Laura Codruța Kovesi e pusă în fața celei mai elocvente înregistrări care o incriminează de când e șefă la DNA! Site-ul luju.ro a prezentat o înregistrare audio cu o discuție între procurorul Gheorghe Stan, inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare, și una din cele sase inspectoare din echipa de control care a fost la DNA, procurorul Mihaela Focica, scrie stiripesurse.ro

Conform înregistrării efectuate în mediul ambiental în dosarul lui Stan, reiese că Focica a fost chemată de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, cu care ar fi avut o discutie care i-ar fi ”paralizat picioarele de frică”. Focica vorbește cu Stan și îi spune că din discuția cu Kovesi a reieșit că i se poate face oricând un dosar penal, că îi e teamă pentru că are un copil acasă și rate la bancă. În plus, limbajul celor doi procurori e foarte murdar, folosindu-se termeni ca ”vacă”, ”căcat”, ”se pișă pe mine”, ”te bagă într-un căcat”.

Procuroarea de la Inspecția Judiciară spune că s-a încercat spălarea creierului ei, totul cu scopul de a fi determinată să iasă din echipa de control de la DNA.

Trebuie precizat că Mihaela Focica a facut parte din echipa de control de la DNA, dar și din echipa cu șefa ei, Adriana Pampu Romanescu, in dosarul disciplinar vizand OUG 13/2017, in care procurorii DNA, Marius Bulancea, Jean Uncheselu si Paul Dumitriu, au fost trimisi in judecata disciplinara pentru dosarul deschis abuziv Guvernului Romaniei.

Însă, inspectoarea Mihaela Focica s-a retras din dosarul cu cei trei procurori, iar în cazul controlului DNA s-a sucit și nu a mai recunoscut discuția avută cu Gheorghe Stan, inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare. Numai că înregistrarea audio de mai jos o dă de gol.

Iată cele mai importante pasaje de pe înregistrare

Mihaela Focică: Nici Lazăr, nimeni nu crede că noi am primit aleatoriu lucrarea asta. Jur că aşa a fost.

Gheorghe Lazăr: Cum să aibă atâta tupeu să te sune şi să îţi spună să te retragi din lucrare şi să nu semnezi.

Mihaela Focica: A vrut să spună la modul că cel mai bine ar fi să ies din chestia asta că jocurile sunt făcute. Că eu sunt aia semnează şi Adriana va fi cea pe care o puneţi şefă. Să mă îmbârlige pe mine că eu sunt manipulată de voi.A vrut să îmi spele creierul că totul e o făcătură.

Gheorghe Lazăr: Lucrarea asta v-a fost repartizată de Vintilă. Cum să spună că e deacord dar voi sunteţi împotrivă.

Mihaela Focica: Spune că Giani e de acord, dar nu veţi voi. E paranoică.

Gheorghe Lazăr Ce jocuri mizerabile.

Mihaela Focica: I-am spus. Am întrebat-o dacă era supărată pe noi. A discutat… Tot Codruţ mi-a spus. Cică şi ea ar fi spus că ce înţelege de pe aici eu cu Adriana ţin morţiş. Noi lucrăm pe probe şi pe ce avem. E o Ordonanţă, e Curtea Constituţională. I-am spus să nu mai asculte la toţi cei care vin la dvs. I-am spus că toţi care vin să vă spună că nu e nimic ei fug de răspundere. Ar face orice ca să nu intre aici.

Gheorghe Lazăr: Ce a zis?

Mihaela Focica: Că aşa este. Nu ştiu de ce fac astfel de discuţii. Nimeni nu ştie ce e în lucrare în afară de mine şi Adriana.

Gheorghe Lazăr: Ea vrea să bage o masă mare de inspectori. Ea a vrut să te intimideze.

