Directorul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), generalul Lucian Pahonţu, a primit, la sediul instituţiei, vizita subsecretarului general ONU Peter Drennan, şef al Departamentului de Siguranţă şi Securitate al Naţiunilor Unite.

Potrivit unui comunicat al SPP transmis, marţi, AGERPRES, în cadrul întâlnirii, subsecretarul general ONU şi conducerea serviciului au discutat despre dezvoltarea măsurilor de securitate întreprinse de echipele SPP în teatrele de operaţii.

‘În acest context, oficialul ONU a transmis conducerii serviciului mulţumirile şi aprecierile sale şi alte altor înalţi oficiali ONU pentru profesionalismul, devotamentul şi dăruirea ofiţerilor români de protecţie aflaţi în misiuni, în teatrele de operaţii’, se arată în comunicat.

Subsecretarul general ONU a vizitat şi Centrul de Excelenţă pentru Protecţie şi Securitate – SPP şi a asistat la deschiderea primului curs de protecţie, din acest an, pentru ofiţerii de securitate ONU.

‘Peter Drennan a fost impresionat de facilităţile de pregătire puse la dispoziţie de SPP şi de înaltele standarde de instruire, atât ale ofiţerilor SPP, cât şi ale cursanţilor trimişi de ONU să se perfecţioneze la Bucureşti’, precizează sursa citată.

Alte cinci cursuri de pregătire pentru angajaţii ONU sunt planificate să se desfăşoare, în acest an, în cadrul Centrul de Excelenţă pentru Protecţie şi Securitate – SPP.

Programul de pregătire a debutat în urmă cu opt ani şi a însumat peste 22 cursuri, cu peste 300 de ofiţeri de protecţie ONU. Cursurile organizate la Bucureşti în cadrul Centrului de Excelenţă pentru Protecţie şi Securitate – SPP sunt coordonate de echipe mixte formate din instructorii SPP şi ONU. Instructorii serviciului sunt acreditaţi internaţional şi fac parte dintre ofiţerii care au executat anterior misiuni sub egida ONU.

ONU şi SPP colaborează de 14 ani. În acest timp, 35 de echipe echipe ale SPP, peste 500 de ofiţeri de protecţie, au desfăşurat misiuni în cele mai active zone de conflict. Ofiţerii SPP au asigurat protecţia demnitarilor ONU în teatrele de operaţii din Afganistan, Sudan, Sudanul de Sud, Siria, Republica Centrafricană şi Libia.

Oficialul ONU a desfăşurat luni şi marţi o vizită la SPP, scrie news.ro.

 

16 COMMENTS

      • și care este părerea dl Dragnea?
        în urmă cu aprox 3-4 luni actuala majoritate genera o companie împotriva dl Pahonțu dar și a SPP-ului / toți membrii Guvernului au renunțat la SPP și au acceptat să fie păziți de Jandarmeria Română.

        • Păi dacă Pahontu nu a vrut să stea drept in fața lui Dragnea…
          A acceptat să fie terfelit,..din pacate si de agarici frustrați pe care i-a avut in subordine..

  1. Ca Dragnea vrea sa modifice legile securitatii nationale, ar fi bine ,ca ele sunt de prin anii 1991.
    Dar se jura pe toti sfintii ca nu are de gand sa promoveze Codul administrativ ( unde era un articol cu cetatenii reabilitati care pot sa candideze).
    Acu’ iar la pus pe tapet !

  2. Bine că cineva, și nu oricine, apreciază activitatea SPP-ului. Poate că asta ar trebui sa-i facă pe unii să se gândească de două ori atunci când lansează acuzații nefondate doar pe baza spuselor unui prieten care a fost atenționat de alt prieten că nu știu ce face al treilea prieten…Zic…

  3. Spre deosebire de guvernantii noștrii și de cei doi vremelnici și încă lideri ai Parlamentului, cei din ONU apreciază institutia, conducerea ei și profesionalismul acestor ofițeri din Spp.

    • Nimeni nu pune la indoiala profesionalismul si inalta pregatire a ofiterilor SPP. Problema majora a acestora, a conducerii, sunt derapajele, cum le place unora sa spuna, nerespectarea fisei postului.

      • Dragnea respectă fișa postului,..nu ..problema pe care o are cu Pahontu nu are legatura cu ..unele derapaje,..poate inerente in instituții…ci e ceva personal..aici e problema iar DNA ar trebui să vadă dacă campania dusă impotriva unor instituții de siguranță…..nu are cap de pod in frumoasa Rusie.

  4. Bine ca alții apreciază instituțiile noastre, iar noi ne străduim sa le distrugem. Probabil ca de asta spp-ul și-a câștigat dușmani atât de înverșunați, pentru ca este un serviciu eficient si profesionist, lucru inadmisibil pentru actuala majoritate.

    • Voi oricum aveti creierele sucite, aveti o perceptie gresita, nimeni nu se straduieste sa distruga “institutiile noastre”. Problema sunt conducatorii acestora, adevarati Dumnezei pe pamant, uitati in functii de administratia statului.
      Interesant ca nimeni nu-si pune problema cat castiga statul de pe urma acestor ofiteri care-si risca vietile iar, ofiterii sunt convins ca nu sunt platiti la adevarata valoare.

  5. Ba nene,astia din strainataturi racoleaza cetateni romani pentru interesele lor,deci, locuri de munca in strainatate platite bine dar expuse riscului fizic total! De ce nu se da liber la locuri de munca,platite bine in romanica si ii trimit in strainataturi? Nu se doreste sa existe cetateni in tara,ii trimit pe picioarele proprii si ii aduc in sicriu! Si asta e o solutie privind micsorarea numarului de cetateni traitori in romanica ca! Doar asa se pot alinia ca pupatori la cerintele strainatatii privindu-i pe cei 7 miliarede de bipezi,sunt prea multi dar nu in romanica! S-a injumatatit numarul cetatenilor care traiesc in patria mama si politicienii alaturi de numitii politic,prin gurile lor,ies numai minciuni,si anume: vrem sa revina cetatenii romani inapoi in tara! Ba mincinosilor,valabil pentru toti perindatii in politica de 28 ani,nu va e scarba de voi cand deschideti gura?!

  6. Hahaha, cat ghinion pe Daddy pentru că l-a executat pe Codrin, cap de bour, acest șef din ONU, impresionat de gorilele care l-au protejat pe Daddy la instanța, urma să le propună acestora angajarea pentru paza demnitarilor ONU.

Leave a Reply