Președintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a spus, la Marius Tucă Show, că, de Paște, recomandă ca românii să rămână acasă sau să călătorească în țară, adăugând că speră să nu apară „zone roșii”, în care să fie confirmate multe cazuri de infecție cu noul coronavirus.

„(De Paște, oamenii să stea – n.red.) acasă sau în țară. Să sperăm că până atunci nu vom avea zone roșii ca italienii. Meciurile nu mai au spectatori. Să evităm aglomerațiile, iar manifestările de până la 1.000 de oameni trebuie avizate de DSP-uri și acolo trebuie să fie un spațiu suficient încât să nu stea foarte apropiați și să oferi condiții pentru ca persoanele să fie în siguranță. Restaurantele în Italia au rămas deschise dar cu păstrarea unui spațiu de siguranță la masă”, a spus Rafila, la Marius Tucă Show.

În cazul mall-urilor, președintele SMR spune că ar trebui un program limitat.

„Sigur nu poți interzice accesul la cumpărături. (…) Aici cred că se pot lua măsuri de limitare a activității eficiente și pentru sănătatea publică”. a adăugat Alexandru Rafila.

Președintele SMR a mai spus că oamenii trebuie să renunțe la deplasări pe termen lung

„Eu cred că trebuie să luăm o decizie despre cum ne comportăm acasă, la locul de muncă, măsuri igienice. E foarte ușor de spus, e foarte greu de aplicat. Involuntar în decurs de un minut ne atingem fața. Mâinile trebuie să fie curate și dezinfectate, săpun și dezinfectanți pe bază de alcool pe suprafețe”, a adăugat medicul citat de stiripesurse.ro si mediafax.ro

Leave a Reply