SRI condamnă ferm atacurile teroriste din Franța și va continua să ofere sprijin, împreună cu celelalte instituții care fac parte din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, partenerilor săi internaționali în lupta împotriva terorismului.
În România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul “Albastru-precaut”. Acest nivel înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist. Până în prezent nu există informații care să ducă la o legătură între evenimentele din Franța și riscuri la adresa securității naționale. Monitorizăm și întreprindem acțiuni specifice care se impun în astfel de situații.
Strategia Serviciului Român de Informații este de a preveni orice acțiune teroristă, de a menține climatul de siguranță a cetățenilor și de a proteja teritoriul național.
Directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, își exprimă solidaritatea față de statul francez în aceste momente critice și îi asigură pe partenerii internaționali ai SRI de întreaga cooperare.

19 COMMENTS

 1. Nici o organizatie terorista nu mai are loc in Romania,aici existam noi,punct.Ne autodistrugem de zeci de ani zi de zi la foc mocnit asa ca ce sa le mai ramana si altora sa distuga ? Si-ar irosi resursele de pomana si tot n-ar reusi mai bine decat o facem noi in frunte cu a noastra clasa politica in toate formele ei.Cred ca Serviciile nu-si justifica existenta in masura in care s-ar ocupa doar cu prevenirea actelor teroriste venite din afara granitelor.

 2. O veste buna, in sine, care ar fi si mai buna daca ar fi insotita de stirea detasarii la Paris, pe durata nedeterminata, a dlui Coldea.

  • Puschea pe limba ! Cum ? Sa transferam produsul national brut basist tocmai in Franta?
   Pai fara Coldea se duce dracului sandramaua ! Si nu ma refer la palatul mansardat cu doua milioane de euro , bani ce gura targului spune ca ar proveni din smecheria rapirii ziaristilor romani !
   Basescul , Iohannis si gastile , vor ramane in bataia vantului si la …mila romanilor praduiti de ei.

 3. Spre deosebire de predecesorul său ușor panicat,Eddy e mai pe chill!Îmi place să avem o atitudine realistă!La noi nu există riscul acestor gesturi pentru că au grijă politicienii noștrii să mențină o stare generală de teroare zi de zi

 4. În schimb în România se exagerează treaba cu “Respectarea Legii’
  Legea a făcut și respectarea ei,ca în Germania să existe Auschwits,vreodată!Tot legea a permis în România,tăierea salariilor și impozitarea pensiilor.Așadar după părerea mea,nu toate legile ar trebui respectate în România

 5. Daca spun ei asa, asa o fi, risc scazut.
  Probabil ca sunt printre singurii care risca mergand zi de zi alaturi de unii si unele vorbitori de limba araba si ele inhaimurate cu tot felul de cerceafuri.

 6. Deocamdată:NU! Dar se trezeşte ”eram sub influienţa băuturilor alcolice-şeful clanului B.” şi atrage ura celor care sînt conştienţi că nu aven nicio vină în a-i distruge sau ucide pe ei!

 7. CU BASISTII INFILTRATI PESTE TOT, CU PORCARIILE LUI IOHANNIS PRESEDINTE si cu SRI-UL LUI, care asa de bine vegheaza incat i-a lasat pe aia de la COLECTIV sa se joace cu focul cat au vrut, nici nu-i nevoie sa piarda timpul teroristii pe la noi.SI-AU MAI SI MANARIT ACUM PANA SI-AU MAI PUS SI GUVERNARE.Mai taie astia cate ceva,mai inchid niste spitale… CUM AU MAI FACUT SI VICTIME CU MIILE CA NU SE INCURCA EI CU ZECILE,DAR PLATESC…POLITIC….CATEVA LUNI SI APOI INTOARCEREA LA SACUL BUGETAR CU BANI.IAR ACUM INCEP “CONTRACTARILE” FARA NUMAR CA DOAR CE LE-A STRANS PONTA BANI DE DEZMATZ.

 8. Pai mai teroristi ca noi nu sunt musulmanii. Si apoi isi strica imaginea cu sri ul nostru. Una e sa invangi servicii secrete adevarate si alta caricatura noastra de servicii. La noi primejdia e lq fiecare pas fara teroristi.

  • Hmm, daca erau servicii adevarate nu se intampla carnagiul numit vinerea neagra a Parisului.
   E o vorba, intotdeauna scopul scuza mijloacele.

 9. daca ne mai bagam nasul mult prin lumea araba acest risc scazut de atentat terorist o sa devina foarte mare.ne tinem catelusi dupa americani peste tot:irak,afganistan,bosnia, maine poimaine ne implicam si in lupta contra isis[noroc ca nu avem cu ce-cred ca statul islamic e mai bine inarmat ca armia romana].dar nu e exclus sa participam cu ceva carne de tun inarmata cu ceva vechituri americane.si atunci sa vezi bubuieli si prin bucuresti.

 10. s-i la noi e preocupat de rasturnat guverne ,de a avea partid ,de interesul national ,de a inscena miscari de strada care seamana izbitor cu decembrie 1989 …fereasca dumnezeu de o actiune terorista …noi avem talentul sa ne omoram intre noi prin cluburi ! …

 11. SRI a fost candva , acum este asul din maneca al puteri oculte , pe baza informatiilor date ne-am trezit in politica cu tot felul de hoti ,excroci , santajisti, corupti ca sa-i poata manipula ,,,sedii salarii deosebite.Vedeti cine apara securitatea Romaniei intern si extern ca numai romani adevarati nu sunt.

 12. DA!!!!? Si la club Colectiv ce a fost? A stiu stiu sa nu i sperie pe oameni ca e populatia satula de coruptie. Sau trebuie sa astepte concluziile procurorilor care ca si in cazul altor MARI DOSARE a Revolutiei a Mineriadei etc se va rezolva la pastele cailor. Stiu stiu expresia uzuala a SRI ului domnilor zambim, dam onorul este totul ok nu exista pericol terorist doamne fereste. Ce a fost in Club Colectiv? Va zic eu cu mana pe inima atac terorist pe teritoriul Romaniei. Sa dovedeasca contrariul.

Leave a Reply