Doi cetăţeni români se află printre cele 128 de victime ale atacurilor din Franţa.

Surse judiciare franceze afirmă că ar fi vorba despre Mariana Lăcrămioara Pop şi Ionuţ Ciprian Calciu.

“Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capital Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

Aşa cum MAE a informat anterior, un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată.

Totodată, MAE reiterează că cetăţeanul român Andrei Marian Mihai nu a fost rănit în atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informaţiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane şi nu sunt veridice.

Până la această oră, la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente” se arată într-un comunicat al MAE.

6 COMMENTS

  1. Right Place,Wrong Time!Ghinion ;'(Să dea Dumnezeu doar 2 morți români și 1 rănit

  2. Dl. Tudor,

    Avand in vedere faptul ca dvs. sunteti un reputat analist NATO, noi romanii de pretutindeni asteptam cu sufletul la gura toate informatiile referitoare la acest subiect pe care ni puteti comunica prin intermediul blogului dvs. In acest sens eu personal verific in mod repetat blogul dvs. Va rugam, tineti-ne la curent cu tot ce apare nou ca informatie. Avem copii plecati la munca in strainatate si unii dintre noi nu stim nimic de soarta lor. Va multumesc anticipat!

  3. CIVILII NU AR TREBUI SA FACA PARTE DINTR-UN RAZBOI.EI AU MAINILE GOALE .ESTE MISELESTE SA ATACI UN OM NEINARMAT,DAR DESPRE ONOARE SI ALTE VIRTUTI MASCULINE NICI NU POATE FII VORBA CAND AI DE AFACE CU TERORISMUL.NU-I ASA?

    • Vezi ca “nu poate fii” se scrie corect cu un singur “i” cand e negatie si “de aface” se scrie corect “de-a face” in limba romana. Dar despre gramatica si alte virtuti nu poate fi vorba cand scrii tu. NU-I ASA?

  4. poate ca asa cum vor sa se mobilizeze francezii pentru copiii celor 2 romani ucisi in atentatul de la paris, asa ar trebui sa se mobilizeze si romanii pentru acesti copii si bunica lor ca sa creasca in romania si nu pe meleaguri straine; cititi acest apel al francezilor : https://www.gofundme.com/5batmumk

Leave a Reply