Liderii ALDE au la această o întâlnire cu Călin Popescu Tăriceanu după ce Legea privind combaterea spălării banilor a trecut de Camera Deputaților, după ce votul a fost reluat, informează Antena3.

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului la proiectul legii privind combaterea pe motiv că au fost “colegi în sală care nu apărut la vot”.

După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 170 voturi pentru şi 70 contra. “Proiectul de lege a fost adoptat. V-aţi bucurat prea devreme”, a afirmat preşedintele de şedinţă Florin Iordache.

Iniţial proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor, fiind întrunite doar 163 de voturi din cele 165 necesare.

Reactia UDMR

Reacție extrem de dură a liderului UDMR, Kelemen Hunor. Legea care previne spălarea banilor a picat inițial la vot în Parlament, însă, ulterior votul a fost reluat, proiectul trecând cu 170 de voturi.

Inițial, proiectul picase cu 163 de voturi pentru. Cu toate că fundațiile care aparțin minorităților nu sunt obligate să declare sursa banilor, liderul UDMR a avut o reacție dură după reluarea votului: E o porcărie, a spus Kelemen Hunor, după ce PSD a obținut voturi din partea opoziției pentru a trece proiectul.

3 COMMENTS

  1. Noi ne uitam impasibili cum astia isi rezolva “ca baietii” in cadrul sedintelor parlamentare tot felul de “ghidusii” iar, daca ceva nu le iese sau nu convine unei parti se creeaza “tensiuni”.
    Dumnezeu e sus si vede.

  2. Daca d-lui Hunor nu i-ar fi functionat aparatul de vot in momentul exprimarii acestuia, ce reactie ar fi avut? Dar acea grupare cu pretentii de partid, ce-ar fi zis? Ca i-a sabotat Iordache, banuiesc.

  3. Si care sunt tensiunile si pentru ce? Pentru ca a trecut legea pe care o tot cerea UE de multa vreme si ameninta Romania cu sanctiuni,sau ce?

Leave a Reply