Zeci de mii de londonezi au semnat vineri o petiţie pentru a cere ca Londra, capitala Marii Britanii, să devină independentă şi să rămână în UE, în pofida votului britanicilor în favoarea Brexit-ului în timpul referendumului de joi, informează AFP.

Peste 40.000 de persoane au semnat această petiţie pe site-ul change.org, în care îi cer primarului Londrei, Sadiq Khan, să “declare Londra independentă faţă de Regatul Unit şi să-şi înainteze candidatura pentru a adera la UE”, scrie stiripesurse.ro.

În timp ce Marea Britanie a votat în proporţie de 52% pentru ieşirea din UE, 60% dintre londonezi au votat pentru a rămâne.

“Londra este un oraş internaţional şi noi vrem să rămânem în inima Europei”, se spune în petiţie. “Admitem, suntem în dezacord cu restul ţării. Atunci, în loc să votăm pasiv şi agresiv unii împotriva altora la fiecare alegeri, să ne oficializăm divorţul şi să ne mutăm cu prietenii noştri pe continent”, se mai spune în textul petiţiei.

Sadiq Khan a publicat el însuşi un comunicat în care cere ca Londra să fie asociată negocierilor pentru ieşirea din UE. “Este crucial ca Londra să aibă un cuvânt de spus în timpul acestor renegocieri, la fel ca Scoţia şi Irlanda de Nord”, două regiuni care au votat de asemenea pentru a rămâne în UE. “Este crucial ca noi să rămânem membru al pieţei unice”, a subliniat el, informează agerpres.ro.

11 COMMENTS

 1. Hai bre, ce facem, acum incepem sa ne separam pe scari de bloc si pe apartamente, care vrea sau nu vrea sa ramana in UE?! Ce dreac, suntem la scoala generala sau la gradinita?

  Londra face si ea parte din Marea Britanie, sau vrea sa se declare provincie autonoma si sa isi faca un referendum separat? Daca face parte din Marea Britanie, se supune legilor si institutiilor statului? Asa incat, pe bune, despre ce mama dreacului se mai discuta? Chiar suntem la grupa mica? Pana unde putem merge cu scenariile si cu teoriile astea de doi lei?! Pe bune!

 2. Mii de londonezi înseamnă foarte puțin astăzi.
  Eu le propun să se comporte în mod civilizat și democratic, că altfel scoate Cameron tunurile cu apă pe ei în respect pentru statul de drept.
  Sadic Căcan e posibil să aibă un mandat FOARTE SCURT dacă continuă așa. Înțeleg că nu înțelege democrația dar există cursuri intensive la Londra pentru așa ceva.
  Un număr trebuie ținut minte – 17 410 742. De oameni.

 3. Din cauza vremii deosebit de frumoase din ultima perioada in tiganie au murit deja 19 oameni. Numai ieri au murit 5 bucati.

  Aviz cocalarelor de la meteo care se constipau ca nu este vreme frumoasa, d-le! Acum le-a dat de i-a spart, i-a trimis direct la cimitir! I-a dezorganizat.

  Concluzia: Ce e mult strica si pestele de la cap se impute!

 4. Londonezii s-au prostit? Inca nu au inteles ce au vrut mafiotzii bruselezi de la ei? Vor sa fie provincie vizigota sau ce? Vor sa renunte la LIRA si sa cada in capcana EURO? Vor cedari de suveranitate catre junkeristi si contigente de refugiati peste orice limita posibila? LA EI NU MAI ESTE LOC DE LOC,IAR ALTII CARE VIN II LOVESC TOT PE CEI CARE AU VENIT DEJA SI AU SI ASA NISTE CHIRII ENORME DE PLATIT.Cine pierde,cine castiga? UK mai bine ia initiativa de a pune bazele unei noi Pietze Comune,asa cum a fost odata,nepolitizata excesiv si nesmecherita de structuri birocratice si super partide mondiale si ppe-iste.

