Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu tinde sa devina pe zi ce trece un personaj hazliu. Sau mai degraba de rasu’-plansu’.

Dupa ce a cerut implicarea SRI in anchetarea unor firme private care ar fi implicate in protestele din Piata Victoriei.

Azi faimosul Ţuţuianu loveste din nou : argumentul pentru legalitatea existentei unor acoperiti in presa este un caz faimos din perioada Razboiului Rece.

Cunoscutul creator al desenelor animate, Walt Disney. Despre care senatorul roman spune ca a lucrat cu CIA.

Walt Disney a fost de fapt colaborator FBI.

Dar ce mai conteaza, CIA sau FBI, totuna pentru presedintele Comisiei de control SRI.

Iar pe creatorul Mickey Mouse sa-l consideri jurnalist, asta e intradevar, demna de niste desene animate…

https://vault.fbi.gov/walter-elias-disney/walter-elias-disney-part-01-of-03/view


Ţuţuianu a declarat marţi, la Parlament, că problema ofiţerilor acoperiţi este o chestiune „extrem de delicată”, urmând să aibă o discuţie cu reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale Active Watch în vederea organizării unei dezbateri pe tema ofiţerilor acoperiţi din presă.

„Asta e o chestiune extrem de delicată cu ofiţerii acoperiţi şi nu cred că este la îndemâna prea multor oameni nicăieri, în orice sistem de securitate naţională. Pe cadrul legislativ actual, CSM de exemplu şi CSAT au atribuţii în ce îi priveşte pe judecători, procurori şi personalul de la instanţe. Şi atunci problema e mai degrabă acolo decât la Comisia SRI”, a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Senatorul PSD a mai spus, referitor la acoperiţii din presă, că urmează să aibă o discuţie cu reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale Active Watch în vederea organizării unei dezbaterii pe această temă.

„Pe tema celor din presă, am luat în discuţie azi o scrisoare făcută de Active Watch în care ne cerea să organizăm noi o dezbatere. Voi avea săptămâna viitoare, marţi, o discuţie cu reprezentanţii acestui ONG, eu cu domnul secretar Verestoy, şi consider că lucrurile trebuie să stea – am luat noi decizia – un pic altfel. Nu avem de exemplu ca atribut în hotărârea Parlamentului numărul 30 să organizăm noi dezbateri. În schimb, am putea să participăm la dezbateri pe care să le organizeze Active Watch cu dumneavoastră, cu organisme de presă care doresc să se implice într-o asemenea dezbatere şi să participăm şi noi”, a explicat preşedintele Comisiei de control al SRI.

Adrian Ţuţuianu a susţinut că „finalitatea este că am putea să ajungem la concluzia să stabilim prin lege o asemenea interdicţie”.

„Vedem dacă există pe undeva în dreptul comparat un asemenea tip de interdicţie. Din câte ştiu eu, nu. Dacă vreţi, istoric, aşa, vă pot da un exemplu: Walt Disney la un moment dat a fost unul dintre cei care lucrau cu CIA”, a conchis social-democratul.

În 3 februarie, Adrian Ţuţuianu declara că, în următoarele două luni, va organiza o dezbatere publică despre ”prezenţa sau nu în presă a acoperiţilor”, în urma sesizării făcute de ActiveWatch.

”Am primit sesizări de la ActiveWatch şi alte asociaţii pe două teme care sunt cunoscute deja public .O sesizare priveşte accesarea de către SRI a unor fonduri europene şi cea de-a doua solicitare, de la aceleaşi fundaţii, legat de prezenţa sau nu în presă a acoperiţilor. Ni s-a solicitat să facem şi o dezbetere publică pe acest subiect şi vă asigur că tot în următoarele două luni de zile vom stabili când facem această dezbatere publică, în ce format.  Evident că dumneavoastră, individual sau prin structurile profesionale, veţi fi parte a acestei dezbateri”, spunea Ţuţuianu citat de news.ro

9 COMMENTS

 1. Preșul Iohannis nu mai poate fi suspendat.Prin aprobarea referendumului organizat de Iohannis , parlamentarii PSD cu majoritatea lor nu-l mai pot suspenda pe Iohannis fără să se facă de tot râsul.E inutil să suspenzi președintele dacă-i aprobi oricum referendumul
  Iohannis din păcate își duce și el mandatul , primul până la capăt

  • Pai oamenii cinstiti din pesede se lupta dar sunt marginalizati. Lu dracnea-i trebe slugi perfecte care nu conteaza cummse exprima sau cat sunt de destepti. De Chirica imi place de la Iasi. Tare as vrea sa fie presedintele pesede!

