Întâlnire istorică, la București, cu ocazia Summit-ului B9, summit care are ca temă principală sprijinul pentru consolidarea capacităților de apărare în fața provocărilor actuale de securitate.

Președintele României, Klaus Iohannis, și omologul său, președintele SUA, Joe Biden, au avut discuții deosebit de importante. Chiar dacă participarea la summit a fost virtuală, Joe Biden a transmis un mesaj clar: Statele Unite ale Americii și NATO sunt gata să acorde și mai multă atenție flancului estic și zonei Mării Negre.

La rândul său, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, le-a transmis liderilor prezenți că participarea președintelui Statelor Unite demonstrează angajamentul de a reconstrui alianțe.

Despre acest subiect a vorbit, la Antena 3, și secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană:

 

“Mă bucur extrem de mult că România a găzduit acest summit al țărilor de pe flancul estic și mă bucur cu atât mai mult că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și președintele american au participat cu declarații extrem de puternice și convingătoare la un moment relevant.

În primul rând, este vorba despre expresia solidarității între țările de pe flancul estic. Este foarte important ca de la Marea Baltică la Marea Neagră, pe verticala flancului estic, să existe această coeziune, această solidaritate întrețările de pe flancul estic”, a spus Mircea Geoană.

Leave a Reply