Mihaela Focica: Ea a vrut să îmi spele creierul. Să se gândească că eu mă retrag. A zis că de ce nu v-aţi retras. Cum să mă retrag, nu aveam motiv de abţinere. Cum să fug de răspundere? Păi aştfel nu mă mai duceam la Inspecţia Judiciară. Că acolo e o făcătură, că voi mi-aţi spălat mie creierul. I-am spus că nici Giani nu se bagă. Nu se mai vizează acum. Nu poate el să hotărască ce facem noi în lucrare. Şi Codruţ a spus că e naşpa de tine. De aici a fost teama mea cea mai mare. A spus nu ştiu cât au pe tine, dar cât au pe mine. A zis că pun pariu că au filat-o. Mi-a spus să am grijă. Eu merg până la capăt. Ce vrei să spun? A spus ea că ce a spus greşit Să spunem că Lazăr a cam dat-o în bară.

Gheorghe Lazăr Eu sunt şocat. Eu îţi spuneam să nu te duci la ea, că nu are ce să îţi facă.

Mihaela Focica: Eu îmi văd de drumul meu şi merg mai departe. Eu am fost foarte speriată. Trebuia să mă calmez şi să spun că nu am ce să caut. Ce vacă. După ce că m-a chemat, m-a pus şi într-o situaţie nasoală. Aici am greşit, nu trebuia să mă duc. Tot timpul mă gândesc că eu sunt singură. Dacă îmi născocesc ceva, copilul meu rămâne pe drumuri. Eu am rate. Pe Romeo l-au băgat în depresie. El doi ani de zile era vai de capul lui. El doi ani de zile era vai de capul lui.

Gheorghe Lazăr La el erau nişte căcaturi. Lucra la ANAF.

Mihaela Focica: Te bag pentru un căcat, îşi născocesc ceva. Noi nu avem o problemă. problema noastră nu e acolo.

Gheorghe Lazăr Facem implozie din cauza ei. Să vă faceţi treaba cum spune legea. Nu faceţi ce spun ei ci ce spune legea,

Mihaela Focica: Am spus că audiem, facem probe. Eu nu dau înapoi. Am şi zis, ce motiv am să îţi zic. Mi-a fost frica, dar fac ce trebuie. Ăasta mi-a spus, voi sunteţi nebune? Cum să ne spună după ce s-a făcut lucrarea să o schimbăm. Sunt şi oameni cu caracter. Poate să îmi facă şi dosar penal. Mi-a spus fă cum crezi tu că e bine şi asta e. Am greşit, trebuia să te sun. Trebuia să nu mă duc, dar m-am panicat.

Gheorghe Lazăr Cum să te ameninţe? Cum să îşi permită asta? Asta e imixtiune clasică.

Mihaela Focică Îţi dai seama! M-am mirat că de ce mă cheamă pe mine? Nu-l sună pe Giani şi mă cheamă pe mine.

Gheorghe Lazăr Dacă noi comunicam, rezolvam.

Mihaela Focică Eu nu am ştiut. Eu nu eram acolo. Deşi am spus că tac şi merg mai departe pe linia mea şi consider că nu am mers la ea niciodată. Asta e învăţătură de minte. Nu vreau să o mai văd.

10 COMMENTS

 1. Asa si ?
  Werner o tine pe Kovesi pe functie pentru ca e in interesul lui. De fapt, totul este foarte simplu.

 2. Vedeti ca se urca domnul Plesoianu (domnul cu Abuzurile) pe garduri ca se folosesc inregistrari neautorizate,abuzive pentru a forta santajarea sau demiterea unor persoane publice !!! :))))) Sau nu se urca daca e vorba sa se demita procurori ? Hmmm…Cand le sunt convenabile s-ar putea sa nu…

 3. he he.
  Stim ca asta vor toate jegurile de la conducere sa poata fura linistiti, Voiculescu cel cu sete de razbunare…etc.

  Kovesi nici macar nu apare in inregistrare asa ca nici o sansa. Cum ramane cu prezumtia de nevinovatie? Sau se aplica doar politicienilor? (ma refer in spatiul public nu in fata instantei). De unde stim ca nu e trucata? Ca e o insecanare si aia joaca un rol?
  Faptul ca doi sunt inregistrati cand spun de un al treilea ca e … violator de exemplu, asta nu inseamna ca ala e violator.