 2. Abia aşteptam acest subiect întrucât am discutat cu diferite categorii. Nu pot lăsa să treacă nişte vorbe vorbite până nu contrez cu realitatea. Tot se laudă psd-ul că…ceva cu pensiile, chiar un număr consistent de pensii cărora li s-a adăugat în luna asta de la nu ştiu cât până la 500 lei(parcă aşa se spuse în emisiune). Hai să vedem realitatea cu ochii noştrii şi să nu mai umplem emisiunile cu ştiri ”serioase”. În IANUARIE cei cu până la 800 lei au primit de la 30 la 50 lei conform măririi anuale(buget crescut sau ce o fi) cei care au peste 800-1000 lei au primit mai mult ca procent deoarece şi pensia e mai mare(calculul) dar tot în ianuarie!
  În luna FEBRUARIE, nu am auzit ca pensiile să fie mărite cu cass sau ce spun ăştia! Posibil să fi primit cei cu pensii peste 1500 lei, sau celor cu până în 400 lei ori celor de la 416 care primesc ajutoare grase de ani de zile, nu ştiu! Sunt aberaţii prezentate pentru luna FEBRUARIE în legătură cu pensiile până în 800 lei!
  🙂 🙂 observaţi că mai toţi se dau huţa huţa în leagănul numit Derizoriu!

 3. Da, paralela W. Disney – jurnalist este gresita.
  Cat despre restul, despre CIA, Tutuianu stia ceva, insa nu exact.

  Explicatia este aici :

  ” The FBI files on Disney make for interesting reading. According to researcher Fritz Springmeier, “Just prior to W.W. II, the FBI recruited Walt Disney. His job was to spy on Hollywood or anything else that looked suspicious. Documents obtained from the Freedom of Information Act, in spite of heavy censoring, clearly show that Walt Disney became a paid Special Correspondent asset of the FBI. He reported to FBI agent E.E. Conroy. In 1954, Walt was promoted to Special Agent in Charge (SAC) which means others reported to him. After “leaving” the CIA, ex-DCI (ex-head) of the CIA William Hedgcock Webster became a lawyer for the Wash. D.C. based firm of Milbank, Tweed, Hadley and McCloy. In 1993, when news broke about Walt Disney’s FBI membership, ex-CIA head Webster worked with the Disney family to cover up to the public that Walt Disney was an FBI agent. Webster went on TV and had interviews to spread the fabrication that Walt was not connected to the FBI. Why?”
  From several quarters, it is additionally suggested that Walt Disney even participated in classified CIA projects (including MK-ULTRA)”

  “Dosarele FBI ref Disney. Conform cercatatorului F. Springmeier chiar inainte de W.W.II, FBI l-a recrutat pe W. Disney.
  Documentele obtinute in baza Legii Freedom of Information , chiar daca mult cenzurate, arata clar faptul ca W. Disney a devenit corespondent special platit al FBI. Disney dadea informari agentului Conroy -FBI. In 1954 a fost promovat ca agent special, ceea ce insemna ca altii ii raportau lui.
  Fostul sef CIA H. Webster dupa plecarea de la CIA a devenit avocat pentru Wash. DC firma a Milbank, Tweed, si McCloy. In 1993 cand au aparut stirile despre Disney si calitatea sa de membru FBI, fostul sef CIA -Webster a lucrat cu familia lui Disney pentru a acoperi in fata publicului faptul ca Disney a fost agent FBI.Webster a fost la TV si a avut interviuri pentru a raspandi fabricatiile ca W, Disney nu a avut conexiuni cu FBI. De ce?
  Din alte surse in plus s-a sugerat faptul ca Disney chiar a participat si la proiecte CIA clasificate (inclusiv MK-ULTRA)” .
  Asadar sunt documente obtinute conform Legii Freedom of Information. Nu povesti.

  Interesante si aceste date :
  “When W.W. II started, the government incorporated the Disney studios into the war machine. The military paid Disney $80,000 for 20 training cartoon, which cost Disney $72,000 to make. Disney studios also made some secret films for the military. Mickey Mouse and Goofy cartoons were slanted to have war themes, for instance, the Goofy cartoon of 1941 “The Art of Self Defense” and “How to be a Sailor” in 1944. Perhaps in honor of the contribution Disney had made to the war effort, “Mickey Mouse” was the password of the Allies for millions of men on the big D-Day invasion on June 6,1944. Walt Disney produced a cartoon showing Donald Duck paying his taxes faithfully. The film was entitled The New Spirit. It was very successful in getting Americans to comply with the IRS. In 1946″
  Armata a folosit pe W. Dinsey si studiourile. Desene animate cu teme de razboi. “Mickey Mouse” -parola aliatilor, pentru milioane de barbati in Ziua D – invazia -iunie 1944. Donald Duck in desene animate aratand ca isi plateste taxele corect-filmul se numea New Spirit. A avut succes si americanii s-au conformat IRS-ului (1946).

  De fapt nicio noutate. In istoria Hollywoodului sunt o gramada de nume mari care au lucrat cu si pentru FBI sau CIA, se stie, mai ales acum in zilele noastre cand multe din dosare au fost facute publice.
  Si acoperitii din presa, la fel, au fost dintotdeauna.

  Adrian Ţuţuianu a susţinut că „finalitatea este că am putea să ajungem la concluzia să stabilim prin lege o asemenea interdicţie”.
  Foarte corect. Ori esti structuri-servicii ori esti presa.

  Menirea presei: informarea corecta, prin si cu acestia -acoperitii -este deturnata in manipulare, joc dublu, influentari …. plus puterea de a actiona ca instrumente de santaj si presiune.

Leave a Reply