Scandal monstru in guvernul Ciolos. Ministrul educatiei Mircea Dumitru spune verde in fata ca ministrul de interne Petre Toba trebuie sa plece din functie, facand aluzie la o decizie despre plagiat.

—————

“Nu pot să iau o decizie în legătură cu ceea ce face domnul Tobă. Eu am spus doar că dacă se dovedește că este vorba despre un plagiat, atunci aștept să văd care va fi hotărârea pe care o va lua Guvernul în legătură cu poziția domniei sale în Guvern și apoi voi lua o decizie în legătură cu ce voi face eu. Dacă nu își dă demisia domnul Tobă, voi lua o hotărâre personală, dacă se dovedește că e vorba de un plagiat și nu se ajunge la această soluție, așa cum am anunțat, eu mă voi retrage din Guvern. Nu sunt într-o situație confortabilă dacă se dovedește acest lucru, pentru că noi trebuie să apărăm demnitatea profesiei noastre și integritatea este una dintre valorile centrale în meseria pe care o avem noi, aceea de profesori”, a declarat ministrul educatiei la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă a semnat decizia în privința lucrării lui Victor Ponta, el a precizat că “nu s-a terminat procedura”.

“Am o situație la zi a celorlalte dosare și sunt în momentul de față discutate și evaluate de către Comisiile tehnice ale Consiliului Național și urmează ca rezultatul acestor analize să fie adus la cunoștință și, în funcție de deciziile pe care le va lua Consiliul Național, voi aplica legea care este în vigoare”, a adăugat Mircea Dumitru.

15 COMMENTS

 1. Mai bine e să le adune pe toate aceste lucrări să le facă public şi abia apoi să anuleze, totul pe bandă rulantă dar live, inclusiv lucrarea madamei Kovesi despre care ev.zilei a scris plagiat mult timp!

 2. care e scandalul? stirea spune ca un ministru afirma ceva logic: si anume demisioneaza DACA un membru al guv din care face parte e dovedit plagiator. E scandal? cred ca scandal cel mult va fi daca Toba dovedit plagiator nu va demisiona. Scandal a fost cand Cadariu nu voia sa demisioneze.

 3. Săracul rector! L-au adus sa-i taie lui Ponta creasta academica si-acum ii cer sa nu se atingă de cea a Curcanului de la Interne-Halal dilema pentru un universitar. Daca nu-si da demisia nu mai calcă prin nici o facultate din lume iar daca si-o da, ii găsesc ăștia de la DNA ceva sa-l murdărească un pic, vreo frauda la vreun examen întâmplata inainte sa fie rector, sau vreo licența Microsoft achiziționata pe timpul lui Pazvante si reînnoită de el, drept pedeapsa ca îndrăznit sa se lege de academia dătătoare de doctorate la curcani. Lucru greu cu tehnocrații, mai ales cand ii crezi pe cuvânt ca sunt ceea ce declara ca sunt: specialiști si bla-bla.

 4. ce scandal? nesimtire! adica tu un anmarat de instructor de pioneri ajungi asistent universitar, nu se stie cum, devii profesor universitar, nu se stie cum, traduceci carti dintr-o limba pe care singur declari ca nu o stapanesti, iar in final ajungi ministrul educatiei amenintand in stanga ?tu u8n nenorocit care minte ? cu ce e mai presus decat un posibil plagiator ca toba? doar pentru ca este sustinut de alti plagiatori vocali ca nesimtitul de liicheanu sau alta jigodie gedesista ca plesu? astia cu atatea bube in cap incat nu ar trebui sa mai scoata o vorba? daca ne uitam in trecut, prin anul 1990 nu trebuie sa aflam cum a dat plesu pe mana plagiatorului liicheanu fosta editura politica, cea mai banoasa din epoca ceausista, ira plagiatorul liicheanu a transformat aceasta banoasa editura intr-o afacere de familie? si nenorocitii aia de procurori dna ce fac?

