Eduard Hellvig a adus la audierea din Comisia SRI patru valize de documente clasificate. Directorul Serviciului de Informatii, Eduard Hellvig, va fi audiat de comisia de control a SRI din Parlament în contextul scandalului Coldea-Ghiță, scrie antena3.ro.

Hellvig ar putea da explicatii și legat de implicarea serviciului în organizarea protestelor de duminică seara.

Înainte de a intra la Comisia de Control a SRI, Eduard Hellvig, a precizat că este ”absolut convins că vom lămuri toate problemele care au fost în dezbatere publică”.

Eduard Hellvig a mai spus că a fost și el parlamentar și că înțelege foarte bine această situație. Cât despre buget, directorul SRI a subliniat că instituția sa are nevoie de un anumit buget și că va aduce argumente în acest sens: ”Sper să avem infrastructura necesară pentru a nu ne distruge capacitățile de lucru”.

17 COMMENTS

 1. 4 valize de documente clasificate ??? pai e cam penala faza…conform legii nu ai voie sa scoti din unitate ( institutie ) sub nicio forma documente clasificate…nici macar extrase din acestea

   • Cat creier au astia, sa mor eu! Ba, cat creier pot sa aiba, sa ma arunc direct de la etaj in fata troleibuzului, sa mor catapultat din basculanta, sa ma calce marfarul la macaz, sa n-am parte daca va mint!

    P.S. Ba, cat creier are parabellum asta, care mai bine isi punea nicknameul paralemn, ca era mai relevant in cazul lui!

    • Tot ce nu-i convine SRIului sa se afle e clasificat… Noroc cu Ghita ca ne spune lucruri. Apropo, ce mai e cu Ghita? Ne promisese episoade, ce se intampla? a fost redus la tacere sau a facut o intelegere cu DNAul?

    • “Dezvăluiri care CUTREMURĂ SRI: Udrea, Ghiţă, Ponta şi Adamescu sunt implicaţi

     Autor: Lucian Negrea, Reporter
     Publicat: 09:51
     Sursa foto: pixabay.com
     diverse, umbra, spion
     Un nou val de dezvăluiri au darul de a cutremura Serviciul Român de Informaţii. În faţa instanţei din Londra, acolo unde se judecă extrădarea fiului defunctului Dan Adamescu, Alexander Adamescu, a ajuns un om din SRI, care face dezvăluiri absolut uluitoare.

     Citeşte şi: Sebastian Ghiță ar fi fost GĂSIT/ VIDEO

     Vezi și: EXPLOZIV Soția lui Dan Adamescu RUPE TĂCEREA: Mesajul CEL MAI IMPORTANT pe care îl dă

     În faţa judecătorilor, agentul SRI a spus că are informaţii conform cărora Florian Coldea a dat ordin pentru a se distruge afacerile lui Dan Adamescu, ziarul România Liberă şi Astra Asigurări, iar la această operaţiune au participat inclusiv Sebastian Ghiţă, cel care l-a cooptat şi pe Victor Ponta, cel care care şi-a folosit poziţia de premier pentru a-l discredita public pe Dan Adamescu.

     De asemenea, agentul SRI le-a dezvăluit judecătorilor că în fiecare zi de luni generalul Florian Coldea avea întâlniri cu şefii operativi din SRI, întâlniri la care participa şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin videoconferinţă.

     “AB mi-a spus despre o întâlnire care a avut loc în birourile SRI din decembrie 2014. Nu știu data acestei întâlniri. AB a fost prezent la această întâlnire, împreună cu generalul Florian Coldea (director adjunct al SRI), precum și următorii alti ofițeri SRI: generalul Elena Istode sefa Departamentului Securitatii Economice Directia C, ………, şef Sector III din cadrul Direcţiei „C” (Contrainformaţii Economice), sef xxxx departament juridic.. Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, s-au alăturat întâlnirii prin videoconferință

