Dupa ce a starnit critici dure din partea unor pesedisti precum Serban Nicolae sau Eugen Nicolicea, proiectul de ordonanta de urgenta pe legile justitiei propus de ministrul Justitiei Tudorel Toader primeste un sprijin din CSM .

Victor Alistar, membru CSM, a avut o primă reacție cu privire la proiectul OUG pe legile justiției. Acesta a spus că proiectul este necesar, însă soluțiile din textul ordonanței ar trebui reanalizate și gândite mai bine.

„Proiectul în sine este necesar. Asta trebuie să fie limpede. Soluțiile găsite la unele probleme ridicate cred că trebuiesc reanalizate și gândite mai bine, iar aparatul tehnic de la minister sper ca în aceste două zile a încercat să pună în acord obiectivele cu soluția concretă din propunerea din Ordonanță”, a spus Victor Alistar luni la Antena3.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, referitor la OUG pe legile justiției, că soluția a fost discutată în cadrul întâlnirii ministrului Justiției cu reprezentanții Comisiei de la Veneția cât și în întrevederea avută cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

“Cele trei legi ale justiţiei au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost validate de Curtea Constituţională şi asigură o mai bună funcţionare a sistemului de justiţie în interesul cetăţenilor. Ceea ce adoptăm astăzi este o armonizare a prevederilor legilor, astfel încât să răspundă cât mai bine situaţiilor întâlnite în practică pentru buna desfăşurare a actului de justiţie. Justiţia din România trebuie să fie garanţia respectării şi apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor, iar abuzurile şi imixtiunile în înfăptuirea actului de justiţie nu sunt şi nu vor fi tolerate”, a precizat Dăncilă, citata de stiripesurse.ro

 

1 COMMENT

  1. Nu,ca as avea incredere in legislatie sau aplicatorii legilor, totusi, daca a intervenit cu sustinerea dl. Alistar, inseamna ca e ceva super in modificarile legislatiei!

Leave a Reply