NATO și Federația Rusă ar urma să organizeze, “la puțin timp după” summitul Alianței care va avea loc vineri și sâmbătă la Varșovia, o nouă reuniune menită să îmbunătățească dialogul lor și să evite incidentele militare, a anunțat luni secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, informează AFP.

“Consiliul NATO-Rusia poate juca un rol important în calitate de forum de dialog și pentru a spori previzibilitatea” în domeniul militar, a subliniat Stoltenberg în fața presei la Bruxelles. “Acesta este motivul pentru care noi lucrăm cu Rusia în vederea organizării unei noi reuniuni la puțin timp după summit”, a adăugat Stoltenberg.

Întrebat în legătură cu subiectele care se vor afla pe ordinea de zi a unei asemenea reuniuni, el a declarat că acestea nu au fost încă fixate, dar a dat asigurări că vor fi abordate probleme de “transparență” pentru a evita incidentele militare, precum și în materie de exerciții militare.

Ultima reuniune a Consiliului NATO-Rusia a avut loc la 20 aprilie, când cei 28 de ambasadori ai țărilor membre ale NATO și ambasadorul Rusiei pe lângă organizație, Aleksandr Grușko, au reluat dialogul după aproape 20 de luni fără nicio reuniune a acestui consiliu, menținându-se în același timp pe poziții de profund dezacord.

În timpul viitorului summit care va avea loc în 8-9 iulie la Varșovia, șefii de stat și de guverne ai țărilor din NATO urmează să parafeze consolidarea flancului estic al Alianței. Această întărire, demarată de NATO începând din 2014 în fața unei Rusii considerate “mai agresive”, este una fără precedent de la sfârșitul “războiului rece”, scrie Agerpres.

 

4 COMMENTS

 1. Nu pot să cred !
  De fapt, ce plătim noi prin factura de energie electrică?
  Consumăm certificate verzi sau energie electrică? Este introdus în factură şi regularizarea la certificate verzi privind anul anterior! Incredibil !
  Cum de scade preţul la energie electrică(preţ unitar din factură: 0,19540 lei fără TVA) şi creşte la certificate verzi(preţ unitar din factură: 41,97223 lei fără TVA)? Factura este pentru perioada 08.04.2016-17.06.2016 !
  Suntem întregi cu căpuţu?
  Jonglăm când cu energia electrică, când cu certificatele verzi, scade preţul la una şi creşte la alta???
  Pare a fi e escrocherie genială prin lege!

  • de departe off topic
   Sa ma scuzati petru aceasta expresie, este o jidanie la mijloc. daca intrebam oameni avizati pe acest subiect o sa observati ca explicatiile sunt mai mult decat fantasmagorice. Daca-i cautam pe posesorii certificatelor verzi o sa observati ca toti de la primul la utimul este un “baiat destept”.

 2. Sunt de acord cu Clotilde de data asta !In parc nu te poti juca cu un copil de 12-13ani !!! Si nici segmentul de varsta de 14-18 ani nu are spatiu de miscare.Doar daca stau pe banca si fumeaza…..Cu masinutele nu se mai pot juca si MULTI ADOLESCENTI NU AU BANI CA D NA FIREA SA INCHIRIEZE SPATII DE RECREERE !
  Distanta pentru ocolire auto este f.mica cativa metri in plus.Care e problema ? Eu vin cu copilul din sectorul 6 pt.ca acolo e jaleee..

Leave a Reply