Sociologul Marius Pieleanu dezvaluie ce PSD-ist are sanse de prezidentiabil

Sociologul Marius Pieleanu a declarat, într-o intervenție telefonică la emisiunea ”Punctul de întâlnire” de la Antena 3, că Alexandru Rafila are mari șanse să ajungă prezidențiabil.

”Eu pe profesorul Rafila l-am cunoscut în emisiunile de televiziune ale Antenei mai ales. Nu ascund faptul că mi-a făcut o impresie foarte bună. Este una din mizele câștigătoare și alegerile câștigătoare ale noii generații de politicieni ai PSD.

Are un profil consistent, pe gustul meu și nu numai, adică o formare profesională adecvată, un traect profesional în consecință. Deci are toate calitățile și toate argumentele de partea domniei sale.

Sigur, după cum știți, la PSD lucrurile trebuie să parcurgă o procedură specifică, are nevoie de un vot pentru a fi nominalizat. Avem câteva lucruri pe care le putem spune cu certitudine.

Alături de președintele partidului, cei doi sunt cei mai bine poziționați în ierarhia favorabilității publice, mai ales în interiorul bazinului electoral al PSD. Se bucură de un indicator de favorabilitate, adică cifra procentuală a încrederii este mai mare decât cifra procentuală a neîncrederii, lucru foarte rar întâlnit în rândul clasei politice din România.

Dacă m-ați întreba pe mine, dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale, probabil că între domnia sa și Marcel Ciolacu ar fi persoanele de ales pentru nominalizare. (…) Profesorul Rafila ar avea o șansă reală ca, în sfârșit, PSD să-și apropie portofoliul de președinte al țării”, a declarat sociologul Marius Pieleanu la Antena 3.

Leave a Reply