Protestele din Franta, justificate de motive economie si desfasurate calm si fara incidente timp de 2 saptamani, au derapat extrem de grav in urmatoarele 14 zile. Iata o posibila explicatie : sute de conturi social media pro-ruse au căutat să amplifice protestele care au avut loc în Franţa, la fel şi site-uri ca RT şi Sputnik, potrivit unor analize The Times şi Alliance for Securing Democracy.

Reţeaua de conturi a emis mesaje pe Twitter care aveau în centru violenţele şi haosul din timpul protestelor „vestelor galbene”. Manifestaţiile au început luna trecută, iar de atunci, zilnic, un număr de 200 de conturi monitorizate au transmis aproximativ 1.600 de mesaje şi repostări.

Potrivit unei analize făcute de New Knowledge, companie de securitate cibernetică, conturile au dezinformat folosind fotografii cu protestatari răniţi în timpul altor evenimente, pentru a arăta brutalitatea poliţiei franceze, scrie The Times.

După ce preşedintele francez Emmanuel Macron a reuşit cu succes să evite atacurile cibernetice, care au reprezentat o încercare a Kremlinului de a destabiliza campania sa prezidenţială din 2017, acum Rusia pare să fie în spatele unui nou atac.

Potrivit Bloomberg, 600 de conturi de Twitter cunoscute ca promotoare ale viziunilor Kremlinului folosesc zilele acestea ca principal hashtag #giletsjaunes (veste galbene, n.r.), potrivit Alliance for Securing Democracy, unitate a German Marshall Fund din SUA, care monitorizează aceste conturi şi alte activităţi pro-Kremlin.

Conturile de Twitter monitorizate de ASD publică, de regulă, ştiri din Statele Unite şi Marea Britanie, însă protestele din Franţa au dominat activitatea lor, cel puţin în ultima săptămână, a spus analistul Bret Schafer. „Este un indicator destul de puternic al faptul că există un interes în amplificarea conflictului” în cazul publicului din afara Franţei, a mai spus el.

O mare parte dintre materialele publicate pe Twitter au fost lansate de publicaţii media de stat, inclusiv site-ul Sputnik şi reţeaua de televiziune RT, dar şi de Ruptly, agenţie de ştiri video din Germania, care aparţine RT.

De exemplu, RT a transmis că 12 dintre jurnaliştii săi au fost răniţi în proteste, mult mai mult decât alte organizaţii media.

Şi Sputnik şi RT au raportat în ultimele zile că poliţia franceză nu îl mai susţine pe Macron şi că se alătură protestatarilor. Sursele lor au fost reprezentanţi de la două sindicate mici de poliţie care, împreună, au primit mai puţin de 4% dintre voturi la alegerile naţionale ale sindicatelor de luna aceasta.

Sputnik şi RT au prezentat şi o înregistrare video – care a fost preluată la scară largă pe conturile franceze de social media – în care poliţişti din oraşul Pau îşi dădeau jos căştile, fapt descris ca semn de solidaritate cu manifestanţii. Jurnaliştii aflaţi la faţa locului şi poliţiştii au spus că descrierea nu este adevărată. Ei au precizat că unii poliţişti şi-au îndepărtat căştile pentru a vorbi cu protestatarii înainte de a le pune înapoi pe cap.

Niciuna dintre cele două reţele nu au comentat.

Nu este clar dacă recentele relatări făcute de presa rusă ori de conturile de Twitter pro-Kremlin au impact asupra opiniei publice din Franţa. Deşi RT şi Sputnik au versiuni în limba franceză ale site-urilor lor, acestea sunt urmărite de un număr limitat de utilizatori, iar Facebook a fost principalul canal social media pe care au fost publicate informaţii despre „vestele galbene”.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat pentru Bloomberg News că orice „conţinut care promovează violenţa” este blocat şi eliminat de pe platformă „imediat ce aflăm de existenţa lui”, scrie news.ro

 

 

12 COMMENTS

 1. Daa, ma mir ca nu sunt acuzate conturile social media martiene. De la presupuneri pana la certitudine e cale lunga. As opina mai degraba aripile teroriste de sorginte musulmana si nu numai, iar ultima ar fi posibil social-media pro rusa.
  La noi cand a fost deranjul din 10 august si nu numai, ce conturi social media au fost de au amplificat actiunile, ambasadele au stat impasibile ?

