Şedinţa Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a început, miercuri, în prezenţa şefului Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul SRI, Sorin Cozma. Membrii comisiei discuta pe tema prevenţiei în România din perspectiva evoluţiei riscurilor teroriste, ca urmare a atentatelor care au avut loc la Bruxelles, a anunţat, marţi, preşedintele acestui for, deputatul Georgian Pop, citat de Mediafax.
‘Dacă sistemul de securitate din Belgia ar fi reuşit să fie eficient în prevenţie, ar fi monitorizat, ar fi arestat şi ar fi expulzat pe acei terorişti care astăzi au omorât zeci de persoane şi au rănit sute de persoane. Asta înseamnă prevenţie. De aceea am convocat o şedinţă a Comisiei de control SRI, am solicitat conducerii SRI să ne trimită un document – care este evaluarea de etapă privind perspectiva riscurilor teroriste pentru România şi Brigada Antiteroristă şi tot sistemul antiterorist din România ce solicitări au privind instrumentele de tip juridic pentru a-şi face treaba de prevenţie mult mai bine’, a precizat Pop la Palatul Parlamentului.

7 COMMENTS

 1. Controlul parlamentar asupra activităţii SRI??? Ce e aia? Exista asa ceva? Si daca da, puteti nominaliza macar o neregula constatata de acestia in atita amar de vreme de cind functioneaza?

 2. Vai de capul nostru!!
  .
  Știe nea Georgian Pop ce au făcut serviciile din Belgia?
  Dar știe acest politruc care sunt condițiile în teren din Belgia? Are idee deputățelu’ care este populația muslmană din Belgia care ar putea oferi (de bună voie sau presați) sanctuar unor teroriști islamici?
  Instrumente de tip juridic? Unul singur domnule deputat – respectarea Constituției care prevede la Art. 3 (4) că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.”
  Adică, domnule deputat, pentru a nu ajunge în situația Belgiei NU ACCEPTAȚI NICIO COTĂ DE REFUGIAȚI de-ai doamnei Merkel!!!
  Preventiv.

 3. Interesant cum SRI își caută, deodată, legitimitatea in Parlamentul pe care-l fugărește de obicei cu biciul coanei Koveși. Vor ieși atât de curați după audieri încât ghioceii lor emblematici vor arata murdari prin comparație! In același timp cucoana Koveși rămâne sa rezolve ridicarea imunității parlamentarilor de una singura, poate, doar cu ajutorul Prunei, al babei Stanciu si-a viteazului Danilet sub privirile goale ale președintelui Johannis, ocupat sa-si rezolve titlurile de proprietate casate intre doua lingurițe de dulceața de trandafiri si-o cafea amara oferite de urmașul sultanului de la Stambul.

Leave a Reply