  • @paris,
   .
   Nu prietene, nu-i ce crezi, așa cred :d
   Părerea mea este alta, ”Citește (mai jos) și dă mai departe!” 😀

 5. 40000 din 7500000:foarte reprezentativ nu am ce zice.uk nu e romania unde o “majoritate” de 30000 de tacaniti frumosi si liberi au schimbat decizia catorva milioane de alegatori.probabil scotia o sa faca referendum si se vor separa dar si-o vor lua in freza(pib/cap de vita furajata este cu 50% mai mic decat in anglia) si irlanda de nord e si mai si(nu au cum sa se uneasca cu irlanda si economic sunt cea mai varza din regiunile uk).asa ca mai usor cu pianul pe scari.

 6. UE ar trebui sa renunte la actuala organizare,bazata pe un Parlament asemanator unui parlament oarecare, alcatuit din membri de superpartide europene controlate politic centralizat in care,pana la urma, hotarasc doar cativa indivizi,dorindu-se a fi pe modelul unui stat obisnuit in care al mai tare si mai mare isi va planta marionetele si cu ele isi va impune intotdeauna interesele.In Parlamentul European SISTEMUL DE VOT AR TREBUI SA SE INTOARCA LA SISTEMUL CARE A MAI FOST adica unanim dar si combinat cu votul majoritar obisnuit ,adica la votul unanim intre marii contributori si grupuri de contributori,formate din contributori mai mici intre care sa se voteze in mod obisnuit pentru o hotarare comuna de grup.Pentru ca nemultumirea multora pleaca si de la contributia mare pe care o aduc ei comparativ cu altii, dar la hotararile ce se iau sunt scosi pe tusa de voturile altora, sprijiniti si de voturile nenumaratelor lor marionete sau confrati de superpartid.

 7. Ăştia sunt democraţi, democrații lu peshte prăjit care nu ştiu să piardă și nici nu acceptă că au pierdut?
  Ăsta fair-play-ul, tipic englezesc ? Ăsta e, ar veni un răspuns dat la plesneală, ghinion.
  De fapt, dacă am gândi mai profund, întrebarea ar fi câti londonezi mai sunt englezi, englezi get-beget care ar trebui să aibă, și cred că au avut… atât cât au avut, un cuvânt de spus la acest referendum? Ei, englezii, sunt minoritari iar Londra nu mai aparține englezilor , ca multe alte capitale europene. Este sub ocupație…internațională și care ”ocupaționiști”, acum, vor să rupă Londra de Anglia. Ăsta este adevărul(adevărul meu)
  Pe mine mă îngrijorează încurajarea unor asemenea manifestări, tip Piața Universității, tip ”maidan”, și alte ”malformații” ce derivă din Arta Diversiunii (care scop este Divide et Impera) cărora li s-a tot spus, până la exasperare, democratice, care manifestări demonstrează, pentru a nu știu a câta oară, că scopul scuză mijloacele, că este normal, că face parte din …normalitate, ca astăzi ceausescu sa fie plimbat de regina Anglie, în caleașca regală de la Windsor la Buckingham și după care, întors acasă omu, să-i ia gâtul.
  Câtă vreme nu ne-a plăcut ce ne-a spus Gordon vis-a-vis de DICTATURA MAJORITĂȚII, că n-ar fi bună, ne este inoculat și acuma fiind încurajată ZURBA minoritarilor. (ca și acum. vine nemnțălăul și defilează prin bucuresti cu homosexualii impunând mâine –poimâine guvernanților vreo OG pentru a se recunoaste căsatoria homosexualilor)
  Revin. Ăștia, de democrați și…. englezi ce sunt, constat că nu-s departe de ”ardeleni”, de majoritarii ardeleni, care, cât de prost să fii, să joci la Caritas şi să pierzi şi după aia să ieşi în stradă să te autodenunți că ai fost un prost și că, știind că-i un joc, tu nu trebuia sa pierzi ci să câștigi.
  Jocul periculos la care se ajunge, respectiv autonomiii pe regiuni, arată cât de inconstienți sunt unii, pe de o parte, și cât de perfizi și josnici și malefici sunt alții, arată unde a ajuns societatea umană cu a ei, așa-zis, democrație cu tot.
  .
  Să fim bine înțeleși. Nu sunt pentru Brexit, nu vreau să stau pe la cozi pe la ambasada U.K ca să-mi văd copii și nepoții, dar dacă, tăticule, aș fi englez, nu venetic, și dacă majoritatea spune:” Outside, we want to get out!….ies afară ca un democrat ce sunt, ce mama dracului, că-mi convine că nu-mi convine.

Leave a Reply