Instanţa supremă a majorat pedepsele celor patru inculpaţi din dosarul “Microsoft” şi a dispus confiscarea de la aceştia a aproximativ 16 milioane de euro şi peste două milioane de dolari. Fostul primar Gheorghe Ştefan a primit pedeapsa cea mai grea, de şase ani de închisoare, majorată de la trei ani, fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani, Dorin Cocoş va executa doi ani şi patru luni, la fel ca şi Nicolae Dumitru, care în fond fusese condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie format din Ionuţ Mihai Matei, Ana Maria Dascălu, Florentina Dragomir, Cristina Rotaru-Radu şi Ştefan Pistol a admis apelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a majorat pedepsele celor patru inculpaţi din dosarul “Microsoft.

Judecătorii l-au condamnat pe fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan la şase ani de închisoare cu executare, pedeapsă majorată cu trei ani faţă de cea dispusă în 24 martie, la judecarea în fond a cauzei, scrie news.ro.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare, cu un an mai mult decât dispusese instanţa de fond.

Şi pedeapsa lui Dorin Cocoş a fost majorată în apel, de la doi ani la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare.

În cazul omului de afaceri Nicolae Dumitru, instanţa a dispus majorarea pedepsei de la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare la doi ani şi patru luni cu executare.

Instanţa a admis cererea DNA şi în ce priveşte confiscarea sumelor stabilite ca prejudicii în cazul lui Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae. Astfel, judecătorii au dispus confiscarea de la Dorin Cocoş a sumei de nouă milioane de euro. La judecarea în fond, instanţa dispusese ca de la Cocoş să fie confiscată suma de 3,7 milioane de euro.

De la Dumitru Nicolae urmează să fie confiscată, conform deciziei de luni, suma de aproximativ două milioane de dolari şi un million de euro. Instanţa de fond dispusese ca de la Nicolae Dumitru să fie confiscate suma de un milion de euro, cu aproape şase milioane de euro mai puţin decât ceruseră procurorii DNA.

 

9 COMMENTS

 1. grele, dar nu suficient de grele!!! HAI, MARSH LA PUSCARIE!!!! in plus, pestii mari din acest dosar au scapat cap rin minune – sinistrii basescu traian si andronescu ecaterina!!!

 2. Nu sunt grele,ba dimpotriva de toata jena fata de prejudiciu,la cat a ramas cocos 3 sau 2 ani,are si varsta si scapa cu vreo 7 luni de puscarie daca si-a luat baston inseamna ca se da bolnav si clar condamnare de toata jena,!E profitabil sa furi,scapi cu o condamnare de tot rasul,mai faci niste denunturi si gata!florica si pescariu stau cu banaretul linistiti!Asta-i justitie?Jenant!Si cum sa nu scada increderea in justitie!

 3. Un pic mai mari decat prima data dar insuficient de mari.Cred ca tot scandalul este indreptat in mod premeditat spre zona procurorilor tocmai pt ca asupra judecatorilor sa nu se uite nimeni despre competenta si moralitatea lor ei sa nu apara obiectii iar ei sa-si bata joc cu astfel de sentinte golanesti.Mesajul,balacariti-i pe procurori in spatiul public daca vreti sa iesiti bine umblati la judecatori,acolo e loc.

 4. 27 mil euro prejudiciul din dosar iar instanta cat decide sa se recupereze ? In plus de asta pedepsele raman cam tot la stadiul alora care ciordesc cate un portofel din buzunare.Asia-s judecatorii aia suparati ca nu li se apreciaza munca si nu li confera salarii pe masura “muncii’ lor ? Ei,nu-i nimic se pare ca exista pentru orice solutii in Romania nu mor tocmai ei de foame.Aceste instante sunt rusinea Justitiei in tara asta.

 5. bataia de joc a basistilor de la iccj continua! e incredibil cum niste indivizi, nu conteaza cine, sunt condamnati pentru mituiri de ordinul zecilor de milioane de euro! bun dar banii de unde provin? cine le-a dat mita si pentru ce? dna-ul asta de rahat chiar isi bate joc de tantalaii care aplauda toate manariile lulutzei fara sa se intrebe? basistii astia nesimtiti isi merita cu varf si indesat pedeapsa, altii ar trebui sa urmeze pentru mizeriile facute in epoca basescu dar strict la acest proces, de unde au venit banii? i-a trimis sfantul duh in mainile celor mentionati dar si al celor iertati de dna si care au ramas cu zeci de milioane de euro? de americani nu se aude nimic sau de aia nu avem voie sa ne atingem nici macar cu buzele de augustul lor cur?

 6. Sentinţe grele???
  Wow!
  Dar cum rămâne cu doasrul mamă pentru care un jurnalist a făcut plângere şi a fost hărţuit de nemernicii din străinătate*
  Cum rămâne cu prejudiciul furat?
  Doar la Voiculescu se aplică legea privind golirea conturilor şi sechestru pe bunuri ulterior la licitaţie???

Leave a Reply