  • Arhicunoscuta placa sorosista cu rusii… Rusii fac alegerile in SUA si protestele in Franta. Atunci cineva poate veni si spune: daca rusii sunt atat de buni inseamna ca toti capitalistii astia sunt niste papagali. Asa cum si un roman poate spune: daca capitalismul nu construieste nici o autostrada timp de zeci de ani atunci poate e ineficient, nu e bun si sa vina socialismul…Ne mai miram pe urma ca apar insurectii populare si rasturnari de oranduiri.

 2. Ai omis ceva: conturile de twitter nu-s totuna cu declaratia unui presedinte. Ia vezi, a cui parte o tine Erdogan? 😉 Nu spun ca Rusia e de neglijat, insa eu m-as uita mai cu atentie si la “prietenii” turci. Inca ceva: Rusia vrea cu ardoare-n UE si-s destui si-n UE care ar vrea-o membra (unul dintre motivele brexit, despre care nu se prea vorbeste…). Mare atentie si la alti “prieteni”, ca pe dusmani ii stie toata lumea.

 3. pai nu e mai bine ca in 89 Scinteia si TVR nu au zis nimic de Timisoara, de Bucuresti, de Cluj?

  numa ca romanii timpiti ascultau Europa Libera, post rusesc… post care a amplificat protestele… in loc sa mergem civilizat, organizat, legal, sa discutam cu Cirmaciul despre salarii, pensii, preturi, foame si frig!
  El, Cirmaciul Planetar, era bun si intelegator, chiar daduse 100 de lei in plus la pensie pe 21 decembrie! Cam ca Macron, acuma, care a dat un “bonus” neimpozabil saptamina asta, doar-doar ii calmeaza…

  Daca propaganda globalista crede ca cu povesti d-astea, cum ca rusii le fac pe toate (ca doar si Facebook si Twitter sunt intreprinderi rusesti) si Trump, si Brexit, si Italia, si Franta, etc cistiga ceva, se inseala. Problemele sunt profunde si cu cit se incearca bagatul mizeriei sub pres cu atit vor deveni mai grave. Orice boala netratata la timp aduce complicatii.
  Iar UE deja are convulsii, ca orice epileptic in faza avansata; urmeaza coma si moartea, oriciti migranti din Africa si Asia incearca globalistii si slugile lor (inclusiv cele din Romania) sa aduca prin nenorocirea pe care o vor semna pe 11 decembrie in Maroc : legalizarea migratiei in masa si incriminarea oricarei opinii contrare.

 4. si conturile vest europene au incercat sa minimizeze evenimentele. de ce sunt mai bune ele si de ce sunt rele celelate. macar rusii fiind socialisti sustin o miscare socialista