     Sunt informat de la sursele mele din cadrul SRI ca generalul Coldea organizează întâlniri săptămânale in dimineața de luni, cu șefii tuturor unităților SRI, și include pe dna Kövesi în cadrul acestor reuniuni. AB m-a informat că această reuniune din decembrie 2014 nu a fost una dintre aceste întâlniri săptămânale. A fost o întâlnire personalizata convocata pentru a aborda o singura chestiune: Elena Udrea, (…)

     AB mi-a dat aceste informații într-o intalnire față în față la București. Dupa ce mi-a spus despre Elena Udrea, mi-a spus: „și uite ce s-a întâmplat si cu Adamescu” și „daca au facut-o cazul lui Adamescu, o vor face si la Udrea”, spune agentul SRI, informează cei de la Flux24.

     Agentul SRI susţine că în decembrie 2013 s-a pus la cale operaţiunea de demolare a lui Dan Adamescu şi a ziarului pe care îl patrona.

     “AB m-a informat că această reuniune din decembrie 2013 a fost convocata în scopul specific de a discuta despre Dan Adamescu. Nu a fost una dintre întâlnirile săptămânale ce aveau loc în zilele de luni între SRI și doamna Kovesi. AB mi-a spus că, în cadrul acestei reuniuni, a avut loc o discuție despre modul în care SRI a dorit să neutralizeze impactul ziarului domnului Adamescu, România Liberă și să preia compania de asigurări pe care acesta o detinea, Astra Asigurari. Generalul Coldea a ordonat DNA sa fabrice urmărirea penală a domnului Adamescu, și a spus că SRI ar ajuta la strângerea de probe care ar putea fi folosite pentru a-l incrimina. Nu există detalii cu privire la modul exact de lucru in care o astfel de urmarire penala sa fie fabricata. Ordinul operativ pentru a aduna probe împotriva domnului Adamescu a fost semnat de către AB, deoarece a fost pus în aplicare de către ofițerii aflați sub comanda sa. AB mi-a spus că el a fost îngrozit despre semnarea ordinului, dar a simțit că nu avea altă opțiune decât să-l semneze.

     Mentionez ca SRI este un serviciu militarizat si ca un ordin este o prevedere imperativa. Ordinul il avea ca sef de caz pe …. si contine o serie de sarcini si masuri. Imi amintesc ca AB mi-a spus ca ordinul continea folosirea tuturor metodelor si mijloacelor. Astfel de indicatii inseamna trebuie sa include si folosirea “jocurilor operative”. “Jocurile operative” sunt executate de catre ofiterii acoperiti si sunt folosite marturii false, agenti provocatori si orice metoda de provocare prin care Dan Adamescu sa fie incriminate………… este coordonatorul şef al reţelelor acoperite ale SRI si raporteaza direct lui Coldea.Sub pretextul luptei antiteroriste, a fost creată o bază specială de supraveghere. Într-o incintă rezervată din complexul Periş, generalul Florian Coldea şi-a instalat „Direcţia Specială”… O structură para-instituţională, care monitorizează comunicaţiile unor vizaţi prin reţeaua de sateliţi. Cum s-ar zice, din spaţiul extraterestru şi cu mijloace care nu ar intra sub incidenţa restricţiilor legislaţiei naţionale. Direcţia Specială „Periş” „digitalizează” redările audio-video, adică produce pe bandă rulantă probe, care să susţină rechizitoriile anticipate de generalii”.

     O altă dezvăluire foarte interesantă este legată de Sebastian Ghiţă. Agentul SRI susţine că Sebastian Ghiţă a ieşit din graţiile lui Florian Coldea când a încercat să profite de falimentul Astra Asigurări pentru a intra el personal pe această piaţă şi a umple golul lăsat în urmă de Astra Asigurări.

