O corabie grecească datând din urmă cu aproximativ 2.400 de ani a fost descoperită conservată perfect în Marea Neagră, în apropiere de coasta bulgară, iar specialiştii cred că este cea mai veche epavă intactă găsită vreodată, potrivit The Guardian.

Cu o lungime de 23 de metri, corabia a fost descoperită în Marea Neagră de o echipă de specialişti anglo-bulgari şi a devenit oficial cea mai veche epavă intactă găsită vreodată.

Cercetătorii spun că această corabie seamănă cu navele comerciale desenate pe vasele pentru vin din Grecia antică, un exemplu în acest sens fiind obiectul cunoscut drept “Siren Vase” care se află la British Museum din Londra.

Corabia este intactă din punct de vedere al structurii, dar şi al mărfurilor pe care le transporta, scrie Mediafax.

 

5 COMMENTS

 1. Condrea trăiește, el doar a fost “retras”.
  Portalul informațional US24.ro venea anul trecut cu dezvăluiri exclusive despre moartea tinerilor din clubul „Colectiv”, cazul Hexi Pharma, moartea lui Dan Condrea și legătura dintre Hexi Pharma și tragedia din „Colectiv”, pe care, la 2 ani de la tragedie, le republicăm, pentru interes general.
  US24.ro citează o sursă, fost consilier parlamentar, care face dezvăluiri cu prețul vieții sale.
  „Cu prețul vieții mele, fie ea prețioasă sau nu, tabloul complet al premeditării unui masacru, și vă solicit să aveți bunăvoința de a-l citi până la sfârșit, cu atentie sporită: Preambul: La nivel mondial există doar câțiva producători de napalm”, menționează sursa.
  „Eu public, așa cum bine știți, o postare în care afirm că în Hexi se produceau droguri de mare risc, mai precis heroina”, scrie fostul consilier parlamentar.
  La nivel mondial există doar câţiva producători de napalm. Ei sunt singurii certificaţi DEA pentru a produce napalm. Unul din producătorii americani de napalm are o caracteristică: el este unicul producător mondial, legalizat, de DOM — un drog precursor al amfetaminei. Deci produce atât napalm cât şi dom.
  HEXI PHARMA ARE BIROURILE IN BLOCUL S.R.I.!
  Oficial, producția de napalm este pentru armatele și alte structuri militarizate ale lumii, iar productia de DOM este pentru industria farmaceutică.
  În luna iunie 2015, Serviciul Român de Informaţii primeşte o informare de la un avertizor din Direcţia de Combatere a Crimei Organizate, Serviciul Antodrog, cu privire la faptul că o importantă companie românească de medicamente produce anhidridă acetică (precursor al heroinei), această substanţă nefiind utilizată în compoziţia niciunui dezinfectant produs de compania respectivă. Astfel, Hexi Pharma folosea anhidrina pentru a produce heroină.
  SRI începe să urmărească eventuale „importuri” făcute de către compania Hexi Pharma de anhidrida acetic, dar nu depistează absolut niciun fir prin care să explice prezenţa stocurilor imense de anhidrină în depozitele Hexi Pharma.
  Concluzia SRI a fost că anhidrida era produsă de Hexi Pharma cu scopul producerii pe mai departe a heroinei industrial.
  „SRI a trimis către preşedinte două tipuri de rapoarte informative pe speţa Hexi: cele referitoare la diluţii, şi ulterior, la începutul lunii septembrie a anului trecut, cele referitoare la producerea de heroină şi producerea de anhidrină acetică din care se producea heroina, din precursorul numit DOM, achizitionat în subteran prin intermediul nemijlocit al numitului Oprea Gabriel, sub umbrela achiziţionării pentru unităţi antitero ale MI de NAPALM, de la compania Dow-Chemical, aceasta fiind singura din lume ce avea licenţă de producţie atât pentru fabricare de napalm cât şi pentru drogul numit dom, precursor al anhidridei acetice precursoare a heroinei”, scrie o fostă consilieră parlamentară care scrie cu pseudonimul „Katiusa”.
  Dezvăluirile continuă…
  „SRI începe să urmărească informativ, toată luna august a anului 2015, eventuale „importuri” făcute de către compania HEXIPHARMA (căci despre ea e vorba) de anhidrida acetică(producători de anhidridă nu sunt nici ei mulți în lume deoarece este, ca și în cazul producerii domului, o producție controlată, anhidrida fiind un precursor al heroinei), dar nu depistează absolut niciun fir prin care să explice prezența stocurilor imense de anhidridă în depozitele Hexipharmei”…
  „DECI: SRI a trimis către președinte două tipuri de rapoarte informative pe speta Hexi: cele referitoare la diluții, și ulterior, la începutul lunii septembrie a anului trecut, cele referitoare la PRODUCERE DE HEROINĂ și producere de anhidridă acetică din care se producea heroina, din precursorul numit DOM, achiziționat în subteran prin intermediul nemijlocit al numitului Oprea Gabriel, sub umbrela achizitionării pentru unități antitero ale MI de NAPALM, de la compania Dow-Chemical (20% SOROS !!!), aceasta fiind singura din lume ce avea licență de producție atât pentru fabricare de napalm cât și pentru drogul numit dom, precursor al anhidridei acetice precursoare a heroinei”…
  Și se ajunge la Colectiv…
  „În 30 octombrie a anului trecut un club ia foc, focul se propagă cu viteză nălucitoare, echivalentă cu cea a unei explozii. Exprim, încă din primele ore de la producerea deflagratiei, CERTITUDINEA (bazată pe experiența mea în contra-terorism cu arme ne- și conventionale) că în club s-au folosit substante de tip militar, arat ca felul in care au murit primii 20 de oameni in club indica un procent de acid cianhidric (gaz de lupta) urias, peste 400 mg/m cub de aer expirat (adica peste doza letala). Autopsiile pe cele 20 de cadavre la Institutul de Medicina Legala imi dau dreptate: medicii legisti confirma, in dimineata urmatoare, afirmatiile mele: s-a murit in Colectiv din cauza inhalarii unei cantitati uriase de HCN, nicidecum din intoxicare cu monoxid de carbon cum ar fi fost firesc daca era un incediu obisnuit”.
  Cauza morții tinerilor din Colectiv este NAPALM-ul, afirmă sursa, iar Dan Condrea trăiește.
  „PS1. In club S-A FOLOSIT NAPALM, dovada sta (pe langa viteza de propagare a focului etc) si in aceste doua imagini care arata ca leziunile sunt identice. Stanga: victima a atacului cu napalm in conflictul militar din Siria, dreapta: cadavrele din Colectiv. PS2: Condrea traieste, el doar a fost „retras”.
  N.R.- Consilierul in cauza este expert, fost ofiter SRI
  De producerea/desfacerea „marfurilor” mai sus amintite nu sunt straini nici inalti demnitari europeni.

