Wednesday, January 15, 2025
-2.6 C
Bucharest

Secretarul General al NATO dezvăluie planurile Alianţei pentru Rusia şi război

La reuniunea informala a ministrilor de externe din NATO de la Oslo, Secretarul General Jens Stoltenberg a declarat despre razboiul brutal si ilegal al Rusiei in Ucraina :

Left to right: NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană with NATO Secretary General Jens Stoltenberg and Anniken Huitfeldt (Minister of Foreign Affairs, Norway)

“Nimeni nu poate spune cum și când se termină acest război, dar ceea ce știm este că atunci când se termină, trebuie să ne asigurăm că avem cadrul necesar pentru a ne asigura că aceasta nu este doar o pauză în modelul acțiunilor agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Pentru că războiul nu a început în februarie anul trecut. De fapt, a început în 2014 cu Crimeea, iar mai târziu, au intrat în Donbas.  Trebuie să oprim acest cerc vicios de agresiune împotriva Ucrainei. Deoarece trebuie să fim siguri că ceea ce se întâmplă după nu este un fel de final pe care Rusia îl reconstituie, se odihnește și apoi se regrupează și apoi atacă din nou, peste câteva luni sau câțiva ani. Si pentru a ne asigura că îl oprim acolo, trebuie să asigurăm pe termen lung sprijin militar Ucrainei, programe multianuale, după cum am discutat.

Dar, de asemenea, să analizăm ce fel de cadre pe care le putem stabili pentru a oferi garanțiile necesare că președintele Putin nu poate ataca din nou Ucraina, detaliile, cum se va face acest lucru, ce fel de mecanisme mai rămân de decis.

Ideea de a preveni repetarea istoriei, de a împiedica pe președintele Putin să poată continua să afecteze securitatea europeană, acesta este scopul și apoi discutăm despre mijloacele pentru a realiza asta”, a spus Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

(…)

“Deci, în primul rând, cel mai important lucru pentru NATO și, desigur, pentru Ucraina este să se asigure că ei vor câștiga acest război. Și oferim un nivel de sprijin fără precedent.

Și la întâlnirea de astăzi și la summitul de la Vilnius de luna viitoare, sunt absolut sigur că accentul principal va fi pe modul de susținere și intensificare a sprijinului militar concret pentru Ucraina, cu echipament, cu muniție, cu piese de schimb, cu tot. Ei trebuie să poată elibera mai mult teritoriu.

Spun asta pentru că trebuie să fim extrem de concentrați asupra acestui lucru și, de asemenea, știind că în ultimele săptămâni, Aliații au intensificat nu numai livrarea de blindate grele, tancuri de luptă moderne, dar și Regatul Unit a livrat rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, care produc o diferență pe câmpul de luptă.

Și, de asemenea, Aliații au anunțat acum că vor începe pregătirea piloților pentru a putea pilota F-16 și alte avioane standard NATO.

Deci, desigur, acesta este obiectivul principal, aceasta este sarcina cea mai urgentă. Pe asta trebuie să ne concentrăm în fiecare zi.

Și bineînțeles, ucrainenii cer mai mult și noi mobilizăm și mobilizăm mai mult sprijin, pentru că va fi o tragedie pentru Ucraina, dar va fi periculos pentru noi dacă președintele Putin va câștiga în Ucraina. Va face lumea mai periculoasă. Va transmite mesajul că atunci când liderii autoritari folosesc forța militară pentru a obține ceea ce își doresc. Şi asta ne face și mai vulnerabili”, a spus Stoltenberg

#NATO

“Eu cred că la Moscova, ei cred că democrațiile sunt leneșe, că nu suntem pregătiți să fim alături de Ucraina atâta timp cât este nevoie. Noi vom demonstra contrariul, aratând că democrațiile sunt de fapt capabile să-și susțină valorile. Şi să fie acolo când este nevoie de ele pentru a apăra democrația și libertatea, așa cum facem noi atunci când sprijinim Ucraina.

Deci, aceste eforturi pe termen lung, programul multianual de implementare a tranziției de la epoca sovietică la standardele NATO, transmite un mesaj de angajament pe termen lung care este important.

În al doilea rând, interoperabilitatea contează și pe un termen mai scurt. Pentru că este o provocare. Este o provocare logistică, că există atât de multe sisteme, atât de multe tipuri diferite de arme, atât de multe doctrine diferite în același timp de partea ucraineană.

Deci, acesta este acum un război de uzură, iar războiul de uzură este o bătălie a logisticii.

Și pentru a ne ajuta să câștigăm acea bătălie a logisticii, tot ceea ce putem face pentru a face forțele ucrainene mai interoperabile și, în final, pe deplin interoperabile cu forțele NATO – are, de asemenea, un efect pe termen mai scurt asupra capacității lor de a câștiga pe câmpul de luptă.

Astfel încât pentru mine nu există absolut nicio contradicție între a fi concentrat pe nevoia urgentă de sprijin militar și angajamentul pe termen mai lung. Și pentru că angajamentul pe termen lung transmite Moscovei mesajul catre Putin ca noi nu vom abandona”, a spus Secretarul General al NATO.

Hot this week

Înalt oficial : SUA ”constată o interferență străină în alegerile din România”. Georgescu spune prostii

James O’Brien, asistentul secretarului de stat al SUA, a...

Die Zeit : Rusia a efectuat zeci de atacuri hibride în țarile NATO din Europa, inclusiv România

Autorităţile din Germania au deschis luni o anchetă după...

Păpușa lui Putin spune ce teritorii vor să mai fure din Ucraina

Șefa televiziunii de propagandă a Kremlinului, Margarita Simonian, sugerează...

NATO întărește apărarea Flancului Nordic în fața atacurilor hibride repetate

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marți că incidentele...

Dialog Hurezeanu – O’Brien : O relație transatlantică puternică este vitală pentru România

Ministrul afacerilor externe Emil Hurezeanu l-a primit marți, 14...

Topics

Păpușa lui Putin spune ce teritorii vor să mai fure din Ucraina

Șefa televiziunii de propagandă a Kremlinului, Margarita Simonian, sugerează...

NATO întărește apărarea Flancului Nordic în fața atacurilor hibride repetate

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marți că incidentele...

Dialog Hurezeanu – O’Brien : O relație transatlantică puternică este vitală pentru România

Ministrul afacerilor externe Emil Hurezeanu l-a primit marți, 14...

Invadatorii ruși vor concesii și compromisuri majore de la Trump

Rusia este dispusă să negocieze 'garanții de securitate' pentru...

Președintele și instituțiile acționează slab și haotic. Expert : rușii vor lovi și mai tare

România nu a învățat nimic din experiența alegerilor prezidențiale,...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img