  • Da, bre, toate inregistrarile care o vizeaza pe kovesi sunt false. Si cea precedenta in care era vocea ei. Dupa care a recunoscut public faptul ca si-a asumat dosarul cu ordonanta 13, adica exact ce spunea si pe inregistrare. Sunteti penibili. Vi se prezinta documente declasificate, inregistrari, marturii, etc dar voi o tineti in lozinci, negati realitatea. Sunteti irecuperabili.

   • Acum aplica logica asta si asupra lui Dragnea, ca martorii din proces au recunoscut in mod oficial ca au angajat tutele alea la cererea lui Dragnea.

 4. După câte am înțeles din materialul publicat pe Luju.ro, faimoasa înregistrare e deja folosită pentru a submina credibilitatea inspecției judiciare, cucoana Focică sucindu-se intre timp cu privire la amenințările primite de la cuplul Koveși-Olaru si șeful ei, Stan, ajungând sa dea socoteală pentru a o fi încurajat sa nu asculte ordinele “pârâților”. Daca tin eu bine minte, există un precedent, neînregistrat, dar facut public de altă victimă a aceluiași tandem, ex-procurorul Cristea, care povestea Oanei Stancu-Zamfir, intr-o emisiune,despre “perdafurile” administrate de Koveși in prezența lui Codruț Olaru (si, mai rar, in aceea a generalului “regulă de aur” Coldea)-acum faptele se confirmă, si-atâta tot. Nu prea înțeleg care ar fi legătura dintre “razbunarea” eventuală a “mogulilor”(N.b. Voiculescu) si comportamentul de racani beți al cuplului Koveși-Olaru, dat la iveală de înregistrarea respectivă si pomenit intr-o postare anterioară pe blogul dvs–sa fie dl. Voiculescu cel care a înregistrat discuția? sau Plesoianu, ca veni vorba, de ce s-ar lega de poarta parlamentului pentru a protesta împotriva înregistrărilor “ilegale” care-o privesc pe Koveși? Cinic vorbind, de ce ar apăra un parlamentar, redus la condiția de protestatar civil–redus e cuvântul potrivit pt astfel de acțiuni de cand Johannis a coborât in strada, ca un amărât de student fara nici o putere, in Februarie 2017-o pereche de racani violenți care fac pe magistrații? Ce se-ntamplă in stradă e treaba străzii, fiecare protestează pt ce vrea el in forum, de ce ar trebui sa “protesteze” in favoarea puterii împotriva căreia se ridică anonimul de pe Stradă? Se vede ca lipsa de cap a președintelui Johannis se extinde la toate domeniile clasice, si unde nu-i cap e vai de picioare; pe scurt, legală sau ilegală, înregistrarea e credibilă deoarece coroborează declarațiile anterioare făcute live de procurorul Cristea. Cum de la Johannis nu nevputem aștepta la vreo manifestare logică, rămâne sa credem ce vrem si sa acționăm nu la ordin, ci cum ne taie căpățâna proprie.

 5. Daca inregistrari de genul asta il incriminau, de ex., pe Ponta, uralu deontologii, ambasadele, UE…pentru presiuni asupra justitiei.

 6. Nimic nou. Stim deja ca procurorul Kovesi a instalat un regim de teroare la DNA, un sistem care inventeaza acuzatii, care fabrica dovezi, care face politie politica. Inregistrarea nu prezinta totusi, decat opiniile si trairile doamnei Focica, situatie care nu creeaza mari inconveniente sefei DNA, decat daca doamna din inregistrare nu depune marturie in fata cuiva cu autoritate, in care sa afirme ca a fost amenintata sau presata intr-un anume sens.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2017/08/29/legile-justitiei-institutul-cantacuzino-si-mickey-mouse/.

 7. Daca madam Kovesi afirma ca cele spuse de Dna Focica sunt neadevarate, propun utilizarea unei metode dragi sefei DNA: atat Dna Focica cat si Codruta sa fie supuse testului poligraf.

Leave a Reply