Un cetăţean tunisian a fost declarat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, persoană indezirabilă pentru România, la sesizarea Serviciului Român de Informaţii, după ce s-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adeptă a ideologiei jihadiste, a anunţat SRI.

Potrivit unui comunicat de presă al SRI, prin sentinţa 2903/2018 de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului tunisian BHA, pentru o perioadă de 15 ani.

‘BHA a venit în România în calitate de student în anul 2015, după ce a obţinut o viză de studii. A intrat în atenţia Serviciului Român de Informaţii în prima parte a anului 2018, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă. S-a remarcat printr-un comportament specific unei persoane adeptă a ideologiei jihadiste, cu puternice tendinţe de izolare şi cu o activitate intensă în medii online radicale. Preocupările constante ale cetăţeanului tunisian pentru propaganda teroristă de pe site-urile de specialitate şi glorificarea atacurilor comise de membrii Daesh au confirmat disponibilitatea lui BHA de a comite acţiuni violente, fie în România, fie după deplasarea în teatrele jihadiste’, se precizează în comunicat.

Sursa menţionată arată că BHA s-ar fi identificat cu autorii unor atentate teroriste din Europa, înregistrate în perioada 2015 – 2018.

‘La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care, în conformitate cu dispoziţiile articolului 86 alineatul 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/12.12.2002, privind regimul străinilor în România, a dispus măsura declarării ca indezirabil a lui BHA, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. i şi l din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Ca urmare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, străinul a fost luat în custodie publică de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional’, indică SRI.

12 COMMENTS

 1. De românca acuzată de spionaj in Rusia văd că nu prea de aude nimic în presă noastra.SIE ,MAE mai exista.

 2. Vezi in piata victoriei,in parlament si peste tot in romanica asemenea extremisti doar ca inca nu sunt specializati in atacuri. Peste 2-3 ani,vom avea si romanasi de-ai nostri ca executanti in romanica! Deja se vad semnele incepand de azi dar au deja vechime! Traiasca sponsorii care ii hranesc financiar pe ascuns pentru violenta!

  • “Iesi afara javră ordinară ” …mai tii minte? Turul la vila cu piscina organizat de Ponta împreună cu antena3 sa-l demonizeze pe Băsescu ți-l amintești? Pe vremea dictatorului puteai demonstra și zice ce vroiai ca jandarmii nu băgau surdomutii in dube…nu dădeau amenzi de 4000 roni ca acum in timpul lui Hitler Dragnea. Nu primeai sprayuri lacrimogene in ochi ca ai îndrăznit să ieși în stradă, nici macar ăla care l-a scuipat in fața pe Băsescu nu a fost amendat. Deci ce este acum in România? O ȚARĂ condusa de un tiran pe nume Dragnea!

    • Domnule Tudor adevarul este ca ce face acum regimul totalitar dragnea este inadmisibil pentru o democratie. Doamna Carmen spune drept ca atunci basescu era acuzat pe nedrept de dictatura!

   • @Carmen, te deranjeaza cuvantul EXTREMIST? Manifestarile violente fac parte din comportamentul extremist! Si daca Dragnea va iesi basma curata,iti ceri scuze pentru mizeriile scrise aici pe blog?!

 3. ce tara nevolnica! Auzi, indezirabil pe 15 ani… da de ce nu pentru totdeauna? de ce nu inchisoare pe viata? de ce nu executat?
  Ah, da, noi suntem aia umanii, civilizatii… trebuie intii ca vreun cretin d-asta sa fac vreun atentat, sa moara niste nevinovati, ca sa ne trezim si sa vedem pericolul? (btw, multumesc SRI, asta e cu adevarat treaba voastra!)
  Daca ar fi dupa mine, pedeapsa ar fi sa-l las sa moara de foame intr-o ferma de porci carora nici lor nu le dau prea mult de mincare… cu suboamenii de tip Ev Mediu nu te poti lupta cu metodele civilizatiei, trebuie vorbit pe limba lor. Generalul Pershing a inteles rapid chestia asta si a avut rezultate!

 4. Are rost sa comparam SRI-ul lui Hellvig cu SRI-ul lui Coldea? Ok, Hellvig e civil si Coldea era operativ dar, nevertheless.
  In zilele noastre, momentan, SRI pare sa faca ce trebuie.
  BTW @Radu Tudor, ca era sa uit – zicem si noi ceva despre Hans Klemm? Bine, ca influenta rusilor, ca propaganda, ca astea… dar cu imixtiunile in deciziile unui stat suveran, ceva?
  L-a vizitat pe Toader mai des decat eu pe mama si credeti-ma, am vizitat-o destul de des.

 5. Mai tineti minte, acum cativa ani, cand romanii accidentati cu autocarul in Turcia se plangeau ca nu le-a fost oferita asistenta medicala pentru ca li s-a spus in spital ca “noi nu atingem crestini”, si erau de aceea fericiti sa fi fost repatriati de urgenta?

  Ia uite pe prietenul lui Hillary si Obama, pus sef la ONU cu cateva luni inainte de alegerile din SUA — ea n-a mai venit la intalnire, insa, pentru ca poporul n-a vrut-o —, vorbind despre aducerea de migranti ca sa aiba grija de europeni:

  “Antonio Guterres a evocat situaţia mamei sale, în vârstă de 95 de ani, aflată în îngrijirea permanentă a unor asistenţi în Portugalia, ţara sa natală.
  ‘Nu am văzut niciodată un portughez să se ocupe de mama mea. E vorba întotdeauna de migranţi şi este clar, în mintea mea, că migraţiile sunt o necesitate‘, a mărturisit el.”

  Acest domn, in naivitatea varstei lui, — pe care ar trebui sa si-o petreaca intr-un azil de batrani, nu la carma ONU, nu este la curent cu sentimentul de superioritate al mahomedanilor fata de celelalte religii. Probabil ca femeile care au grija de d-na Guterres sunt din Romania sau restul Estului Europei, in mod sigur nu sunt doamnele cu broboada din Turcia care se spurca de la crestini.

  “Statele au dreptul să adopte politici migratorii proprii ‘cu condiţia să le respecte migranţilor drepturile omului (…)’, a afirmat Guterres, într-o declaraţie de presă la Lorenskog, în apropiere de Oslo. (…)
  Comunitatea internaţională se va reuni la iarnă, pe 10 şi 11 decembrie, la Marrakech, în Maroc, pentru o conferinţă pe tema migraţiei, care ar urma să se încheie prin adoptarea unui pact mondial pentru ‘migraţii sigure, ordonate şi reglementate’. ”

  Vor sa calce in picioare statele nationale, ne pun conditii cu privire la stramutarea de populatie straina pe teriroriul national, vor ca strainul sa aiba “drepturi” la patria altuia.
  Pe noi ne-a intrebat cineva daca vrem? Unde e referendumul? Cine sunt acesti batranei senili si incultzi (Guterres, Soros) care vor sa ne incalce vointa — si de ce le permitem?! D-le Melescanu?! D-le Johannis?!

  http://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/06/19/migratiile-sunt-inevitabile-si-necesare-afirma-guterres-pledand-pentru-reglementarea-lor–129858

  voiceofeurope.com/2018/06/koran-school-in-sweden-teaches-muslim-kids-to-feel-superior-to-non-muslims/

Leave a Reply