Au apărut nume noi în cursa pentru funcția de comisar european din partea României, via PSD și Cotroceni.

România se va confrunta din luna iulie cu o situație inedită: comisarul european Corina Crețu a fost aleasă europarlamentar Pro România și dacă își preia mandatul trebuie să renunțe la funcția din Comisia Europeană. Problema este că până în luna octombrie, când ar trebuie să fie aleși noii comisari europeni, România va rămâne fără comisar european.

O variantă este ca Rovana Plumb să fie propusă de Guvern comisar european interimar și pe urmă să fie propusă comisar european pe un mandat plin, însă social-democrata se teme că dacă renunță la funcția de europarlamentar există riscul unei schimbări de Guvern până la toamnă și atunci pierde și mandatul de europarlamentar și nu mai primește nici funcția de comisar european, au relatat surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În PSD se mai vehiculează numele lui Eugen Teodorovici pentru funcția de comisar european, chiar dacă acesta a spus că nu-l interesează acest post. O bilă neagră în dreptul acestui sunt declarațiile critice la adresa UE, în timp ce Rovana Plumb are de rezolvat situația din dosarul ‘Belina’.

Fostul lider PSD Mircea Geoană este un nume nou care a apărut recent în PSD ca variantă de comisar european din partea României, spun sursele citate.

De asemenea, pe lista doritorilor se află, spun surse politice, și fostul vicepremier Vasile Dîncu, care ar avea și susținere din partea Cotroceniului pentru o funcție de comisar european.

Leave a Reply