 5. “Franţa şi supărătoarea realitate
  Franţa nu e o ţară, ci o utopie. Teoretic, începuturile acestei utopii le-am putea situa în 1789. Practic însă ea începe cu mult înainte, odată cu infectarea clasei intelectuale cu acel infam virus al iluminismului. La fel ca Franţa, întreaga lume e o utopie, rulând de câteva secole într-un scenariu de proastă factură, măcinând vieţi şi destine în numele unui raţionalism care, la cum arată lumea, îşi dovedeşte neputinţa.
  V-aţi pus întrebarea dacă există vreun avantaj al acelor ample agitaţii provocate şi pompos denumite „revoluţii”? V-aţi pus vreodată sinceri întrebarea dacă a rezultat şi altceva în afara unei continue agitaţii, unei perpetualizări a revoluţiei? Dacă într-adevăr vreunul dintre acele idealuri clamate a reuşit cât de cât ceva? Sunt întrebări simple care ar trebui să ridice serioase semne de întrebare asupra unei hălci a istoriei universale.
  Revenind la Franţa, ceea ce se petrece acolo nu-i nimic altceva decât … Franţa. Franţa de azi e Franţa vremurilor în care, din motive umanitare oamenii erau … ghilotinaţi. Aceeaşi Franţă e şi acum, cu deosebirea că în prezent gloata e ţinută în case nu la Bastilia. Sau, mai bine spus, Franţa actuală e Franţa unde dărâmarea Bastiliei s-a făcut nu pentru „eliminarea tiraniei”, ci din cauză că puşcăria nu mai era necesară în condiţiile în care întreaga ţară e o mare Bastilie. O ţară în care omul se naşte deja arestat, o ţară în care principiul suprem este „nu mai ai voie”.
  Poate vă întrebaţi de ce ies „ăia” în stradă. De ce plebea, disperată că nu mai poate folosi autoturismul, incendiază maşini? De ce aruncă cu pietre, de ce fac tărăboi? Teoretic se protestează împotriva câtorva cenţi adăugaţi litrului de carburant, ceea ce, pentru o ţară dezvoltată, este penibil. Să fim serioşi, nu poţi spune că de la câţiva cenţi, care s-ar traduce în maxim 100 de EUR/lună poţi da foc unei ţări.
  Conform statisticilor, Franţa este ţara în care se câştigă unul dintre cele mai mari salarii medii, situat la peste 2200 EUR/lună. În Europa, mai sus avem Elveţia (cam dublu), ţările nordice (cam cu 1/3 mai sus) şi cam atât. Până şi rivalii nemţi au un salariu mediu cu 10 EUR mai jos. În ceea ce priveşte bogăţia medie, Franţa din nou se situează pe un loc fruntaş, anume pe poziţia a şaptea la nivel mondial! De asemenea, polarizarea nu pare atât de mare ca în alte părţi. Oricât aţi încerca nu veţi putea să-mi spuneţi că aţi văzut în Franţa o polarizare similară situaţiei din ţările arabe sau din SUA. În mare, chiar dacă sunt şi excepţii, „averea” e împărţită oarecum egal. Şi-atunci?
  Într-adevăr, e o ciudăţenie. Cum să te plângi de câţiva amărâţi de cenţi în condiţiile în care stai atât de bine în statistici? Asta e eroarea omului care trăieşte în iluzia cifrelor. Dacă veţi avea curiozitatea ca atunci când mergeţi în Franţa să circulaţi pe traseele nestandard, să vorbiţi cu omul normal şi să încercaţi să înţelegeţi viaţa reală, veţi remarca o cu totul altă realitate. Veţi vedea magazine în care preţurile sunt uneori de zece ori mai mici decât în lanţurile comerciale consacrate. Magazine din care oamenii pleacă cu maşinile burduşite de marfă. Nu vă lăsaţi uimiţi de această privelişte, încercaţi să cumpăraţi din acele magazine. Pentru mine a fost un şoc deoarece n-am putut să înţeleg niciodată ce conţine carnea care se vinde acolo, din ce sunt fabricate acele produse şi, mai ales, cum poate un om normal să mănânce ceea ce se găseşte acolo. M-aş fi aşteptat să găsesc o asemenea marfă pe undeva prin vreo ţară din subdezvoltata Africă, nicidecum într-una dintre marile puteri ale lumii.
  Mergând mai departe, veţi constata că acele magazine cu marfă mizerabilă nu sunt deloc pe scara cea mai de jos a comerţului de-acolo. Există ceva chiar mai jos, dar şi extrem de popular: magazinele care vând mărfuri expirate. Da, aţi citit bine, sunt lanţuri de magazine care vând la preţ foarte mic mărfuri expirate. V-aţi putea imagina o mamă cumpărând pentru copiii ei mărfuri alimentare expirate? I-aţi da unui sugar lapte praf expirat? În Franţa se poate. Iată o realitate pe care n-o percepeţi decât dacă lăsaţi de-o parte „polish-ul” exterior şi încercaţi să vedeţi lumea de la firul ierbii.
  Punând cap la cap, observăm limpede că avem de-a face cu o realitate contradictorie pe care am putea-o defini ca „sărăcia bogatului”. Cu toate că francezii câştigă o groază de bani, cu toate că în termeni statistici sunt printre cei mai bogaţi oameni din lume, în realitate trăiesc similar unora din lumea a treia. Dacă e să judecăm logic, am putea spune că francezii fac „mult rulaj”, adică primesc o groază de bani pe care-i întorc sub formă de biruri către diverse entităţi. Iar acei câţiva amărâţi de cenţi adăugaţi la preţul carburantului, într-adevăr contează. Atât de mult încât gloata disperată iese în stradă la revoluţie.
