Guvernul a aprobat initierea procesului de infiintare a Parcului National Muntii Fagaras ca un parc emblematic al Romaniei si Europei, conform unui memorandum adoptat miercuri in sedinta Executivului, se arata intr-un comunicat de presa. Potrivit acestuia, actul normativ prevede etapele necesare pentru constituirea acestui nou parc national, care se vor derula in perioada octombrie 2016-2020.

http://muntii-fagaras.ro/

 

7 COMMENTS

 1. ma, daca nu se urca prezidentu pe munte, se mai facea parcu? nu!
  e, vedeti la ce e bun prezidentu?

 2. Din contra, vor face invers pentru că toate vor face parte din ”parcul natural al ţării”! Vezi Muzeul ţăranului român care e din macadane şi betoane 🙂 🙂 lutul zilelor noastre!
  Oameni buni: ţăranii şi-au construit casele sau cocioabele din lut ien ! Ce e cu monstruzitatea de clădire, aia numită Muzeul ţăranului român?
  Şi ce mizerie era acum 1-2 săptămâni în curtea acelui uriaş imobil !
  Nici că poţi numi o asemenea monstruozitate Muzeul ţăranului român, e mai curând o vilă a unui investitor ”jegos” interesat de venituri peste noapte!
  PS. Nu e jicnire, e un adevăr greu de digerat pentru mulţi care se laudă cu acest sediu ca fiind muzeul ţăranului român!

 3. Retezat si Fagaras sunt favoritele mele.
  Nu ar fi rau sa se faca mai multa propaganda locurilor pe unde au fost fugariti partizanii in Muntii Fagaras.

 4. Ce mi-a placut de d-na ministru cu nume neaos romanesc cand a anuntat solemn ca se infiinteaza Parcul National Muntii Fagaras, ce denumire poampoasa c….. . Nu mai bine n-am imprumuta asemenea denumiri si am lasa toata fauna si mai ales flora la locul ei ?

 5. si cum o sa fie publicitatea europeana a acestui parc national??: “Veniti in parcul nostru national, unde drumul care il strabate – Transfagaraseanul, este inchis 10 luni pe an”?? sunt tare curios…

 6. dupa ce in ultimele luni televiziunile ne-au invadat cu zeci de atacuri ale haitelor de caini soldate cu ranirea, mutilarea si chiar moartea unor oameni, aflam cu incantare ca parlamentarii au votat o lege ce protejeaza animalele in fata “criminalilor” de oameni. dar invers e oare posibil? nu zic sa nu fie o lege care sa ofere protectie necuvantatoarelor dar parca deja se exagereaza. spun acest lucru vazand la televiziuni cum unii oameni declara niste aberatii vecine cu nebunia. o fosta cantareata, una care ura barbatii, isi creste singura, normal, copila si ne spune ca pentru ea, un copil si un animal sunt pe acelasi loc???!!! un alt cantaret, cam disparut din prim plan, a carui singura grija in ultimii ani era sa nu-si piarda podoaba capilara si sa pozeze in lenjerie intima declara, tot la tv, ca pentru el un animal e mai presus decat un om???!!! oare ne-am tampit de tot? in acest context propun ca turistii straini sa faca un tur obligatoriu pe titulescu, de la primarie si pana aproape de guvern, in special in weekend, cand pot admira in voie rahatii lasati cu non salanta de zecile de caini fie maidanezi fie plimbati de stapanii lor. e probabil o bucurie si o mandrie sa aratam grijas fata de animale nu? ce sa mai spun de parcurile si locurile de joaca pentru copii din capitala si probabil din intraga tara? de ce sa nu ne bucuram ca avem niste copii ce zburda cu voiosie printre aceleasi gramajoare de rahat lasati de caini? probabil ca face bine pentru sanatatea lor si cu aceasta ocazie dam de lucru medicilor sa nu se plictiseasca. ce sa mai spun de o recenta intamplare petrecuta intr-o statie ratb? o haita de vreo 10-12 caini mandanezi latrau si chiar incercau sa-i muste pe calatori. din intamplare o echipa de reporteri era in zona si vroia sa filmeze ceva, s-ar parea ca modul in care circulau mijloacele de transport in comun. atunci cand speriati calatorii i-au rugat sa filmeze haita de caini si modul in care incercau sa-i muste, reporterii au declarat non salant ca ei au venit cu alta treaba. perfect. si atunci hai sa ne bucuram ca se infiinteaza parcul national fagaras ca poate austriecii lui ciolanis nu o sa injumatateasca si putinele paduri ramase in zona.

Leave a Reply