De Ziua Nationala a Romaniei, academicianul si istoricul Dinu C Giurescu a transmis gandurile sale pentru telespectatorii Antena 3.

Acad Dinu C GiurescuMa bucura abundenta de tricolor.

Imi doresc sa putem sa ramanem uniti, sa nu se destrame aceasta tara. Sa o pastram asa cum ne-au lasat-o inaintasii nostri acum 100 de ani.

Sa formam o generatie care tine la Romania.

Este o greseala majora sa avem aversiune fata de straini.
Strain poate fi un cuvant prea general, care induce in eroare de multe ori. Pot fi anumite curente, pot fi anumite politici straine criticabile.

De exemplu, Franta este un aliat major al Romaniei, o tara care a jucat un rol esential in aparitiei Romaniei Mari si intregite, printr-o misiune militara condusa de generalul Henri Berthelot, care este membru al Academiei Romane. Marea Britanie si Statele Unite ale Americii au avut si ele o contributie.

Dar asta nu trebuie sa puna in paranteze patriotismul nostru.

Sunt afectat de faptul ca Ministerul Educatiei nu vrea sa trezeasca in inimile elevilor sentimentul national. Prin astfel de sentimente s-a creat Romania Mare la 1 Decembrie 1918.

Dar vreau sa privim cu speranta, cu bucurie si cu patriotism la viitorul acestei tari !

Academician Dinu C Giurescu
Istoric si profesor

8 COMMENTS

  • Iata avem nevoie de cei batrani.
   Mai ales atunci cand sunt cu adevarat intelepti, patrioti si cu o pregatire deosebita cum este domnul profesor Dinu C. Giurescu.
   Oamenii batrani sunt de multe ori mai curajosi ca cei tineri. Au trecut prin viata si au inteles ca re sunt sensurile si valorile adevarate. Pentru ei numai conteaza cariera, banii, frica de sefi, de sistem. Nu mai sunt dispusi la tacerea complice, tacerea lasa, teama de a nu deranja si a rata o oportunitate. Coloana lor vertebrala o fi usor garbovita dar ramane mai dreapta dect a contorsionistilor zilei oameni in plina putere fizica dar nu si psihica.
   De aceea propaganda vrea omul nou, tanarul supus dispus la orice pentru a face un ban a trai mai bine, de aceea clasa politica trebuie schimbata cu niste marionete recitatoare de sloganuri stupide si ticaloase.
   —-
   De ziua Romaniei ii doeresc marelui istoric D.C. Giurescu sa ne lumineze mai departe calea spre adevar (istoric) si curaj.

 1. Un mesaj scurt plin de intelepciune, de patriotism, pace si iubire pentru concetateni a domnului academician Dinu C Giurescu de Ziua Nationala. Un exemplu de cum ar trebui sa fie orice cetatean si mai cu seama cei care ne conduc destinele.
  De Ziua Nationala a Romaniei, La Multi Ani !

 2. În ce?
  Mai există putere patriotică? NU!
  Degeaba sunt câţiva care vor binele dacă sarabanda mizeriilor este în cascadă! Doar debandadă pentru distrugere în orice!
  Sunt atâţia(peste 5.000 bucăţi) bogătaşi de carton sau nu care se laudă cu cifra afacerilor lor la fel şi sindicaliştii reprezentanţi ai maselor sindicale, şi dacă tot se laudă că fac enorm de mult pentru patria asta care pe zi ce trece este distrusă, întrebare:
  – DE CE NU SE UNESC SĂ BLOCHEZE DISTRUGEREA ACESTEI PATRII ŞI NAŢIUNI?
  Nu se vrea sau ăsta e planul pentru decenii de viaţă măreţe…în economia financiară şi creşterea procentului de sărăcie şi moarte cu 3-4-5 cifre? Toţi se laudă că economia creşte…..dar niciunii nu spun adevărul: tot ce se economiseşte pe spinarea românilor este scos din ţară şi din câte se poate observa, este cam unica ţară unde străinii îşi cresc profitul fără a ţine cont de omul care munceşte pe 2 lei şi de patria asta cel puţin 60% distrusă !
  Halal guvernări! Halal politici !
  Să rămânem uniţi doar pentru a umple buzunarele străine?
  La(chiar) mulţi ani ! ….cine mai rezistă!

 3. Intotdeauna romanii au ramas uniti in jurul celor care-i fura dar care pozeaza in baieti simpatici la TV.

 4. Țara e destramata. De la elite la muncitorii de Rand toți au plecat. In țara sunt umiliți, beapreciati, prost plătiți. Despre ce țara, ce stat vorbim, cine se mai întoarce, pentru ce?

 5. Wow!
  🙂 🙂 a fost huiduită ”Zăvoranca” în variantă masculină la sărbătoarea mea?
  🙂 aţi avut o transmisie de – HD astăzi de dimineaţă. Cum mama naibii alţii au super transmisie şi voi întrerupţi des?

 6. Multa sanatate si sa ne traiti, D-le Academician Giurescu!
  Si pentru ca domnia sa a mentionat Franta, o mostra de profesionalism in materie de productie motivationala (vezi clipul de pe contul de facebook al ambasadei Frantei in Romania promovat cu ocazia zilei de 1 Decembrie: https://www.facebook.com/France.Romania/videos/vb.507136529297525/1406519789359190/?type=2&theater).
  Pe cand si dumneavoastra cu “Dacia mea”, D-le Pres. Iohannis? Fina aluzie (si intepatura) din partea ambasadei.
  PNL-ul, in locul mizeriilor gen ponei roz cu zvastica pe bas, promovate drept clipuri electorale, ar putea sa ia lectii (vezi clipul “exista in mine ceva care ma face sa fiu rea” https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/vb.181375448581167/1264832396902128/?type=2&theater).

Leave a Reply