Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, despre textul OUG pe legile justiţiei, că formula revocării membrilor CSM e „stupidă”, prevederea legată de răspunderea magistraţilor este „o bătaie de joc”, motiv pentru care Guvernul ar trebui să respingă ordonanţa.

„Ridică mari semne de întrebare. Am senzaţia că umbra lui Macovei şi Prună a acoperit gândirea acestei ordonanţe, dincolo de faptul că ordonanţa este foarte mult extinsă faţă de ceea ce părea să fie subiect de discuţie pentru o eventuală modificare. De exemplu, am întâlnit formule de tipul , am găsit formula absolut stupidă legată de revocarea membrilor CSM în care judecătorii, respectiv procurorii, votează pentru revocare dar după aia se pronunţă CSM-ul cu majoritate de voturi” a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, întrebat ce observaţii are cu privire la textul ordonanţei de urgenţă de modificare a legilor justiţiei pe care Ministerul Justiţiei l-a trimis CSM-ului.

Şerban Nicolae a precizat că Guvernul nu ar trebui să aprobe, luni, această formă a OUG pe legile justiţiei.

6 COMMENTS

  • Domnule Serban Nicolae,

   Cu toata simpatia dar…domnul Tudorel Toader trebuie sa fie un monstru sacru pentru psd-ei si un erou !

   PSD nu a fost in stare sa faca nimic la ministerul de justitie. Cand o sa dati jos un sef DNA precum KOvesi puteti vorbi. Altfel parca ii aud pe psd–ei …aaaa nu puten ca refuza Iohannis.
   Dar e ca in bancul ala la zidul plangeriii. …cumparati si voi un loz daca vreti sa castigati.

   Altel apreciez multe din pozitiile dvs.

 1. Personal, cred ca ministrul Toader a fost lăsat de unul singur sa joace in episodul cu “perfectionarea” legilor pe care Johannis, in incăpățânarea lui de om ranchiunos și limitat, intenționa sa le retrimită la parlament după promulgare; adică, in loc sa vina Dancila cu “to do list” de la Bruxelles, a fost trimis “avocatul”, care a susținut-o in timpul procesului de acum doua săptămâni, s-o reprezinte la preluarea aceleiași liste. Totul, desigur, machiat intr-o “consultare” cu Comisia de la Veneția/o întâlnire între “specialiști” din care sa rezulte struțocămila de OUG, imputabila, in caz de greata publica, ministrului tehnocrat Toader: deci, ca sa nu mai iasă Johannis pe post de clovn, împreuna cu “partenerii” Timmermans, Weber &Co, pentru faptul ca n-au urmărit altceva prin procesul intentat României decât cretinisme precum menținerea procurorilor fără calificare in Parchetele Inalte—citește: lăsați-o domne pe Kovesi la PICCJ ca ne-a zăpăcit Monica cu reclamațiile— măcar pana trece de președinția Consiliului, s-a dat voie la OUG și s-a sacrificat fatza ministrului de resort. Numai ca Toader nu e Iordache, sa încaseze tăcut porcaielile incrucisate lansate de “opoziție” și de propria “tabăra”, așa ca a pus proiectul la vedere, fără comentarii, după ce s-a terminat farsa de la Veneția. Si s-a dus dracului tot efectul—se vede Diktatul de la o posta, nici nu mai trebuia sa se screama Johannis sa amenințe cu retrimiterea legilor in parlament dacă nu se supune guvernul la lista “lui” de cereri. Trebuie sa mărturisesc ca atâta nesimțire rar am văzut la niște unii care se vor lideri europeni, și nici atâta lașitate ca la liderii PSD—in locul lui Dragnea ii dădeam lui Timmermans in cap cu 14 voturi ale stângii romane in minus la viitoarea candidatura de-i suna apa canalelor naționale in tartacuta pana in 2019. ALDE face ce poate dar n-are greutate suficientă in coaliție ca sa mențină coerenta unei politici de reformare a justiției și, repet, după porcăria făcută de Crin Antonescu lui Verhofstadt in 2014, nici in grupul ALDE din PE nu are suficientă influența pentru a-l ajuta pe ministrul “rebel”. Și, in fapt, nu s-a întâmplat nimic: ministrul a obținut, ca un bun avocat ce se afla, AMÂNĂRI ale soluțiilor cele mai drastice de reforma. Șerban Nicolaie are dreptate sa fie dezamăgit , ca sa nu mai vorbim de Ingrid Mocanu care a devenit o adevarata furie din pricina OUG-ului, dar amânările, pana la urma, sunt uneori singura arma a avocatului in fatza unei judecați “anunțate”. Și toate astea pentru a salva aparenta de lider “european” a lui Johannis—o farsa fără nici o noima care se întinde deja peste marginile răbdării.

 2. Șer, Șer, Șer…ban, e bine?
  Nic, Nic, Nic..o…laie tot mai ține?
  Șer, Șer, Șer…pe toate?
  Nico..lae nu se poate!
  Cam asa poate sa recite dl.Tudorel Toader de cand a fost lasat singur si totusi des faultat de cei care l-au numit in functie!
  Ba Nicolae, Tudorel Toader e profesionist in domeniu, pe cand voi, aveti functii politice si nu cred ca trebuie sa va cocolositi in spatele unor legi si ordonante care va avantajeaza si restul traitorilor in tara, pas cu pas spre dezastru!
  Lăsați omul sa munceasca in domeniul in care e profesionist si nu mai luati exemplul marelui cap care a scos coltii noaptea ca hotii,asta noapte, sau, poate de cateva saptamani il tot urmareste cosmarul vietii pe acest procuror general!

 3. Titlul spune “Tensiuni PSD-ALDE”
  Dupa care numai despre Serban Nicolae.
  F coerent si articolul asta. Good work again!

Leave a Reply