Site-ul www.stiripesurse.ro anunta ca Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat un sondaj de opinie de tip Omnibus, în perioada 20 septembrie – 1 octombrie.  Iată în exclusivitate defalcarea datelor pe regiuni istorice precum și pe medii de rezidență (rural/urban).

PSD domină autoritar în Muntenia (50%), urmat de PNL (20%) și ALDE (9%). USR, partid lansat în București, are numai 4%.

În Moldova, în schimb, PSD are numai 34%, cu 10% mai puțin decât a avut partidul în valul trecut al studiului. Asta se întâmplă pe fondul unei prestații foarte bune a Pro România, dar și USR (probabil în zona Iași). PNL are 21% și ALDE 9%.

În Transilvania PSD și PNL sunt la o distanță nesemnificativă statistic (26% și respectiv 24%). Urmează UDMR și Mișcarea România Împreună, care are în continuare baza electorală în Ardeal. Urmează USR și ALDE cu 9 și 8%.

Atât PSD cât și PNL sunt mai populare la sate decât la orașe, chiar dacă diferențele sunt la limita marjei de eroare. Astfel PSD are o intenție de vot 3% mai mare în mediul rural decât cel urban (39% față de 36%) iar PNL cu 4% (24% față de 20%). ALDE, în schimb, este cel mai urban partid având o intenție de vot de 11% mediul urban față de doar 6% în mediul rural.

Conform casetei tehnice, studiul CURS a fost efectuat pe un eșantion de 1067 de persoane și are o abatere statistică tolerată de maxim 3% la un interval de încredere de 95%.

 

 

 

2 COMMENTS

 1. Sa mai vedem solutiile puse in practica in favoarea tarii si traitorilor majoritari in romanica, apoi mai dscutam!
  Intrebati-o pe cea care prevesteste cutremurele si catastrofele, ea ce zice?!
  Si appropo de cutremure, in cea de-a doua zi de exercitiu ISU , cu nervii intinsi la maxim, am visat ceva in legatura cu ziua, da, ziua cutremurului! Eram in vizita intrun spital si atunci se zguduia puternic cladirea, mi s-a aratat in vis! Cu siguranta o sa evit vizita intrun spital pana in primavara, indiferent de cauza, sa nu dau satisfactie “reusitei” acestui vis si premnitie a ghicitoarei din romanica!
  Rebelul zice cu tarie: fluiera impotriva vantului :)))) !
  Asta chiar fac de obicei!

 2. Ma gandesc foarte serios daca voi mai iesi la vot. Cam toate pardidele de pe esichierul politic au dezamagit. Marea dezamagire este psd-ul duplicitarului Ponta, in timpul caruia au intrat la zdup dl Nastase, daca nu ma insel dl. Voiculescu si tot atunci s-a produs atacul fara precedent asupra antenelor, asupra libertatii presei.
  Acum psd-ul lui Dragnea da liber fara restrictii studentilor pe tren, d-na Firea un exponent de varf al partidului recurge la razmerita in loc sa se concentreze asupra problemelor capitalei care nu sunt putine si cam tot asa se petrec lucrurile in celelalte partide.

Leave a Reply