Home Articole Starul Barcelonei Lionel Messi judecat pentru frauda fiscala

Starul Barcelonei Lionel Messi judecat pentru frauda fiscala

2621
0

Procesul atacantului argentinian Lionel Messi pentru fraudă fiscală s-a deschis, marţi, la Barcelona, cu o săptămână înaintea primului meci de la Copa America la care participă naţionala Argentinei, cu Chile, informează AFP.

La deschiderea audierii, unul din avocaţii săi l-a scuzat pe jucător pentru această absenţă, explicând că acesta nu a putut călători din cauza unei accidentări la spate, ca urmare a unei lovituri primite în timpul unui meci amical de pregătire pentru Copa America, săptămâna trecută.

Atacantul clubului FC Barcelona, în vârstă de 28 de ani, trebuie să dea explicaţii în faţa tribunalului pentru o presupusă fraudă fiscală de 4,16 milioane euro.

Căpitanul echipei naţionale a Argentinei se afla luni la Rosario, oraşul său natal, la 300 km nord de Buenos Aires, pentru a se odihni.

Zeci de ziarişti străini, dintre care unii veniţi din China sau Qatar, au asistat marţi la această primă audiere, în trei săli destinate special pentru acest lucru.

Prezenţa lui Messi nu este obligatorie până la audierea sa programată joi, înaintea pledoariilor apărării şi rechizitoriilor.

Lionel Messi, cvintuplu deţinător al trofeului ‘Balon de Aur’, se confruntă cu această problemă judiciară chiar cu o săptămână înaintea primului meci al echipei Argentinei la Copa America, cu Chile, pe 7 iunie.

Jucătorul va compărea în faţa tribunalului joi, alături de tatăl său, Jorge Horacio Messi. Amândoi sunt acuzaţi că s-au folosit de societăţi-fantomă din Belize şi Uruguay – pe atunci considerate paradisuri fiscale – pentru a eluda fiscul în privinţa unor sume provenite din drepturile de imagine ale fotbalistului, între 2007 şi 2009.

Ei sunt urmăriţi în justiţie pentru trei delicte de fraudă fiscală, în valoare totală de 4,16 milioane euro.

Avocatul statului, reprezentând interesele Trezoreriei publice, a solicitat 22 de luni şi jumătate de închisoare şi o amendă echivalentă cu o presupusă fraudă, scrie Agerpres.

Leave a Reply