  Probabil vă întrebaţi dacă ceea ce se întâmplă acum acolo are vreun sens, dacă va produce vreo ruptură, o „revoluţie”. Din acest punct de vedere, răspunsul meu e categoric negativ. Chiar dacă s-ar provoca demiterea lui Macron (totuşi, imposibilă) tot nu s-ar obţine absolut nimic. Pentru a se schimba ceva cu adevărat nu trebuie dată jos păpuşa aşa-zis conducătoare pentru că vina nu este a marionetei, ci a mâinii care-o manipulează. Franţa nu are nevoie de o revoluţie, adică o mişcare similară celei care-a împins-o în utopie, ci de o revenire la normalitate. Iar acea revenire la normalitate nu se poate face nici în cadrul constituţional şi nici în registrul revoluţionar. Ambele sunt parte a utopiei care macină nu doar ţara, ci întreg globul.
  Altfel spus, ieşirea din utopie nu se poate face cu instrumentele utopiei, ci strict refuzând-o. Nu cerşind preţuri mai mici la carburant realizezi o revoluţie, ci refuzând carburantul; nu căutând preţuri mai mici la magazine infecte, ci refuzând întreaga marfă. Şi nu doar întreaga marfă, ci întreaga utopie care se auto-alimentează din obiceiurile celor pe care-i spală pe creier generaţie după generaţie. În fapt aici e cheia întregii probleme: când un sistem se dovedeşte nociv, el trebuie refuzat în întregul său şi nu pierdut timpul cu inutila sa peticire. Dar pentru asta îţi trebuie oameni care gândesc, care sunt cu adevărat raţionali şi nu doar clamează raţionalismul societăţii ale cărei constante sunt iraţionalul şi nebunia.”
  “Franța în pragul unei revoluții populare antiglobalizare
  Ecologismul militant promovat de politicieni pe deasupra cetățenilor se dovedește o nouă armă de destabilizare a suveranității națiunilor.
  Tot mai des, șefii de state sau de guverne aplică, la scurt timp după ce ajung la putere, politici radicale de promovare a surselor alternative de energie. Totuși, aplicarea de politici ecologiste nu e deloc o prioritate pentru popoarele lumii, dovadă faptul că „verzii“ – care în general sunt de extremă stânga și promovează asiduu politicile LGBT – nu câștigă decât rarisim alegeri democratice.
  Agenda ecologistă e promovată fără oprire de organizațiile internaționaliste, cu ONU în prim-plan, care alimentează astfel un nou front în războiul impunerii unei autorități unice pe mapamond, împotriva voinței națiunilor.
  Zeci de mii de francezi se revoltă însă împotriva „revoluției ecologiste“ pro-
  movate de Guvern, care le afectează serios bugetul de cheltuieli. Elita globalistă organizează în aceste zile o conferință dedicată implementării politicilor ecologiste chiar în Europa de Est, adică tocmai în regiunea europeană care până în prezent se împotrivește cu fermitate impunerii agendei globaliste. Secretarul general al ONU a ajuns până la a pretinde că nu ar trebui să fie permisă o poziție națională a fiecărui stat pe subiectul „schimbării climei“.
  În ciuda violențelor care au escaladat în Franța în urma politicilor promovate de Guvern, președintele francez, Emmanuel Macron, a indicat că refuză să anuleze creșterea taxelor la motorină și benzină. În ultimul an, Guvernul de la Paris a scumpit de mai multe ori carburanții, pentru a putea finanța politici de promovare a combustibililor alternativi. Populația, în special cei mai săraci dintre francezi, s-a revoltat în ultima lună, iar demonstranții ieșiți în stradă au provocat violențe semnificative. Zecile de mii de francezi care ies în stradă îl acuză pe președintele Emmanuel Macron că nu ia în considerare prioritățile populației. „Suntem o mişcare paşnică, doar că suntem dezorganizaţi“, a declarat Dan Lodi, un pensionar în vârstă de 68 de ani care a participat sâmbătă la manifestațiile anti-ecologiste din Franța. „El (președintele Emmanuel Macron, n.red.) trebuie să coboare de pe piedestalul său, să înţeleagă că problema nu este taxa pe carburant, ci puterea de cumpărare. În fiecare lună trebuie să umblu la economii“, a denunţat şi Chantal, pensionară de 61 de ani, citată de Agerpres.
  Protestele „Vestelor galbene“, numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau a unui sindicat, au fost determinate de anunţul Guvernului francez privind scumpirea carburanţilor. Stimulată de sprijinul a două treimi din francezi, potrivit sondajelor, şi de succesul unei petiţii pentru scăderea preţului carburantului la pompă, care a depăşit un milion de semnături, mişcarea continuă la 15 zile de la lansare. Sâmbătă, aproximativ 36.000 de persoane au demonstrat în toată Franţa, dintre care 5.500 de persoane la Paris, potrivit autorităţilor.
  Emmanuel Macron nu dă doi bani pe cererile manifestanților
  Șeful statului francez a declarat că nu va accepta niciodată violenţa care a explodat sâmbătă la Paris, deoarece violența „nu are nimic de-a face cu exprimarea unei furii legitime“. „Nicio cauză nu justifică ca forţele de ordine să fie atacate, ca magazinele să fie jefuite, ca trecători sau jurnalişti să fie ameninţaţi, ca Arcul de Triumf să fie vandalizat“, a adăugat Emmanuel Macron. „Vinovaţii pentru aceste violenţe nu vor schimbare, nu vor nicio ameliorare, ei vor haos: ei trădează cauzele pe care pretind că le servesc şi pe care le manipulează. Vor fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru actele lor, în faţa justiţiei“, a pretins Emmanuel Macron. „Voi respecta mereu protestele, voi asculta mereu opoziţia, dar nu voi accepta niciodată violenţa“, a declarat preşedintele. După ce a făcut această declaraţie la începutul conferinţei sale de presă, Emmanuel Macron a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor pe această temă.
