Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni că situaţia generată de interdicţia de survol a României de către aeronava în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost una „deliberată” ca să creeze un diferend politic între România şi Rusia.

„Din punctul meu de vedere, toată această chestiune, cu survolul României, a fost în mod clar prevăzută ca să creeze un diferend politic între România şi Rusia. Şi spun acest lucru pentru că, cu câteva zile înainte de a pleca spre Transnistria, Rogozin a dat pe Twitter informaţia că va survola teritoriul României şi a pus şi harta respectivă, ca să vedem pe unde intră, pe unde iese şi aşa mai departe. Din punctul meu de vedere a fost o chestiune deliberată de vicepremierul Rogozin, pentru a crea dificultăţi în relaţiile dintre România şi Rusia”, a spus Teodor Meleşcanu, luni, la Antena 3.

„A vrut să demonstreze că sancţiunile adoptate de Uniunea Europeană cu privire la anumiţi demnitari care sunt pe lista neagră şi care nu au voie să călătorească sau să tranziteze teritoriile ţărilor membre ale Uniunii Europene nu funcţionează”, a adăugat el.

Ministrul român a arătat că faptul că Dmitri Rogozin a ales să se afle într-o aeronavă civilă dovedeşte că a fost deliberată toată această operaţiune.

https://www.antena3.ro/actualitate/ministrul-afacerilor-externe-teodor-melescanu-gestul-lui-rogozin-a-fost-deliberat-426379.html

1 COMMENT

 1. Stupoare totala! Este?
  Nici noi nu ne gandeam ca este asa.
  Ruzii sunt de ceva timp in tzara si ne-au cucerit de pe vremea kgbistei markov ei, kgbistului ungur eanu, subkgbistului bas si a altor kkturi asemenea.
  Va aduceti aminte vizita basaului la moskova? :))) zici ca era un cacat in fatza lui pulin. Credeti ca i-a zis: “Bai bas, eu te cunosc pe tine. Stiu cine esti tu, ba.” :))) De atunci a inceput calvarul!
  E doar o iluzie sa speri ca poti castiga ceva in fata ruziei, pana cand nu se face curatenie in industrie, pana cand toti ruzo-austro-pungarii ce au acaparat toata tara, nu sunt cercetati si scosi din sistem, pana cand nu se infiinteaza o arnata bazata pe tehnologie inalta, pe it si cercetare, care sa fie secreta cu adevarat.
  Cred ca avem nevoie de o relatie extrem de buna si cu China.
  China ne-ar putea scoate dintr-un eventual rahat. Cred!

Leave a Reply