Nefrecventabilul Europei, premierul Ungariei Viktor Orban isi continua demersurile provocatoare anti-romanesti, sub privirile (mult prea) indulgente ale diplomatiei romanesti, generate si de sforariile actualei majoritati cu UDMR.

Dupa o suma de afirmatii sfidatoare in legatura cu Transilvania si cetatenii romani de etnie maghiara, Orban isi exprima acum dorinta – nici mai mult nici mai putin – de a avea grija de granita de EST a Romaniei. Am crezut ca nu citesc bine, am revenit asupra declaratiei belicosului budapestan si se confirma : Ungaria vrea sa aiba grija de granita de EST a Romaniei.

Iata afirmatia :

”Mai devreme sau mai târziu va fi nevoie de o protejare eficientă a graniţei estice a României. În caz contrar, România va fi copleşită de imigranţi, iar noi vom fi nevoiţi să construim un gard la graniţa cu România. În mod cert vrem să evităm acest lucru şi vom ajuta cu plăcere România să-şi protejeze graniţa de est”.

Reactia mea e simpla si clara : sa mori tu, Viktor Orban, ca te preocupa soarta granitelor noastre?

Dupa ce Ungaria a recunoscut prima oara in istoria ei granita de VEST, cea cu Romania, instaland un gard de sarma ghimpata de teama napastuitilor sortii din razboiul sirian, acum Orban isi muta atentia pe granita noastra de EST.

Mai Orban, cine ti-a dat tie azimut granita de EST a Romaniei? Prietenul tau Vladimir Putin?

Mai Orban, sa le luam pe rand :

 1. E un fake news demn de Russia Today & Sputnik faptul ca vin imigranti pe granita de EST a Romaniei. Cei mai multi vin pe granita de sud si sud vest. Daca te preocupa si Bulgaria sau Serbia cu granitele lor, iti putem face rost de numerele de telefon ale liderilor acestor tari. Cu cel din Serbia te-ai intelege bine, ca e si el captivul rusilor, ca si tine.

 2. Granita de EST a Romaniei insemna o parte din FLANCUL ESTIC AL NATO, care a fost recent intarit puternic prin decizia Aliantei. Nu stiu daca Ungaria participa la acest efort aliat occidental. Poti verifica in hartiile diplomatiei ungare. Pe ministru de externe il chema Szijjártó.

 3. Am o intrebare : granita de EST a Romaniei te preocupa mai nou din partea NATO sau din partea lui Putin? Ca la voi a inceput asa un gulas de orientare strategica de nu mai stie lumea ce si cum.

  PS : Daca mai ai nevoie de lamuriri, stai acasa, ca te sunam noi. Sau venim. Cum vrei

15 COMMENTS

 1. Ușor cu nefrecventabilul pe scări ca tocmai a declarat ca are o relație personala bună cu Daddy Livache.
  De fapt… E intre ei, nefrecventabilii

 2. Yup, flancul estic întărit de EADS și BAE Systems, dosarele alea care trebuiau să explodeze și pe care le mai așteptăm și acum, nu de alta, da’ ca să vadă tot poporu’ cum că partenerii noștri din NATO sunt oameni cinstiți, nu șpăgari ordinari ținuți în brațe de secu’, parol, monșer!

 3. 🙂 🙂 La furat că-i liberalizat furtul prin lege în românica!
  🙂 🙂 minciuna şi manipularea sunt sport naţional!

 4. Bine spus !Nu-i slabi ca politicienii au vandut Ardealul demult ! Auzi = dragnea i-a promis lui orban rezolvarea liceului catolic Tg.Mures ! Tu poti promite o rezolvare juridica in schimbul unui sataj unguresc !!!!

 5. Interlopii ,prietenii lui Codrin Ștefănescu distrug vieți,inclusiv vieți de oameni in vârsta !!!! Câta prefăcătorie scârboasă pe capul acestui individ macabru,asta formează împreuna cu Dragnea noul cuplu de aur al țării,Dragnea=Basescu,.Codrin Ștefănescu=Udrea Elena!!!!!

