Stiti bine opinia mea : nu doar ca sunt de acord cu Stroe, ci afirm ca nivelul infrastructurii rutiere si feroviare din Romania reprezinta un sabotaj generat de prostie si hotie la adresa dezvoltarii tarii noastre.
====================
Autostrada Piteşti-Sibiu nu trebuie construită pentru că aşa doreşte constructorul de automobile Dacia, ci datorită importanţei sale strategice, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Constantin Stroe.
“Infrastructura este o batjocură, este o băşcălie naţională. Dacă până acum câtva timp îmi exprimam neîncrederea că vestita autostradă Piteşti-Sibiu, care nu este a Daciei, este a României, va fi finalizată în 2020, astăzi nu mai cred nici că va fi finalizată în 2025. Este inadmisibil ce se întâmplă, ca o ţară să fie tratată cu atâta indiferenţă, în condiţiile în care 85% din finanţare este asigurată prin fonduri ale Uniunii Europene. Eu aş face o licitaţie, aş alege un prestator care să facă şi studiul de fezabilitate, dar şi proiectarea”, a spus Stroe.
Constantin Stroe a afirmat că în ciuda banilor disponibili de la Uniunea Europeană pentru autostrada Piteşti – Sibiu, reprezentanţii CNADNR nu au făcut nici măcar măsurătorile necesare pentru construirea acesteia.
“Nu au făcut măsurători, nu au făcut un calcul să vadă ce fonduri uriaşe pierde România ca urmare a lipsei acestei autostrăzi. Am stat de vorbă cu cei de la CNADNR. Eu aş desfiinţa-o pur şi simplu. Pentru România este foarte important să existe un departament în răspunderea directă a primului ministru şi condus de profesionişti”, a completat Stroe.
Constantin Stroe, care este şi membru în Consiliul Director al APIA, este de părere că Programul Prima Maşină ar ajuta la reînnoirea parcului auto din România.
“Nu ne bazăm atât de mult pe piaţa internă, trebuie să fim realişti. Importurile de maşini second hand vor continua, determinate de puterea de cumpărare slabă a românilor, dar şi de o lipsă de cultură. Programul Prima Maşină s-a născut ca o mare speranţă şi a murit înainte de a i se face o probă. Sperăm să fie reanimat, pentru că ar fi un adaos la Programul Rabla”, a adăugat Stroe citat de Mediafax.
La începutul lunii decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, declara că lucrările la autostrada Piteşti – Sibiu ar putea începe în ianuarie 2017, în condiţiile în care licitaţiile ar putea avea loc în vara acestui an.

9 COMMENTS

 1. Sa nu uitam niciodata ca talentatul domn RUS a spus despre Autostrada Pitesti-Sibiu ca este un drum fara importanta, care deserveste populatia a 2-3 judete. A fost intr-un interviu la Adevarul Live. Si daca ar fi fost rus de-a dreptul, nu ar fi reusit sa fie un tradator mai mare.
  Sa nu uitam ca prin acea imbecilitate numita Master Plan dorea sa impuna construirea drumurilor expres in Romania in locul autostrazilor. E85 este un drum expres si este cel mai ingrozitor drum al Romaniei dpv al sigurantei rutiere.

 2. Ponta ce a facut 4 ani? S-a barfit cu Basescu! A avut majoritate , a avut administratia locala, a avut totul si totusi nu a facut nimic, i-a pacalit pe oameni

  • Cum adica ce-a facut ponta? Pai n-a taxat cu 7 centi litrul de combustibil? Exact pentru construirea miilor de km de autostrada, pe care i-a construit maret, prietenul sau bun, sova, the greatest minister of the greatest big projects. Autostrazile s-au construit, dar nu le vad basistii…

  • Sa faci tu investitii cu DNA-ul la usa urmarind si daca ai dat bacsis la ospatar.
   Pentru ca mascariciul de basescu ne-a last DNA, dosare, interceptari, scandal, intrigi abuzuri, hotii si 30 km de autostrada in 10 ani.

 3. L-aţi văzut pe Cioloş azi la conferinţa de presă din Franţa alături de preşedintele Franţei?
  – Ş-au bătut joc de el prin numirea în funcţie! Am văzut un om neputincios care prin fizionomia feţei parcă cerea ajutor de la cineva anume doar de el ştiut! Am impresia că i-a ajuns prin ce a trecut pînă acum încît în sufletu-i blesteamă momentul acceptării şi orice moment înjositor care arată neputinţa-i personală! Azi ceva nu i-a convenit. Ceva impus de la marile puteri şi probabil nu vrea să facă întrucît e în defavoarea acestei ţări şi naţiuni! Vom vedea în cel mai scurt timp urmările acestei vizite înFranţa.

 4. Romania la ora asta ar trebui sa fie impanzita de autostrazi, drumuri expres si sa nu mai vorbim de cai ferate performante armonizate cu relieful Romaniei.

Leave a Reply