  Furia anti-ecologistă se apropie de inima UE
  Circa o sută de „Veste galbene“ au manifestat săptămâna trecută și la Bruxelles, prima adunare de acest fel desfăşurată în Belgia în cadrul mişcării de protest începute în Franţa cu două săptămâni în urmă. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Poliţiei din Bruxelles, circa 30 de persoane au fost deja arestate pe căile de acces către locul manifestaţiei, mai ales pentru „port ilegal de armă“. Manifestaţia s-a desfăşurat în intersecţia Arts-Loi, nu departe de instituţiile europene şi de sediul Guvernului belgian. Această intersecţie este un loc ales cu predilecţie pentru organizarea de manifestaţii, datorită vizibilităţii pe care o oferă, fiind un punct nevralgic pentru traficul rutier în Bruxelles. Lansată cu două săptămâni în urmă în Franţa – iniţial ca un protest paşnic împotriva creşterii taxelor pe carburanţi –, această mişcare s-a extins în regiunea Valonia, sudul francofon al Belgiei, unde „Vestele galbene“ au avut mai multe ciocniri cu huligani şi poliţia a efectuat arestări. Protestul de sâmbătă este însă primul de acest fel desfăşurat la Bruxelles şi nu are niciun organizator declarat, deşi manifestaţia a fost convocată pe reţelele de socializare.
  ONU îi incită pe americani la revoltă împotriva lui Trump
  ONU a deschis, luni, în orașul polonez Katowice lucrările unui summit internațional privind „schimbările climatice”, la care participă numeroși șefi de state. Scopul oficial al evenimentului este avertizarea oamenilor cu privire la gravitatea schimbărilor climatice, însă toate luările de poziție ale Națiunilor Unite pe subiectul schimbărilor climatice au atacat deschis suveranitatea națiunilor.
  Înainte de deschiderea summit-ului, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, l-a criticat din nou pe președintele american, Donald Trump, deoarece acesta a scos SUA din grupul țărilor care acționează coordonat sub comanda ONU pentru implementarea de politici ecologiste. Mai mult decât atât, liderul Națiunilor Unite i-a îndemnat pe americani să se revolte împotriva hotărârii președintelui american și să promoveze politici ecologiste împotriva deciziei propriului lor președinte.
  „Voința politică nu mai e astăzi la fel de puternică precum ar trebui să fie. Există un document foarte important, Acordul de la Paris, dar unele țări nu mai vor să îl aplice. Să nu uităm mai ales că Acordul de la Paris nu a cerut suficient de multe eforturi, trebuie să punem în practică un document mai ambițios, pentru că altfel ajungem la o catastrofă. După decizia lui Donald Trump de a renunța la Acordul de la Paris, trebuie să ne asigurăm că întreaga societate americană va fi capabilă, indiferent de poziția președintelui Trump, să acționeze, la nivelul primarilor de orașe, al liderilor de afaceri, al întregii societăți americane, care e cea mai conștientă de pe întreaga planetă, să reușească deci întreaga Americă să respecte angajamentele care au fost luate de Guvernul american la Paris”, a pretins secretarul general al ONU, intervievat de BBC. „Ar fi foarte bine dacă toată lumea ar fi în linie cu ceea ce spunem noi. Însă nu ar trebui să reducem chestiunea schimbării climei la viziunea individuală a unuia sau a altuia. Clima e o chestiune globală, iar într-o chestiune globală trebuie să mobilizăm pe absolut toată lumea”, a afirmat Antonio Guterres.”
  Diferența dintre “Vestele Galbene” din Franța și #Rezist din România: Vestele Galbene protestează împotriva globaliștilor, iar #Rezistenții îi susțin pe globaliști
  Intr-un articol intitulat “De ce intervenţia jandarmilor francezi asupra „vestelor galbene“ nu poate fi comparată cu cea a jandarmilor români de la mitingul diasporei”[3], jurnalistul globalist Robert Schwartz spune ca interventia jandarmilor francezi asupra “vestelor galbene” nu poate fi comparata cu cea a jandarmilor romani asupra #rezistentilor, pe care el ii numeste “Diaspora”.
  “Jurnalistul Robert Schwartz, de la postul Deutsche Welle, a declarat, la Adevărul Live, că „cine face comparaţie şi pune un semn de egalitate între intervenţia forţelor de ordine franceze şi cea a Jandarmeriei române la mitingul diasporei din 10 august este ori habarnist, ori inconştient, ori participă la propagarea unui pachet întreg de fake news.”
  Este o minciuna. Nu a fost niciun “miting al Diasporei”, ci un miting la care au participat activisti globalisti, atat din Romania, cat si din strainatate, dar nu a fost un “Miting al Diasporei”, caci nu toti cei din Diaspora sustin ideile globaliste ale #Rezist.
  Mai mult decat atat, mitingul #Rezistentilor a fost atat de “pasnic”, incat au aruncat cu borduri in jandarmi. Jurnalistul “corect politic” evita sa vorbeasca despre provocarile #Rezistentilor la adresa jandarmilor. Cel mai clar exemplu sunt acei doi jandarmi, care au fost incercuiti si au fost batuti de niste #rezistenti “pasnici”.
  Cele doua proteste nu pot fi comparate, caci “vestele galbene” protesteaza impotriva globalistilor, iar #Rezistentii ii sustin pe globalisti.

