Presupusul autor al atacurilor de la New York și New Jersey a fost arestat de poliție la Linden, în New Jersey, anunță media americane, citate de CNN, AFP și Reuters.

Rahami s-a născut în 1988, în Afganistan, dar s-a mutat în Statele Unite. El ar sta în Elizabeth, iar agenţii FBI îi verifică în prezent locuinţa.

http://edition.cnn.com/2016/09/19/us/new-york-explosion-investigation/index.html

Rahami ar fi fost identificat cu ajutorul telefonului mobil folosit la bomba fabricată dintr-o oală sub presiune, descoperită în apropiere de locul deflagraţiei de sâmbătă, au declarat surse apropiate anchetei, citate de ABC News.

Două explozii au avut loc sâmbătă, la New York şi într-o staţiune balneară din New Jersey, provacand 29 de raniti.

De asemenea, un bărbat, somalezul  Dahir Adan, în vârstă de 22 de ani, a rănit cu o armă albă nouă persoane, într-un centru comercial din Minnesota, un atac revendicat de către organizaţia Statul Islamic.

În noaptea de duminică spre luni, doi bărbaţi care adunau gunoaie în apropiere de gara din oraşul Elizabeth (New Jersey) au alertat poliţia după ce au văzut fire şi un tub ieşind dintr-un rucsac pus într-un coş de gunoi, a declarat primarul, Christian Bollwage.

Ofiţerii au găsit mai multe dispozitive explozibile în rucsac, dintre care unul a explodat accidental, în timp ce geniştii încercau să îl dezamorseze cu un robot, scrie news.ro.

 

viewscnt

2 COMMENTS

  1. Domnule Radu Tudor , știați că ISIS era regina Egiptului ? Iar și-au bătut joc americanii de noi ! ISIS e o invenție americană , cică e Statul Islamic.Nici Pomeneală 1 ISIS era regina Egiptului

  2. Sună a ceva ascuns, o afacere pe bază de import-export!*importăm sânge pur la schimb fie şi cu zica*sau, 🙂 :): doar în aceste zone menţionate s-a reuşit înmulţirea ţânţarilor prin plasare aeriană! http://www.antena3.ro/actualitate/panica-west-nile-377565.html
    Cei care au acum o vârstă respectabilă ştiu la ce mă refer! Revitalizarea unui căpos cu conturi grase se poate face la comandă! 🙂 🙂 ce nu fac scăunarii români când e vorba de îngenunchere!

Leave a Reply