  • @alexph
   – acest ”amarat de instructor de pioneri” si-a luat doctoratul de la o universitate importanta din SUA, sub indrumarea unei autoritati incontestabile in domeniu (Graeme Forbes – sunt convins ca n-ai auzit de el, dar sunt convins si ca poti utiliza ”goagal”). asadar, putem presupune ca nu si-a luat doctoratul in aceeasi maniera ca Ponta sau Oprea. acelasi amarat e cel mai bun din Romania, pe felia lui, si e unul dintre putinii romani recunoscuti in mediile academice din afara, pe la New York, Helsinki, Paris, Tokyo etc.
   – ”nu se stie cum” devine asistent, apoi profesor universitar. ba se stie cum! o stiu toti cei care il cunosc indeajuns (studenti, doctoranzi, colegi sau colaboratori). prin competenta! mai sunt si asemenea cazuri, daca va vine sa credeti. dar stiu ca va e foarte greu sa credeti asa ceva, daca va scaldati intr-o balta in care toti cei care avanseaza o fac prin pile. btw, ascensiunea lui Ponta (ca politician si procuror) nu vi se pare deloc suspecta?!
   – ”ca traduce carti dintr-o limba pe care singur declara ca nu o stapaneste”. Doamne Dumnezeule, cate erori urate intr-o singura propozitie?! voi incerca sa va explic punctual si coerent. sper sa nu fie nevoie sa va si desenez. 1. observatie de bun simt: omul a fost onest in cv, acolo unde toata lumea minte si exagereaza. daca ar fi scris ”foarte bine” de sus pana jos, nu-l mai ataca nimeni in privinta asta. deci, pentru ca a fost sincer, acum e facut albie de porci de catre toti neavenitii, alde Spanu si dumneata. 2. daca vezi opera respectiva (L. Wittgenstein – Tractatus Logico-Philosophicus), iti dai seama ca a stapani pe deplin limba germana nu e o conditie necesara pentru a face o traducere buna, caci o asemenea lucrare e similara unui tratat de matematica sau de fizica, nu unei literaturi metaforice (prima propozitie e ”Lumea este tot ce se intampla”, ultima e ”Despre ce nu se poate vorbi trebuie sa se taca”). mult mai important e sa stii gandirea autorului si limbajul de specialitate. 3. traducerea unei asemenea lucrari nu se reduce niciodata la traducerea din original. consulti temeinic traducerile in celelalte limbi relevante, in speta engleza (pe care Dumitru o stie foarte bine). traducerile nu sunt ”autiste”. Wittgenstein a scris Tractatusul in germana, dar a profesat la Cambridge, in engleza, a gandit in engleza. doar un neghiob ar traduce Tractatusul doar din germana, direct in romana.

   P.S. Domnule Radu Tudor, va rog sa fiti mai chibzuit in alegerea titlurilor. ”Scandal monstru” seamana a titlu RTV, ex OTV. atat de joase sunt asteptarile de la cititorii dvs.? pai daca, la un moment dat, Toba l-ar injura pe Dumitru, atunci ce veti titra? ”Scandal ultra-gica-mega monstru” sau ce?

 5. Se apropie alegerile si peneleaua basisto-iohanista se agita cu “pregatirile”.Se pare ca nu le iese nici pe departe procentajul dorit,iar cu votul prin corespondenta le-a iesit un mare chix si acum vor de urgenta s-o friga tot pe sectii de votare externe,zic ei prin penibila Alinuta “macar cate au fost la alegerile prezidentiale din 2014″.Pai,mai tovarasi penelisti, il bagarati pe Corlatean in penale si pe Ponta in gura Planetei pentru ca v-a tinut in ploaie la cozi uriase ca ,vezi drace ,avea pericol de votaci iohanisti la diaspora si n-au vrut sa faca milioane de sectii pentru tot Sistemul Solar. Acum cadeti in genunchi la poarta colegului vostru Ciolos ca sa dea iar o ordonanta buna pentru socotelile voastre electorale, sa va rezolve trecand inapoi iar cu sectiile de votare externa,”macar” ca pe vremea lui Ponta.Pai atunci si pe Ciolos il faceti bun de CERCETAT PENAL,asa “macar” ca pe Corlatean,pe care l-ati umplut de noroi, alaturi de Ponta, atunci ca sa pacaliti electoratul, iar acum,in disperare de cauza,i-ati inalta si imnuri de slava,numai sa mai fie cum a fost pe vremea lui.Pai nu ati insistat voi cu prostia de vot prin corespondenta care acum este deja legalizat si buna pace? Iar vreti sa suciti legile in ultimul moment,cum ati vrut si cu alegerile primarilor, incat sa va iasa voua smecheria? In ce priveste Toba, se pare ca nu este suficient de hotz,nu se potriveste cu retelele de “turism” ale lui Blaga si Marian Petrache, nu corespunde pentru “lucrarile” pregatite pentru toamna,asa cum in 2009 nu era corespunzator Nica pentru pregatirea realegerii lui Basescu si au facut basistii ce facut si au scapat de ala. Iar acum, ca sa aduca peneleaua basista un altul “mai corespunzator” si,pentru ei, necesar de urgenta acolo la “afaceri interne”, o dadura iar cu “lupta cu plagiatorii”,dar plagiatorii care le convin lor,precum Kiovesi,”nu se pune” si nu facem scandal, “ca-i de-ai nostri”.

 6. Este evident ca Mircea Dumitru si Petre Toba sunt din gasti diferite. Si opozabile. Unde se prind si-o trag pe loc pentru ca nu se stie cand mai vine o alta ocazie.
  Dar cu traducerea din limba germana fara sa stii limba germana cum ramane? Pe asta cine o clarifica. Vorbim de traducerea unei lucrari academice de filozofie !!!, nu a lui “Catelus cu paru’ cret”. Cin-se jura ca nu fura?

 7. Aseara la emisiunea d-nei Grecu un invitat spunea ca e o moda a doctoratelor iar, aproape 90 % din acestea sunt plagiate.

 8. Cum au putut fi sustinute tezele de doctorat “plagiate” fara concursul conducatorilor de doctorat si al comisii!or?????

Leave a Reply