 6. Nu credeam sa ajung sa vad asa ceva,secventele din oraselul francez in care jandarmii au pus in genunchi elevi de liceu si alti cativa cu fata la zid,o imagine pe care o credeam disparuta de la nazism incoace,m-a socat!Zile grele in Franta si in tot razboiul asta mai faci si nefacute,efectele starii de violenta si uzurii psihice chiar!Trebuie sa fii naiv sa nu iti dai seama ca au fost influente,stimulente,tot “arsenalul” in astfel actiuni,pentru a lungi,amplifica si profita de starea conflictuala!Distrugerile sunt masive pana acum,1mld.euro e ceva!Macron a primit nota de plata,sa vedem cum va deconta!

 7. Colhozul E.U. nu va rezista! Aia care fac legi, pt cum trebuie sa arate castravetii, bananele, cit de groase trebuie sa fie prezervativele si ce trebuie sa se puna in pizza, sint sortiti pieirii. Problema sint distrugerile imense pe care le-au provocat si care nu mai pot fi inlaturate.
  https://www.n-tv.de/politik/Die-Wahrheit-ueber-die-Regelungswut-der-EU-article12821446.html

  Cum functioneaza E.U.:
  Doi vulpoi – Dem Radulescu
  https://m.youtube.com/watch?v=sbGpleT5eLo

