Statul roman mai detine doar 5% din sistemul bancar. Restul apartine bancilor straine. In cele doua banci care ne-au mai ramas, CEC si Eximbank, e un dezmat salarial. Cat castiga Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC, banca unde cei mai multi deponenti sunt pensionarii saraci ai Romaniei?

 

 

—————————————-

Şefii băncilor sunt campionii pensiilor de lux din România. Directorul CEC Bank, Radu Gheţea, încasează sume record atât din salariu cât şi din pensie. Lunar, lui Radu Gheţea îi intră în conturi suma de 23.000 de euro din indemnizaţia de preşedinte al CEC Bank şi aproximativ 2000 de euro din pensie.

Radu Gheţea este preşedintele CEC Bank încă din anul 2007, iar suma pe care o câştigă, 23.000 de euro lunar, este mai mare chiar decît salariile unor directori de bănci comerciale private. La această sumă se adaugă alţi 2000 de euro pe lună, din pensie.

Gheţea a strâns şi o avere considerabilă. Acesta deţine două terenuri de peste 1000 de metri pătraţi în Prahova şi Ilfov, două apartamente în Bucureşti şi o casă de 200 de metri pătraţi în Ilfov.

Directorul CEC Bank are şi cu ce să se relaxeze şi să se plimbe. Acesta deţine o şalupă de agrement şi două autoturisme de lux din anul 2016, respectiv 2010. Lor li se adaugă bijuterii şi ceasuri de firmă în valoare de 30.000 de euro. Gheţea deţine şi 14 conturi în euro şi în lei împreună cu soţia sa, iar suma totală depăşeşte 7 milioane de lei şi 590.000 de euro.

Radu Gheţea a fost pionul principal în ceea ce priveşte acordarea creditului de 1 milion de euro, fiicei fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, pentru moşia de la Nana. Traian Băsescu, preşedinte al României la acel moment, a intervenit la ministrul Finanţelor la acea vreme, Daniel Chiţoiu, pentru a nu-l schimba pe şeful CEC Bank, iar creditul a fost acordat la telefon, în condiţii preferenţiale, scrie www.antena3.ro.

 

8 COMMENTS

 1. Pana la urma cum e ? romania e o tara saraca sau bogata ? Dupa banii care le intra in conturi lunar, pare-mi-se ca Romania este o tarisoara super bogata. E o echitate in tara asta.

 2. În legătură cu:
  – sediile partidelor politice, sunt folosite(a se citi golite) doar în campanii electorale în rest sunt închiriate ca spaţii comerciale!
  – cabinetele parlamentarilor, am văzut câteva închiriate persoanelor fizice şi tot încasează chirie!
  Pentru ce li se mai dau sume forfetare pentru aceste 2 categorii dacă deja au venituri financiare asigurate?
  Bagă său în carne grasă?

 3. deci problema noastra e cat primeste omul care conduce singura banca ramasa in sistem si oarecum stabila! pai credeam ca problema noastra e cat primesc aia care au banci jecmanite de la stat! socialista abordare, daca nu cumva partinitoare pt privati.
  a, daca e la privat are dreptul sa aiba salariul cat vrea el, chiar daca e o banca precum BCR unde isi au pensiile multi pensionari, nu? (daca asa se pune problema)
  probabil omul are un salariu echivalent cu al celor de la privat CA SA NU PLECE!! din ce vad eu, CEC e ok deocamdata. Dar hei! hai sa-i dam un salariu de bugetar ca sa se duca dracului si banca asta, nu? 😀 ca poate mai mor niste pensionari de inima rea 🙂

 4. iSARESCU ARE CELE MAI MARI FARADELEGI ,EL A SPALT BANII PRIN CREDITE NEPRERFRORMANTE, CERT VEATA LUI NU NE INTERESEAZA ,DAR TREBUIE SA SAPE LA GALERE PENTRU A A-SI ISPASI MACAR O FARAMA DIN PEDEPSA DIVINBA.

 5. ROMANIM CAND AUZITI DE BANCA FUGITII , DE ISARECU TRAGETI APA CAT MAI REPEDE.SISTEMUL ESTE DEFECT , NU VA MAI TRANSFERSATI BANII IN LEI FACETI-VA CUMPARATUROLE NUMAI IM EURO.
  vENITI MAI PUTIN IN ROMANIA ,CU TIMPUL NU O SA MAI AVETI DE CE,PARINTII V-AU MURIT ,NEAMURILE NU MAI SUNT CE AU FOST . v ASTEAPTA O MASA DE POILITICIENI SA VA MULGA BANII SI SENTIIMENTELE.

Leave a Reply