     “Am înțeles de la AB și CD ca Sebastian Ghita a fost cooptat de SRI pentru a ajuta la strângerea de informații compromițătoare despre dl Adamescu. Dl Ghita este el însuși un agent SRI, insa el este, in acelasi timp, în mod ironic, un membru al Comisiei de control parlamentar pentru SRI și un membru al Parlamentului Român. AB/CD mi-au spus ca dl. Ghita stia din decembrie 2013 despre ordinul de executare ar domnului Adamescu, am inteles de la AB si CD ca domnului Ghita i-a fost ordonat sa ajute si cu executarea doannei Udrea. Am aflat despre implicarea lui Sebastian Ghita mult mai tarziu, anul acesta, chiar inainte sa vin sa ma intalnesc la Londra cu Alexander Adamescu. Domnul Ghita a fost implicat inca de la inceput in atacul asupra lui Dan Adamescu. Acest lucru reiese din ordinul dat de catre generalul Florian Coldea din decembrie 2013 prin care au fost implicati ofiteri acoperiti. Teamnet International SA Ploieşti una din firmele controlate de Sebastian Ghiţă este una dintre firmele favorite ale statului in achizitionarea si implementarea de sisteme software. (…)

     Am înțeles de la AB și CD ca domnul Ghiță l-a implicat si pe prietenul său, Victor Ponta, atunci primul-ministru al România, în încercările SRI de a-l discredita pe domnul Adamescu. Dl Ponta si-a oferit sprijinul pentru obiectivele SRI prin denigrarea domnului Adamescu, Astra și România Libera în comentariile sale publice. Dl Ponta a fost mai mult decât dispus să facă acest lucru, deoarece dl Adamescu este asociat cu adversarul politic al domnului Ponta, dl. Băsescu. Dl Ghiță și dl Ponta au multe interese reciproce în materie de afaceri. Dl. Ponta depindea financiar de dl. Ghita, astfel ca nu ar fi putut sa refuse sponsorul. Insa acesta nu este singurul motiv pentru care dl Ponta s-a implicat in acest atac concertat impotriva lui Dan Adamescu. Pe de o parte dl. Ponta ura Romania Libera si pe de alta parte, stiu (…) faptul ca Ponta era ofiter acoperit SIE, iar in cadrul SIE existau ofiteri SRI infiltrati care au instigat ofiteri din SIE sa-l execute pe domnul Adamescu.

     În cele din urmă, am înțeles că dl Ghita însuși s-a calicit. El a considerat că urmărirea penală a domnului Adamescu a fost o oportunitate pentru una dintre companiile sale să preia Astra, și să valorifice economic de vidul care l-ar fi lăsat pe piața asigurărilor (dl Ghiță a efectuat deja munca pentru Astra prin intermediul companiei sale 360 Revolution). ambițiile domnului Ghita păreau să-l supere pe generalul Coldea, și ca un rezultat, domnul Ghita însuși a fost în cele din urmă urmărit penal de DNA (la îndemnul SRI) in 19 februarie 2015 și a avut bunurile sale sechestrate in 24 iunie 2015. Actiunile de către DNA fara limita asupra sumei de sechestrare. Acest lucru a avut loc aproximativ în același timp, cănd domnul Ponta însuși a fost urmărit de DNA. Surprinzator, dupa numai doua saptamani, sechestrul a fost ridicat de catre ICCJ Bucuresti.

     In întâlnirile cu AB / CD pe tot anul 2015, mi-au spus doar despre acuzarea lui Dan Adamescu, mai degrabă decât despre Alexander Adamescu. Cu toate acestea, în luna aprilie 2016, AB, și, ulterior, CD-ul, mi-au spus despre faptul că erau folosite aceleași dovezi fabricate pentru a aduce un caz împotriva lui Alexander Adamescu. AB / CD-ul mi-au explicat că, atunci când SRI si-a dat seama că Alexander Adamescu va continua să ruleze companiile în absența tatălui său, Dan Adamescu, au realizat ca trebuie să-l imobilizeze, precum și în scopul de a obține controlul asupra activelor. Planul lor a fost să preia controlul România Liberă, urmat de Astra Asigurari. (…)

     Pe 28 iulie 2016 m-am întâlnit cu Alexander Adamescu și soția sa în Londra. Le-am spus despre informațiile furnizate de AB și CD cu privire la reuniunea din decembrie 2013, la care s-a dispus urmărirea penală a lui Dan Adamescu, precum si informațiile pe care le-am aflat în 2016 cu privire la urmărirea penală a lui Alexander Adamescu”, se arată în mărturia agentului SRI, în faţa judecătorilor din Londra.”