 8. Tocmai ce-am primit acest mesaj si doresc s-o impartasc si altora,

  “Noi trăim într-o lume în care:

  … medicii distrug sănătatea,

  magistraţii distrug justiţia,

  universităţile distrug ştiinţa,

  guvernele distrug libertatea,

  presa distruge informaţia,

  religia distruge morala,

  iar,băncile distrug economia.”

  (Chris Hedges, n. 1956, jurnalist american, preot presbiterian, profesor universitar, autor de cărţi)

  si are legatura cu lumea de azi in care traim.

  • Vestul, dupa 45, a cazut in mina neomarxistilor, a marxismului cultural, care inseamna distrugerea totala a societatii. Acesta este si motivul pt care spusele unei peroane din 56 are legatura cu lumea de astazi! Problema este ca romanii abia acum au inceput sa vada si nu toti, ci doar citiva indivizi. Prea tirziu ca sa se mai poata salva ceva sau cineva!
   http://www.culturavietii.ro/2016/09/06/nasterea-marxismului-cultural-cum-a-reusit-scoala-de-la-frankfurt-sa-transforme-america/
   La noi se scrie incepind cu 2016! Asta se petrece cind nu ai oameni capabili sa vada si sa inteleaga ce vad!
   In 1990 in loc sa puna mina pe carte, ca sa vada ce se intimpla, se ocupau cu zdanganitul de clopotele pt Iliescu, cu manifestatii lipsite de sens, discursuri bazate pe nimic, behaieli de cintece prostesti, in timp ce in vest erau lichidate ultimile urme de normalitate! Soros spunea in 95, dupa criza valutara din Europa, despre care romanii abia daca au auzit, ca “nimeni nu se va putea intoarce la birou ca sa faca ceea ce-a facut si pina acum, deoarece va urma o perioada de schimbari profunde.” In 95, romanii credeau ca asta este un mos care da pomeni, ca sa-si ocupe timpul liber, probabil. De, atita puteau!
   Asta este si motivul pt care sint pacaliti pe varianta “x este de vina” de-o jumatate de secol! Este dinclo de rusinos! Si o tin mai departe cu vestul, partenerii, “valorili si cresterili”, desi totul este doar un fum.
   PS La noi nu s-a auzit nici de crizele prin care a trecut vestul in anii 80, plus multe altele!

 9. Hai cu propaganda! Nu scăpați ocazia! Patrick Andre de Hillerin spune că „a fost nevoie să moară 3 oameni ca Macaronul să conducă hexagonul!” Și că la percheziție (că doar n-or fi proști să-l captureze viu) vor găsi nenumărate veste galbene măzgălite cu măscări la adresa Macaronului.
  Dar Patrick Andre de Hillerin nu merge cu logica mai departe. Imposibil ca printre vestele reflectorizante să nu se oglindească și un Kalașnikov de producție rusească! Păi, ce facem! Scăpăm o bună ocazie să arătăm planetei cine este dușmanul universal! Să poate, domnu’ Tudor!

Leave a Reply