Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, miercuri, pe fostul senator Dan Şova la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul ‘CET Govora’, decizia fiind definitivă.

În plus, instanţa a dispus interzicerea exercitării unor drepturi civile de către Dan Şova pe o perioadă de 2 ani după executarea închisorii.

În acelaşi dosar, magistraţii au menţinut condamnarea fostului director al CET Govora Mihai Bălan la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu un termen de supraveghere.


Cristian Boureanu a fost condamnat miercuri de Judecătoria Sectorului 1 la doi ani şi două luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist rutier.

El a fost condamnat pentru săvârşirea unei infracţiuni de ultraj şi achitat pentru alte două infracţiuni de ultraj.

Judecătorii au stabilit în cazul lui Boureanu un termen de supraveghere de trei ani, acesta fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Bucureşti – Sector 1, pe o perioadă de 100 de zile.

În plus, magistraţii au decis prelevarea de probe biologice de la Boureanu, care vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic.

Instanţa a mai dispus ca Boureanu să plătească 7.000 de euro daune morale către poliţistul Andrei Ovidiu, fostul parlamentar având de achitat şi 214 lei Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, cu titlu de daune materiale.

În acelaşi dosar, prietena lui Boureanu, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă.

Decizia nu este definitivă, scrie news.ro

15 COMMENTS

  • Astept ca un politist sa fie omorat si criminalul sa ia pedeapsa inchisoare pe viata cu suspendare !!!

   O rusine a justitiei romane achitarea de facto a lui Boureanu.

   Cum sa dai in politist si sa iei cu suspendare !!!??

  • @Alexandra
   Ce deteregent au folosit pentru creierul tau ? Am o pata de tus rosu pe mocheta.

 1. Cel mai mult asteptam condamnarea lui Dragnea ca Romania sa iasă din întuneric și din ură! Oamenii nu mai suportă ca un infractor sa mai conduca destinele acestei țări. Dacă după 30 ani de la revoluție condamnatul ne-a adus din nou teroarea securității, a libertății furtului, violului inseamna ca la Revoluție au murit oamenii degeaba!

 2. Când ICCJ achita e liberă și buna,când condamna ICCJ este o făcătură și este mana “statului paralel”? Ce să înțeleagă cetățeni cand se uita la concetățeni noștri gen ciuvică ,chiriac,savaliuc,și alți invitați ai antenei 3 ?Mai nou văd că și Cristoiu a devenit iar frecventabil pentru antene daca nu critică PSD.

 3. Sincer,lui Boureanu i-au dat prea putin pentru toata activitatea lui de cocalar in aer liber! Sova,si lui cam putin pentru magariile facute,dar, daca asa e legea facuta tot de ei,sa zica multumesc. Dar cum ramane cu prejudiciul,furaciunea acelor bunuri si bsanui,raman tot la ei?!

 4. Ai afirmat astazi despre mineriada, ca nu stiu ce-ar fi fost, ceva ca nicaieri si ca asta ar fi un motiv ca statul sa nu respecte legea, permitind demonstratiile neautorizate. Fals!
  In Vest a fost mult mai rau decit la mineriade:
  https://de.wikipedia.org/wiki/G8-Gipfel_in_Genua_2001
  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/g-8-protest-randale-in-rostock-430-verletzte-polizisten-a-486280.html
  Pot sa-ti dau exemple cite vrei! Mereu faceti fel de fel de afirmatii care nu au legatura cu realitatea, ci doar cu putinul pe care-l stiti!
  Si desi s-a intimplat ce citesti, legea demostratiilor si toate celelalte se respecta. Am vazut ce-au facut aia la Parlament. Ii rog sa faca la fel in Germania sa vedem ce se intimpla si daca au curajul asta. Politia venea in 2 secunde si ii aresta fara discutii si, pe linga inchisoare, primeau si amenzi de zeci de mii. Sa faci ce-am vazut, tot astazi, la Parlament, cu acel om in virsta, nu este posibil fara sa suporti rigorile legilor. Acestea sint f aspre in Vest si nu exista anarhia din Romania, unde poti face ce vrei. Crezi ca cineva isi permite sa ameninte pe Facebook, cind amenzile sint de zeci de mii?! O faci odata, dar dupa aia ai de tras toata viata! Este enorm de greu sa platesti asemenea sume, ca in cazul de mai jos, unde amenda este de 32000€.
  https://www.youtube.com/watch?v=NMGDnPYopYQ
  Si mai este un aspect. De ce sint romanii atit de interesati de legi pe care nu stiu sa le citeasca si din care nu inteleg nimic?! De ce odata ajunsi in Vest interesul lor dispare definitiv, dintr-o data, pentru astfel de subiecte? In acelasi Vest lumea nu este absolut deloc interesata de asa ceva. Nici n-au existat demonstratii pe o astfel de tema. Lumea este preocupata doar de propiile drepturi. De legi se ocupa alesii, organele competente si alte persoane care au legatura cu acestea.
  Daca nu spuneti nimic despre aceste teme se mentine confuzia si nestiinta. Aceste elemente duc la probleme mult mai mari!

 5. Ce se intimpla in Germania daca vrei sa faci ce vrei si observa ca demonstratia este intr-un parc, nu prin oras, altfel te usuca cu amenzi de vorbesti singur citva ani in sir.

  -https://www.youtube.com/watch?v=c17cIyO3S4Q

  -https://www.youtube.com/watch?v=E7FaM4yy2-I

  -https://www.youtube.com/watch?v=ZBDxKYWicvE

 6. Pentru PSD = ciuma ; Pentru PDL = muma, e cu suspendare, pt Base cu indemnul de a sta acasa la referendum nu se face nimik iar Dragnea si a si incasat una acum sa vedem ce se intampla cu a 2-a .

 7. Daca pentru lovirea unui polițist primești cu suspendare, pentru ultragierea lui verbala, ce primești???? Bilete la mare, mulțumiri, scuze din partea poliției ?????? Ce justiție e asta ?????

Leave a Reply