 2. off topic
  Aceasta este stirea cea mai “tare”, infricosatoare in acelasi timp.

  “România trebuie să facă rost de aproape 60 de miliarde de lei şi 1,2 miliarde de euro pentru ca statul să poată să funcţioneze şi să-şi onoreze obligaţiile asumate.

  Tara noastră are nevoie de 7,5 milioane lei pe oră pentru a acoperi deficitul bugetar estimat la 2,96% din PIB, dar şi rambursarea împrumutului luat de la Comisia Europenă ca parte din împrumutul FMI-UE-Banca Mondială din anul 2009.”
  sursa: Jurnalul National

 3. Dl. Director Hellvig le-a adus 4 valize cu documente pe care nu s-a uitat nici macar el, ce dreac! Le-a bagat pe goarna 4 valize cu documente administrative adunate de prin institutie de pe la Serviciul administrativ, financiar, contabilitate, resurse umane, juridic etc., si le-a dat astora, cica ia ba, daca aveti chef si n-aveti ce face luati si uitati-va pe astea ca sa aveti cu ce sa va pierdeti si voi timpul.

  Haoleeeeeeu, Romania vereeeeeeei! Ce mai vrem…

 4. 🙂 🙂 conţin cumva numele celor care conduc ţara asta?
  🙂 🙂 ghinion, nici numele vânzătorilor de ţară pe ascuns!
  🙂 🙂 poate sunt numele şi prenumele celor care trag frâiele ţării!
  Ghinion! Nu vom afla nimic concret!

 5. Radu, cum de este posibil ca Dana sa declare ca ea “ar fi linistita sa stie ca SRI ajuta procurorii si coopereaza cu ei, dar ca problema este sa fie doamne iarta-ma, transparent”, adica Dana este de acord cu politia politica si sistemul lui Ceausescu daca el e transparent. Teb rog spune-i ca asa ceva nici din greseala nu poti declara, ea NU A FOST TRANSPARENTA tocmai caci era odios si ilegal. Cum sa fii de acord si chiar “linistita” doar ca sa fie transparenta? Adica sa legiferezi abuzul ce sigur se naste (si s-a nascut) din astfel de “cooperari” fie ele si transparente. Trebuie spus NU ferm unor astfel de derapaje caci asa s-a ajuns ca orice infractiune sa fie declarata “de siguranta nationala” ca sa se dea legitimitate acestor abuzuri. Deci, Dana, spune raspicat ca, transparent sau netransparent, esti complet impotriva acestor practici, asa cum e majoritatea populatie in aceasta tara.

   • problema e ca sri are super puteri in stat si se comporta mai mult ca DSS decat ca un serviciu de informatii nationalist..pe profesorul Voiculescu cine l-a aruncat in inchisoare pe o gluma de dosar. cine a aruncat profesori univeristari si judecatori in inchisoare doar pt ca trustul de presa Intact nu era pe placul SECURITATII POPORULUI SRI.nu cumva sri-ul ba exact sri-ul si problema nu e sri se implica inl upta antimafia si anti tero desi asta cu anti-tero e gluma proasta in Romania,problema e ca sri impreuna cu parchele si anaf plus campul tactic, isi folosesc puterea pt a conduce ilegitim societate ,pt a distruge pe cine vor,pt a santaja pt a controla ,
    nu-mi spuneti ca DIRECTIA 6 din DSS era o treaba legitima ca nu era deloc,exact asa se comporta sri-ul sau factiuni din sri
    si apropo serviciile de informatii nu se implica doar in culegerea de informatii ci efectiv in ancheta si doare,lucru ingrozitor.
    sri nici macar in cazurile de siguranta nu are si e firesc sa fie asa,decat rol de culegator de informatii ,DIICOT trebuie sa ses ocupe de acheta NU SECURISTII
    Cu respect
    PS eu nu inteleG cum noi acceptam asa lejer ca sri are si atributii in cercetare penala ,atributii conferite prin artificii legislative jenante de tip hotarai csat,si cica suntem democratie

