Ingrijorator de slab si neperformant, presedintele Comisiei Europene a prezentat joi mesajul sau privind Starea Europei. In ciuda faptului ca in momentul de fata continentul nu are asupra sa o amenintare militara directa, dar simte puternice dureri de cap din cauza unor amenintari asimetrice precum terorismul sau migratia masiva necontrolata, Junker insista cu o mare prostie : Armata Europeana. Voi spune asta mereu, chiar daca si presedintele Romaniei s-a grabit sa sustina propunerea inutila si costisitoare a ineficientului Junker. 

Uniunea Europeană are nevoie de un cartier general pentru viitoarea armată europeană, a propus Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, într-un discurs rostit miercuri în Parlamentul European. “Trebuie să avem un cartier general european şi trebuie să depunem eforturi pentru o forţă comună europeană”, a afirmat Juncker.Mi-am spus de multe ori punctul de vedere si simt nevoia sa-l reafirm acum. Sunt destule state UE ce nu-si pot permite o dubla contributie militara si implicit bugetara pentru protejarea aceluiasi continent aparat deja de NATO.

Dorinta lui Junker ar putea avea trei consecinte :

1. Un paralelism periculos si o subminare a eforturilor si autoritatii NATO, fapt ce ar putea avea consecinte incalculabile in planul securitatii europene

2. O desprindere a europenilor de puterea militara si financiara a SUA, cea care din timpul celui de-al doilea razboi mondial pina azi a determinat in mod covarsitor mentinerea partii vestice a Europei in democratie, economie de piata, libertate.

3. Renasterea puterii militare a Germaniei si influentei sale in politica de aparare si securitate a intregului continent, corespunzator dimensiuniii sale economice, financiare si politice.

DESI POATE PAREA O INITIATIVA BUNA LA PRIMA VEDERE, CRED CA PROPUNEREA LUI JUNKER ESTE DE FAPT O SCHIMBARE DE PARADIGMA STRATEGICA A ULTIMILOR 70 DE ANI. SI NU CRED CA E NEAPARAT UNA BUNA.

Armata UE, duplicat nefericit pentru NATO

Junker aprinde focul : propune armata UE

 

11 COMMENTS

 1. ideea e ca o armata trebuie dotata; prin urmare, in loc sa se duca banii pe astfel de dotari la americani, englezi si maruntisul la francezi si alti citiva, sa se duca banu gros la nemti si francezi si maruntisul la alti citiva.
  De cotizat vor cotiza insa toti, in cuantumul stabilit tot de nemti si francezi.
  Romania, desteapta, ia tzeapa si acu, ca dupa ce dadu banu pe SH la americani si englezi acuma va trebui sa le dea la fer vechi si sa ia unele noi la pret triplu de la stapinirea europeana.

 2. O să ajungă ţara asta precum Sao Paulo:”O localitate din statul brazilian Sao Paolo arată ca un oraș-fantomă. Și asta pentru că majoritatea locuitorilor nu are curaj să iasă din casă din motive… medicale.” şi nu din cauza soarelui ci din cauza mizeriei provocate de sărăcia lucie în care se scaldă majoritatea românilor !
  http://www.dcnews.ro/ora-ul-in-care-nimeni-nu-iese-din-casa-de-ani-zile_515999.html
  Întrebări decente şi de bun simţ fără nicio legătură sau aluzie la SUA:
  – Cumva trăim în epoca ”statelor unite pentru manipulare prin distrugere şi ucidere în masă contra îmbogăţirii, coordonării şi controlului asupra tuturor statelor şi bogăţiilor subsolului”???
  – Cumva trăim în epoca în care fiecare politician sau tehocrat are căluşul la gură încât poate accepta orice distrugere a propriei ţări şi a propriului popor sub diferite forme privind afacerile curate sau nu ???
  – Cumva trăim în sărăcie până la inaniţie chiar ultimii 5-10 ani în patria mamă ”poreclită”România fără nicio perspectivă de creştetere pozitivă în favoarea acestei ţări şi naţiuni ???
  Pentru ce aţi mai schimbat numele pieţelor şi a străzilor în: piaţa revoluţiei , piaţa libertăţii , piaţa unirii , piaţa victoriei , dacă viitorul acestui popor şi a ţării , este vizibil , construit în negru?
  – Cumva sunteţi şi trăiţi în altă ţară dacă aţi introdus toate standardele de cost la valori de preţ european şi nivelul de trai al majorităţii poporului nu este încadrat în aceste standarde de viaţă??? Acest reper , standardul nivelului de trai al românilor este interzis să ajungă la nivelul normal al standardelor UE ???

 3. Totusi nu considerati ca este o masura de siguranta avand in vedere un posibil viitor al SUA cu Donald Trump? Nu cred ca mai are rost sa reiterez toate elucubratiile spuse de acest candidat, plus ca dvs sunt informat.

 4. Pana la urma, o armata europeana cred ca e pasul logic in fenomenul globalizarii. Cred ca de asta s-a creat UE, pentru avea un singur guvern, o singura armata centrala. Cred ca se aseamana cu modelul de organizare al SUA, e posibil ca UE sa doresca sa urmeze acest model. Bun sau nu, cred ca e inevitabil, cel putin cata vreme va mai exista o Uniune Europeana.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/09/08/scrisoare-catre-judecatorii-din-romania/

 5. ce sa mai comentezi la asa tampenii? ma refer la acuzatiile unui medic legist american sustinut de washington post care sustin ca problemele de sanatate ale lui hillary clinton sunt urmare a incercarii de otravire organizate de putin si trump????!!!! cu cat se apropie alegerile, cu cat diferenta in sondaje e in marja de eroare, cu cat tot mai multi americani inclina sa-l voteze pe trump, cu atat apar tot felul de ciudatenii dinspre tabara democratilor. de la jigniri aduse sustinatorilor lui trump proferate de hillary, la intrarea in ring a procurorului general din ny, fan democrat a carui sotie e chiar angrenata in tabara democrata – asta ne arata ca si americanii invata ceva de la dna ul nostru- pana la aceasta tampenie parca te intrebi ce traznai mai pot sa apara dinspre tabara democrata. in loc sa-l lase pe trump sa piarda voturi pe mana lui, democratii vor sa se faca neaparat de ras si au ajuns sa foloseasca institutiile statului ca si noi in lupta politica. parca vad ca la un moment dat o sa sparga buboiul si americanii vor avea un presedinte care pune sub semnul intrebarii celebrul art 5 atat de des invocat pe la noi.

 6. Cred ca aici ai dreptate, RT, se va schimba structura de putere in Europa si nu neaparat bine.
  Dar personal nu cred ca NATO oricum va ramane la fel daca (si probabil ca) vine Trump la Casa Alba. faza e ca ni se termina resursele si probabil ca pe un viitor mai indepartat, o apartenenta la o structura economica cu resurse ne va fi mai de folos decat apartenenta la o structura militara fara resurse

 7. Dialog:
  -Pana la urma, toata lumea in Europa va ajunge indatorata (cu bani) germanilor.
  -Si crezi ca vor putea recupera banii fara tancuri?

  Asa cum Pentagonul sta in spatele petro-dolarilor, Armata UE va fi cea care va garanta Banca Centrala Europeana.

  Caci pana acum, tranzactiile in EuroZona sunt negarantate, contabilitatea Target2 de la ECB nu are nimic in spate.
  (Lamuriri f.accesibile pt.non-economisti aici https://mishtalk.com/2016/09/13/michael-pettis-calls-surplus-trade-statements-by-german-finance-minister-utter-lunacy/ )

Leave a Reply