 6. Revenind la oile lui Orban (din Est): omul începe sa se considere “apărătorul creștinătății” pe modelul înaintașului sau Ștefan (istvan pt prieteni) care s-a facut scut cu toată maghiarimea “in jurul”(de la Johannis citire) Împăratului german Otto II apărând Sfântul Imperiu de Pecenegii arierati si păgâni. Nu știm cine deține in această noua formulă “istorică” rolul pecenegilor dar pariez c-o s-o aflăm in curând din propaganda anti-Centenar la care, sigur, se lucrează de zor prin birourile Jobbik-ului si nu numai. Important e, la ora actuală, faptul că Orban reconstituie mitul Ungariei eroice si cavalerești, o țară si-o nație care, pierzând toate razboaiele moderne si guvernată fiind, secole de-a rândul, de dinastii străine, nu s-a “predat” niciodată, recte, si-a păstrat intacte conștiința si onoarea națională. Si oamenii au nevoie de mituri, mai ales cand vor sa se ridice din starea de depresie următoare marilor înfrângeri (a se vedea reinventarea Nibelungilor in epoca nazistă) asa ca-i va da inainte cu procesiuni calare prin diaspora, doliu internațional la sărbătoarea “rușinii”(Tratatul de la Trianon), curând, poate, va apărea si-o gardă-cu arcuri, sa fie mai “specific” pentru “pustă”-la ușă la coana Merkel sa-i ofere servicii de apărare împotriva invaziei “infidelilor” de la Est/refugiații musulmani veniți pe la Constanța, după cum s-a si anunțat cu mare tărăboi. Si, ce sa vezi, lui Merkel o sa-i placă propunerea, fiindcă si Germania are nevoie de mituri, acum, după o jumătate de secol si mai bine de “mea culpa”, scurse de la dezastrul din 45; Neamțul de la Cotroceni, pe care dl Chirieac il vede ca “singurul” atu al României in confruntarea cu naționalismul european, e deja depășit de situație si oricum nu cred ca înțelege mitul cu Ferdinand Intregitorul, mit care i s-a dat pe tavă de către propaganda actuală la urcarea pe “tron.” Pe de altă parte, nu cred ca ungurii, cu toate miturile resuscitate si-un Orban calare pe cai secuiești, vor obține independența Transilvaniei; aici, iarăși, destinul le-a jucat festa numită Catalunya, o festă greu de digerat pentru UE după afacerea cu Brexit-ul. Nu cred ca împeriul german modern are nevoie de dezmembrarea Spaniei, la Vest, iar de invaziile dinspre Est ii apără pe toti Putin deci Neamțul “nostru” isi va purta, măreț, inutilitatea, in fruntea parăzilor militare care vor marca Centenarul si la care, desigur, vor participa, ca invitați de onoare, “grognarzii” lui Macron si “marines” din Afganistan, poate chiar si vreun regiment OMON deghizat in fanfară–nu se stie niciodată. Eu tot sper ca Rache sa inventeze ceva ca lumea pt sărbătoare dar cu Johannis in rolul principal o sa-i fie greu de tot.

 7. “PS : Daca mai ai nevoie de lamuriri, stai acasa, ca te sunam noi. Sau venim. Cum vrei”…..Domnule Tudor, eu zic sa mergem noi in vizita, dar cu ….tancurile, stergem ungaria de pe harta lumii si o rescriem cu Romania! Parerea mea.

 8. Un politician adevărat, care pune pe primul loc interesele țării sale. Plus ca e cel mai curajos in a denunța crestinofobia care domina mentalitatea si atitudinea corifeilor Europei de azi. Nu e nimic blamabil in asta. Atunci când acestea sunt in neconcordanta cu directivele Bruxelles-ului, evident, devine “nefrecventabil”. Dacă am avea si noi in politica de vârf câțiva cu curajul lui Orbán, am fi mult mai câștigați. Așa, rămânem cu yes-menii noștri, ca slugi mai umile decât liderii politici romani nici nu puteau găsi mai-marii americani si bruxellezi. Nu puteau visa sa aibă niște “parteneri” mai docili decât suntem noi. S-a schimbat doar numele “Înaltei Porți”, in rest pe fond e cam la fel.

Leave a Reply