Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a declarat ca Alianta a activat Planurile de Aparare (Defense Plans) avand in vedere razboiul declansat de Rusia la adresa Ucrainei.

#NATO, #plan, #aparare, #Rusia, #razboi, #Ucraina

NATO va desfăşura forţe suplimentare în Europa de Est.

Comandantul Suprem al Fortelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod Wolters, comandant al fortelor NATO, va primi mai multe puteri şi va putea, de exemplu, să ceară şi să decidă desfăşurarea de trupe.

NATO va desfăşura forţe suplimentare în Europa de Est şi ‘va lua măsuri adiţionale pentru a întări şi mai mult descurajarea şi apărarea pe teritoriul Alianţei’, după atacul Rusiei în Ucraina, şi va organiza vineri un summit de urgenţă.

‘Acţiunile Rusiei constituie o ameninţare serioasă pentru securitatea euro-atlantică şi vor avea consecinţe geostrategice’, a transmis NATO la finalul unei reuniuni a ambasadorilor la Bruxelles ai statelor membre

Razboiul Rusiei asupra Ucrainei : Macron cere summit NATO de urgenta

1 COMMENT

  1. Sancțiunile economice nu vor avea nici un efect asupra Rusiei ce i-ar afecta cel mai mult ar fi expulzarea tuturor consulatelor, ambasadelor si centrelor culturale din intreaga lume si inchiderea tuturor ambasadelor, consulatelor si centrelor culturale din Rusia. Ar fi un șoc masiv pentru guvernul rus.

Leave a Reply