Duminica viitoare are loc turul 2 al alegerilor prezidentiale din Franta. Un scrutin esential pentru viitorul Europei unite.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), ar urma să câştige scrutinul prezidenţial din Franţa cu 61%, distanţându-se de Marine Le Pen, candidatul formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, arată un sondaj de opinie difuzat luni.

Emmanuel Macron este creditat cu 61% din voturi (+1%) în turul doi al scrutinului prezidenţial, în timp ce Marine Le Pen ar obţine 39% din voturi (-1%), potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutele OpinonWay şi ORPI la comanda Les Echos şi Radio Classique.

Sondajul de opinie a fost efectuat în perioada 28-30 aprilie, pe un eşantion reprezentativ de 1.517 persoane, informează cotidianul Le Figaro.

15 COMMENTS

  • da,europa unita in jurul neocoloniasmului exploatarii periferiei,intereselor corporatiste si aliantei odioase intre neo-marxism si neo-liberalism..

   • Inca un bancher care reprezinta UE-ul lui Soros si Merkel.

    Apropos de sondaje-trucaje cum ii chema pe aia de la noi care dadeau USL la 19% ?

  • ce e aia democratie..spuntei-mi un stat democratic ,unul singur..in adevaratul sens al cuvantului……

   • important e cu ce fel de oameni e umpluta o tara de-aia democratica… daca e umpluta cu prosti care nu trec prin gandirea lor nimic si la fiecare 4 ani aleg tot pe aiai care si-au batut joc de ei, atunc poate parea ca nu e democratie, desi e :)))

    • eu nu ma duc la vot de exemplu si îi sfatuiesc si pe alţii sa facă la fel..rude prieteni cunostinţe..de ce sa ma duc ..dupa momentul 2012 nu mai are rost sa votezi,unu la mana doi la mana nu am pe cine,trei la mana nu prea cred in sistemul democraţiei reprezentative cei ce conteaza intr-o democratie reprezentativă sunt cei ce platesc campaniile electorale politcienilor si partidelor,grupurile de interese si grupurile financiare ,donorii din campanii,protectorii lor din umbra din zona servicii ,oameni de afaceri..,lobiştii bancilor corporaţiilor,concernelor si marilor afaceri,traficanţii de infleunţa cu alte cuvinete..coporaţiile ,bancile…etc..votul si voatrea nuprea au mare valoare..

 1. nu sunt sociolog,(o si consider o meserie fix de aflare intreaba ,destul de artificiala si cam inutila,si incasat bani grei pe filiera trafic de influenta proaganda ,spagi…sa zic oare de Dancu,sau Pieleanu..ultimul chiarm mai antipicatic..sau ma rog la fel de antipatic ca primul)dar,ceva imi spune ca sondajele de tipul asta sunt facute tocmai pentru a induce electoratul si opinia publica in general in eroare,a masca realiatile din teren si perceptia reala apoporului asppra unor chestiuni precum alegri,apartenenta la forurile internationale etc..cumva scopul lor este manipulare colectiva si portretizare unor realitati convenabile,chiar dirijarea publicului inspre o anumita directie..in inchiere eu cred ca sondajele cum e cel de mai sus sunt facute sa induca ideea in electoratul francez ca totul e pierdut si oricum sa castige penibilul asta imberb si arogant…Macron sau cum l-o chemea
  ps comentariul este la adresata caselor de sondare nicidecum la adresa domnului Radu Tudor sau la adresa stirii..

 2. cu cit pseudo-dreapta franceza (Le Figaro, parte a grupului Dassault, sustinatori UMP recte Sarkozy &Co) cam intrata in panica dupa capotarea lui Fillon il sustine pe Macron cu atit LePen are sanse sa ia voturi si de la stinga, stinga extrema, stinga anahista sau stinga trotskista (toate fiind foarte bine reprezentate in Franta).
  Dupa cum vad eu treaba Franta oricum nu are nici o sansa: Macron, impins de elite, va cauta un deal mai bun alaturi de dar si in detrimentul Germaniei, in speranta ca nemtii le vor da o felie mai mare din cascavalul UE, ceea ce pina la un punct e chiar posibil. LePen vrea sa ia o felie mai mare din cascavalul economic in detrimentul tuturor strainilor, indeosebi arabi – iarasi cam imposibil fara un prealabil colaps…
  LePen l-a anuntat primministru pe Dupont-Aignan, un gaullist cu ceva rezonante… estimez ca va cistiga Macron cu 54-55% dar cine se iluzioneaza ca asta e de bine se inseala, nestiind pesemne ca in iunie sunt parlamentare si cu un 40% FN si 20-30% socialisto-comunisti Macron nu va reusi mai nimic deci prabusrea e mai dihai garantata decit cu varianta ailalata…

 3. 40 % pentru F.N.este un scor care trebuie sa ingrijoreze iar, Europa Unita trebuie sa se restructureze, ca tot e un cuvant la moda. Daca n-o va face de graba si-n mod inteligent ne putem astepta la ce este mai grav.

 4. 1. Printre Problemele Frantei:
  organizatiile minoritatii musulmane folosesc “drepturile omului” contra asimilarii musulmanilor in Franta, unde guvernul (fraier) vorbeste de “incluziune” in loc de “asimilare”. UE prin curtea europeana a drepturilor omului faciliteaza distrugerea asimilarii.
  Luati o ceasca de cafea si ascultati in tihna o voce realista din interior asupra subiectului: https://www.youtube.com/watch?v=OgefOF2Lsyw

  2.
  Euromoneda face rau Frantei, Italiei, Spaniei, Greciei. Va puteti lamuri ca Germania si-a facut un lant scurt de aliati care ii fabrica piese de schimb (printre care si Romania), si a facut apoi surplus din export cu USA, China si celelalte tari din Euromoneda, in valoare de 9% din PIB!
  Mai exact, pe spinarea acestor tari din euromoneda, intrucat intr-o uniune monetara nu toata lumea poate avea excedent, cineva trebuie sa aiba deficit, iar prin Tratatul Lisabona(2012) UE a interzis tocmai deficitul peste 3%. Absurdidatea tratatelor economice ale EU, in toata splendoarea gandirii ordoliberale germane!

