Unul dintre agresorii jihadiști ai preotului asasinat marți în biserica sa din nordul Franței a fost identificat ca fiind Adel Kermiche, în vârstă de 19 ani și născut în Franța, a făcut cunoscut procurorul însărcinat cu ancheta, François Molins, citat de AFP.

Originar din regiunea unde a fost comis atentatul, Adel Kermiche a încercat în două rânduri, în 2015, să ajungă în Siria, a confirmat François Molins. Prima dată a fost reținut la 23 martie 2015 în Germania în timp ce se îndrepta spre Siria.

Predat Franței, el a fost pus sub acuzare la 28 martie și “plasat sub control judiciar cu interdicția de părăsi departamentul, obligația de a semna condica la comisariat și obligația de a urma un curs de pregătire sau o activitate profesională”, a detaliat procurorul.

Adel Kermiche a părăsit din nou domiciliul familial pe 11 mai. Pe numele lui a fost emis imediat un mandat internațional de arestare și a fost reținut pe 13 mai în Turcia, venind dinspre Geneva, a explicat magistratul.

În arest provizoriu până la 18 martie 2016, el a fost ulterior plasat sub control judiciar, consemnat la domiciliu sub supraveghere electronică, a adăugat François Molins.

El avea dreptul să iasă de luni până vineri între orele 08.00 și 12.30, iar în weekend și zilele de sărbătoare între orele 14.00 și 18.00. Adel Kermiche avea interdicția de a părăsi departamentul, trebuia să se prezinte o dată pe săptămână la comisariat și să predea cartea de identitate și pașaportul, a precizat procurorul.

El avea obligația să poarte o brățară electronică ce îi permitea poliției să-l localizeze permanent.

Cel de-al doilea atacator încă nu a fost identificat oficial, a adăugat procurorul într-o declarație acordată presei.

 

5 COMMENTS

 1. Presedintele Hollande poate il si mangaie dojenitor pe crestet pe nemernicul ucigas.
  Este o greseala impardonabila a serviciilor de securitate franceze. Se pare ca bratarile electronice nu sunt 100 % eficiente daca cel care poarta bratara poate face ce vrea.

 2. exact ce am afirmat in alta postare.autoritatile occidentale au o atitudine mult prea blanda in cazul teroristilor.legile trebuiesc schimbate.sunt dovezi ca esti simpatizantul unei grupari teroriste,fuguta la aeroport si mars din europa cu interdictie de revenire pe viata.pierd timpul cu zgarzi electronice,cursuri profesionale,etc.ala nu adera la o miscare terorista sa agate pustoaice sau sa faca chat.nu stiu de ce l-au mai intors din drumul spre siria.eu i-as lasa pe toti tampitii astia sa plece ca au grija bombardierele lui putin si kurzii sa ii trimita urgent la allah.vorba lui putin:teroristii isis vor sa ajunga ca martiri la allah.eu ii ajut sa isi indeplineasca dorinta.

 3. e fantastic, nu?
  tipul era “plasat sub control judiciar cu interdicția de părăsi departamentul, obligația de a semna condica la comisariat și obligația de a urma un curs de pregătire sau o activitate profesională”
  halal masuri – si astea, pentru unul asupra caruia erau indicii serioase….

  • mi se pare f tare: tipul e arestat pt convertire la islamismul fundamentalism, la jihad.
   ce face el? vine saptamanal sau whatever la politie, cu barba de habotnic. si politia ce face? zice, bine, ai voie sa pleci din casa, ca pari ca te-ai mai indreptat 🙂

 4. deci ce avem aici: un tip SUPRAVEGHEAT electronic de catre vigilentele servicii de intelligence sau politie. Atentie, avea voie sa iasa dinb casa dimineata, dar noi am tras concluzia ca daca avea voie, nici nu era supravegheat in timpul ala. FALS! bratara emite tot timpul! Doar ca francezii s-au uitat ca musca la pokemon cand au vazut ca ala intra intr-o biserica si au continuat sa-si molfaie croissant-ul in continuare.
  Ar mai lipsi Luis de Funnes aici, daca n-ar fi tragic! faza e ca din incompetenta francezilor, sesizata si de DAESH va avea de suferit toata Europa! Atept cu nerabdare si referendumuri pt SCOATEREA altor state din UE sau macar pt sanctionarea lor. Ca din ce vad eu, f putini din cei care am migrat sunt teroristi pana acum. Majoritatea sunt nativi acolo.
  ma mai intriga ceva: toate taruile astea democratice se zbat ca sa nu ajunga cetatenii lor acolo, pe cand daca stia reusesc sa plece, cand se intorc se zbat sa-i primeasca inapoi!! :)) pai nu mai bine ii lasa sa plece si nu-i mai lasa sa se intoarca? nu cred ca ar deranja pe nimeni inchisoare pe viata pt cei care pleaca ilegal in Siria si intra iar in UE (repet, ilegal)

Leave a Reply