Formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu, ALDE, face o surpriza PSD si determina amanarea desemnarii unui premier al coalitiei. Liviu Dragnea anuntase ca azi CEX PSD va alege persoana, iar Tariceanu da lovitura : 1) pune pe adjunctul sau Daniel Chitoiu sa “ia act” de demisia premierului, fapt care arata cat de deranjat e Tariceanu pe faptul ca PSD nu se consulta cu el  2) anunta ca trebuie organizate consultari in coalitia PSD-ALDE pentru numele premierului si ca acesta nu e doar atributul PSD. Momente de mare tensiune !

„ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din funcția de prim-ministru, ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PSD. Noua propunere oficială pentru funcția de premier va fi făcută în cadrul coaliției de guvernare PSD-ALDE. Însă, decizia cu privire la nominalizarea unui nou prim-ministru trebuie să fie luată în urma unei analize amănunțite, în așa fel încât să ne asigurăm că programul de guvernare al coaliției PSD – ALDE va fi pus în aplicare.

Pentru ALDE, două sunt obiectivele majore pe care le vom avea în vedere. Pe de o parte, agenda de guvernare și viziunea noului premier cu privire la punerea în practică a programului de guvernare. După primul an de guvernare al coaliției PSD-ALDE România are cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, au crescut pensiile și salariile, a fost redusă fiscalitatea, a fost deblocată absorbția de fonduri europene, iar prin promovarea legilor justiției am făcut pași importanți pentru a proteja drepturile și libertățile cetățenilor și a limita influența sistemului paralel de putere.

Al doilea obiectiv se referă la poziția clară împotriva sistemului paralel de putere și susținerea drepturilor și libertăților cetățenilor. Nu trebuie să mai existe semne de întrebare în spațiul public cu privire la influența nefastă a sistemului paralel asupra premierului.

În același timp, trebuie să spunem că au existat și unele sincope, mai ales în ceea ce privește coordonarea echipei de miniștri și secretari de stat și este nevoie de un premier care să rezolve aceste probleme și să continue accelerat implementarea măsurilor din programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE”.

 

7 COMMENTS

  1. Pe Tariceanu il intereseaza subordonarea justitiei intereselor infractorilor.Sub pretextul ca in parcursul actului de justitie se mai fac si unele abuzuri(procedurale,nu va inchipuiti ca sunt torturati interlopii ori smecherii din politica) atunci sa luam masuri,punem interesele infractorilor pe primul loc pt ca e si el om deci are drepturi.Victiumele sa stea la coada,nu-i destul ca sunt in libertate ? Ce mai vor ? Cam asta e logica domnilor Tariceanu,Plesoianu,Nicolicea etc Asadar asta va dori Tariceanu,un subordonat gata sa raspunda si la comenzile lui nu doar ale lui Dragnea.In rest nu are nici in clin nici in maneca cu programele “economice” si sociale ale PSD…De acum vrea si cel din remorca sa tina volanul tractorului nu doar cel din cabina acestuia….E cam greu.

  2. Tot departe de acest popor! Ei cu ei,sa-si consolideze legaturile ca poporul din tara sa fie calcat definitiv in picioare.

  3. Atitudinea lui Tariceanu e una fireasca și o dovada de coerenta in abordarea conflictului dintre “palate”(termenul mi se pare pretentios având in vedere locatarii actuali de la Victoria și Cotroceni) in sensul ca atrage atenția asupra necesității de a ieși din zona personală unde s-a cantonat disputa Dragnea-Johannis și-a repune guvernarea pe tărâmul obișnuit, cel al politicilor curente. Ceva de genul: terminati cu pocnitul sub centura și insultele de mahalagioaice înfierbântate fiindcă ne-am plictisit, noi, partenerii “juniori” sa va ținem lumânarea și mai e și treaba de făcut prin curte, nu doar sa măturam hârtia igienica aruncată de suporterii Cotrocenilor peste gard, totul spus, firește, in limbaj diplomatic ca sa percuteze in hărmălaia încăierării. Desigur, in contextul in care un parlamentar PNL , dl. Citu, mi se pare, îl încurajează public pe Johannis “sa dea peste bot” PSD-ului, atitudinea diplomatica a lui Tariceanu arată a conivența politicoasa între “penalii” aceluiași clan dar, in mod evident, e timpul sa se schimbe și retorica și practica politica la ambele tabere fiindcă golănia personajelor implicate a depășit limitele mahalalei odata cu gafa comisa de Tudose in privința celuilalt partener “junior”, UDMR-ul și, oricare ar fi “pasiunile” ce-i mâna pe șefii clanurilor incaierate, spectacolul urii dintre Johannis și Dragnea devine plictisitor pentru toți aliații, juniori și seniori deopotrivă.

Leave a Reply