Marşul accelerat al aurului nu pare să dea semne de încetinire, în condiţiile în care metalul preţios se îndreaptă spre cele mai mari creşteri din ultimii ani. În condiţiile în care lumea este pusă în faţa unei crize financiare fără precedent, aurul se pregăteşte să spargă bariera de 2.000 de dolari uncia, iar unele pieţe anticipează chiar valori peste acest nivel.

”Investitorii care se uită la aur şi argint vor avea de trecut o provocare semnificativă în următoarele două săptămâni. Dacă tensiunile dintre SUA şi China vor continua, precum şi dacă numărul de cazuri de COVID din SUA va continua să crească, atunci preţul aurul îşi va continua avântul”, a spus Chintan Karnani, analist şef la Insignia Consultants.

El crede că orice corecţii pe preţ, în cazul în care vor exista, vor fi uşoare, şi spune că bariera de 2.000 de dolari uncia este foarte uşor de depăşit pentru aur.

În general, aurul este considerat un activ sigur, iar preţul metalului preţios creşte odată cu tensiunile la nivel mondial sau cu presiunile din piaţă. Creşterea preţului aurului este în general un semnal negativ pentru economia mondială.

 

Leave a Reply