au murit aproape 2 mil.sovietici in WW 2)Sa-i supunem la sanctiuni drastice.Israelul ocupa de zeci de ani inaltimile Golan iar Trump zice ca e legal si normal sa recunoasca suveranitatea Israelului asupra acestor teritorii.

Leave a Reply