Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au decis marţi ca audierea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga să se facă în şedinţă secretă.

La începutul şedinţei, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că referatele trimise la CSM privesc motivele de revocare, dar şi două dosare care se află pe rol, astfel încât a cerut ca şedinţa să nu fie publică, pentru a nu fi devoalate anumite informaţii.

De cealaltă parte, procurorii Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga au cerut ca şedinţa să fie publică.

Secţia pentru procurori a admis cererea Laurei Codruţa Kovesi şi a decis ca audierea să nu fie publică, astfel încât jurnaliştii au părăsit sala de şedinţă.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Secţiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş “pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”, scrie stiripesurse.ro

3 COMMENTS

  1. Nu stiu de doamna Iorga dar Doru Tulus era omul din interior al lui Basescu…Acum ea nu face decat sa-l trimita acolo unde-i este locul,langa Basescu dar vad ca televiziunile care-l incriminau in fel si chip atat pe el cat si pe Basescu azi s-au asezat cuminti langa cei doi acuzand-o tocmai pe ea.E o furie mediatica si nimic mai mult nesustinuta decat de zicale de genul : “a zis Ghita” sau “A zis Andronic…” Zau ? Si daca doi penali basisti,traseisti,oameni ai serviciilor au zis eu ma arunc in prapastie pe “spusele” lor virusate de interese care mai de care mai cu iz penal ?

  2. 🙂 🙂 🙂 copia măiastră a sfintei cuvioase cu rădăcini adânci în ură şi manipulare macovei din toate punctele de vedere! Închinaţi-vă şi spălaţii picioarele până la…adânci bătrâneţi 🙂 🙂

Leave a Reply