  O spune marele Mark Blyth:
  https://www.youtube.com/watch?v=qpUh_ejubyY
  Mark Blyth – the Euro is screwing France

  3.
  Numarul migrantilor ilegali primiti in Romania ca azilanti a ajuns la 820 (500 din Siria, 140 din Irak, 40 din Eritrea, etc)
  Pe noi, poporul, de ce nu e intreaba nimeni printr-un Referendum daca vrem sa acceptam populatii din Asia, Africa si Orientul Mijlociu sa fie aduse automat, printr-o cota re-innoita permanent, decisa sa Comisarii de la Bruxelles si de d-na Merkel?!
  Auziti, d-le Johannis?!

  http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/8001715/3-26042017-AP-EN.pdf/05e315db-1fe3-49d1-94ff-06f7e995580e

 5. Si romanii au fost intr-o astfel de situatie in 2000…Votantii anti Iliescu au acceptat ideea ca mai bine nu se duc la vot sau daca se duc sa voteze cu el decat cu unul ca Vadim.Ratiunea a invins chiar si trecand peste un gust foarte amar.

 6. “[Macron] was presented as a young man, embodying the “future”, a “renewal”, a “hope”, a “change”. For most of the campaign, Emmanuel Macron had no program. His program was only published on the internet six weeks before the election.

  The text is often meaningless. Fear is defined as a “daily anguish”. It says that France must offer “opportunities” and Europe must be a “chance”. Emmanuel Macron told socialists he is a socialist, then said that he is not a socialist at all when he addressed other audiences. Opinion polls have shown that many of those who voted for him in the first round were unaware of his proposals on any topic. Those who designed Emmanuel Macron’s campaign took a lot of inspiration from Barack Obama’s 2008 presidential campaign […].

  The result is also very distressing, because it shows that a massive communication campaign can be effective, even if it is full of empty words and seems to considers voters as idiots.”

  https://www.gatestoneinstitute.org/10299/macron-france-disaster

  Programul lui Macrou: http://www.lefigaro.fr/elections/presidentielles/2017/03/02/35003-20170302ARTFIG00051-emmanuel-macron-precise-son-programme.php

  Q.e.d.

 7. sondajul din articol s-ar parea ca nu e la zi pentru ca pe http://www.stiripesurse.ro/sondaje-emmanuel-macron-se-prabu-e-te-marine-le-pen-sprijin-nea-teptat_1193969.html se spune foarte clar ca: ” imediat după primul tur de scrutin sprijinul la Turul II pentru Emmanul Macron era cotat la 61% din opțiunile electoratului francez, la sfârșitul săptămânii trecute el scăzuse deja la 39-41%. În acest timp Marine Le Pen a crescut constant și a ajuns de la 33%. Distanța este încă mare, dar dacă ritmul de scădere, respectiv de creștere, se menține confruntarea din turul II va fi cu adevărat incitantă pentru întreaga lume.” daca ne gandim si la faptul ca sub o forma sau alta amandoi candidatii au probleme cu ue parca nici nu mai conteaza cine iese castigator, macron casatorit cu cineva de varsta lui masa sau le pen fata lui tata. daca e sa facem o comparatie cu situatia din 2000 de la noi parca se vede confruntarea dintre “proeuropeanul” iliescu sprijinit pana si de gasca viitorilor basisti liicheanu+plesu+pippidi si “extremistul” cv tudor parca la fel de blamat cu e acum marine le pen. si totusi ce ar fi daca iese le pen pe modelul trump?

 8. Cred ca va cistiga Macron: e de altfel ultimul as in mineca Eurocratilor pentru a salva UE.
  Deci se va face absolut totul in acest sens.
  Dupa 8 mai vom vedea “nasterea” oficiala a Directoriului Paris-Berlin pentru a tine in viata singurul lucru ce tine inca in viata UE si Eurozona: moneda Euro ce trebuie salvata cu orice pret.
  Germania e locomotiva economica iar Franta creierul politic.
  Macron a punctat totul, desi nu se intelege mare lucru din programul lui, a punctat totul mergind per axioma “daca nu poti infringe dusmanul, fa-te aliatul lui”. E greu de crezut ca va putea schimba radical situatia in Franta pentru ca va fi aleatul Germaniei pe deoparte dar va trebui sa joace dupa musica lui Merkel sau Schultz pe dealta parte.
  In final se vor face lucrurile dupa obiceiul consolidat pentru ca Germania nu va renunta la hegemonia lconsolidata de mai bine de 10 ani incoace.
  Plutocratia instalata la guvernarea UE are o putere greu de contrastat, putere data de:
  1 – Comitetul economic si finantiar, CEF
  2 – Eurogrup
  3 – Summit zona Euro creat la initiativa lui Merkel si Sarkozy in 2008.
  Aceste 3 organisme au ocupat inca din criza din 2008 o zona opaca unde functioneaza voalat fara sa dea socoteala Parlamentului EU , Parlamentelor Nationale din cele 27 tari.
  Suma acestor 3 organisme este asa zisa Governance care actioneaza si decide dincolo si deasupra tratatelor semnate de la Mastricht incoace.
  Aceasta conotatie de lipsa de transparenta face ca Europa sa fie tot mai putin Democratica.-

Leave a Reply