  • Pana la urma care-i legatura cu “Senzationala descoperire in adancurile Marii Negre” si postarea de mai sus ?

 2. Tot este bun la ceva si hidrogenul sulfurat din Marea Neagra. Inteleg ca orice vas de lemn scufundat la mai mult de 200-300m in Marea Neagra are toate sansele sa ramana intact mii de ani.
  Poate ca firmele petroliere care fac survey acustic pe fundul Marii Negre ar putea da o mana de ajutor navelor de cercetare arheologica marina, semnaland pozitia anomaliilor de pe fundul marii a caror amprenta acustica se aseamana prin forma si dimensiuni cu a unei epave antice.

  • Da, adevarul e ca abia asteapta sa se deschida sit-uri arheologice pe domeniul lor de prospectie/extractie…
   asa am auzit si eu: ca abia asteapta ;):))

   • Geniule, stiu ca tu esti convins ca se poate deschide un sit arheologic la +300m pe fundul marii…cu scafandri dereticand cu lopatele si maturici in mana…eventual morti fiind dupa un contact de cateva minute cu apa saturata de hidrogen sulfurat. Sa spui merci daca trimit unii un submersibil sa faca cateva poze ca sa te minunezi tu. Esti totusi prea destept pentru planeta asta.

Leave a Reply