   • Una e interceptarea (desi si aceea a fost declarata neconstitutionala iar DNA are si politie judiciara si serviciu propriu de interceptari) si alta e a face echipe mixte cu procurorii, echipe operative.. Traficul de droguri si terorismul tin de DIICOT si nu de DNA iatr echipele operative mixte erau pe tot spectrul judiciar. Insasi tu spui ca aceasta afacere a echipelor mixte operative este o practica ceausista iar Dana te-a contrazis spunand ca ea ar fi linistita sa stie ca asa este, dar sa fie transparenta….. Reia te rog caseta si vezi cum s-a exprimat caci poate a fost o balbaiala, dar imediat cea de la PNL a preluat idea si a dat apa la moara ideii ca este bine ce s-a decis in CSAT…. In sfarsit, pacat ca se incearca in fel si chip “justificarea” acestei chestiuni odioase care a dus la multe abuzuri… Merci de raspuns.

   • problema e implicarea intolerabila si influenta sri in anchete penale de orice natura,nu conteaza ,nu au dreptulu sa o faca,nu faptul ca intercepteaza pe siguranta nationala desi si acolo se fa super abuzuri mii de mandate date anual DE JUDECATORUL CU NASU IN SUFLET CA ALA LE DAT TOT CE CER SECURISTII SE APROBA,EU NU INTELEG CUM DE NU-I URATI domnule Radu Tudor ei va urasc pe dumneavoastra si postul dumneavoastra,pe tot juranalistii onesti ei urasc libertatea de expresie si libertatea presi ei vor doar putere si control total ei sunt noii securistii mai mizerabili chiar decat vechii securisti macar in DSS eru si vreo doua departament foarte nationaliste si patriote ,cel anti-KGB,la asta eram super buni,si cel pe spionaj extern si contrainformatii militare ,in oceanul de mizerie si abuzuri a SECURITATII mai erau si vreo doua departamente decente dar la noii securisti nu vad nici farama aia de bine
    PS va intreb un lucru 40000 de mandate pe siguranta nationala ,e normal numarul asta ,SUA au vreo 15 si noi 40000
    Va multumesc mult

 6. va dati seama cite pliante turistice, cite bilete de avion, cite facturi erau in valizele alea?
  holiday a priori

  daca nu se detona Ghita mai venea Hellraiser cu valizele? deci al cui e meritul, cine – altfel – ar fi tacut milc si ar fi facut totul ca si inainte?

 7. am urmarit conferinta de presa de dupa audieri …limba de lemn a comunicatului sri citit de hellwig imi arata ca acest serviciu nu are de gand sa se schimbe …opac , limitat , fara transparenta si deschidere …singurul lucru care ii intereseaza este bugetul si privilegiile pe care le au , pentru ca soarta i-a purtat spre un astfel de serviciu …de aceea se cred dumnezei care le stiu pe tooate si au dreptul sa se amestece in orice …de la numirea directorilor si inspectorilor din invatamant ,la afaceri in sanatate , in agricultura , turism , presa , justitie etc. …pentru ca e nevoie de informatie …si cine detine informatia , are puterea …acest tip de gandire e pagubos pentru noi toti …e nevoie de informatii pentru a combate crima organizata si terorismul dar nu am nevoie sa ma conduca la orice pas unul care isi transforma avantajul in privilegiu …

Leave a Reply