Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu la TVR 1 :

„Discut frecvent cu oameni din mediul de afaceri românesc, care mi-au spus următorul lucru: Domnule, este foarte bine că anchetează firmele româneşti care sunt angrenate în fapte de corupţie, cu administraţia sau altfel, cu politicieni. Dar firmele străine de ce nu sunt anchetate? Ştiţi de ce nu sunt anchetate? Pentru că firmele străine se bucură de protecţia ambasadorilor, care, pe de o parte, protejează firmele străine, dar, pe de altă parte, vin să dea lecţii ca să continue lupta împotriva corupţiei. Este o dublă măsură”.

14 COMMENTS

  • “Să-l condamnăm la moarte pe Dan Voiculescu!!!
   Mogulul, Varanul, Motanul Felix trebuie să moară. Ce ne mai complicăm cu expediente? Prea de durată și, după cum se poate vedea, ineficient. Atâta vreme cât omul respiră, prea mulți oameni de bună credință suferă. Iată, procurorul Emilian Eva. Iată, judecătoarea Camelia Bogdan. Ca să nu mai vorbim de preablândul Traian Băsescu. Cu ce-au păcătuit acești patrioți, care n-au vrut altceva decât binele superior al țării lor, ca acum să pătimească în halul ăsta? Să fie luați la întrebări pentru insignifiante traficuri de influență, ori șantaje, ori primire de foloase necuvenite, ori incompatibilități?
   Păi râd și curcile: 10 000 lei, asta-i mită pentru sentința secolului? Camelia Bogdan are tot temeiul să se simtă jignită! Dac-ar fi fost lacomă, să-și propună să dea lovitura, lua de la Voiculescu un milion (și nu de lei ci de euro) ca să-l facă scăpat. A, ar fi păscut-o destinul judecătorului Mustață? Care nu a ținut cont că macazul sentinței fusese deja înclinat într-o direcție și, neorientat, s-a trezit tras pe linie moartă și poprit la depoul de obiecte casate? Ghinion!
   După cum se vede, în dosarul ICA justiția nu și-a făcut treaba cum ar fi trebuit, adică în totalul beneficiu al interesului național. Din moment ce, și cu 10 ani de pușcărie și cu averea confiscată și cu 60 de milioane de euro prejudiciu de recuperat, Dan Voiculescu rămâne în continuare hăituitul principal, inamicul numărul unu al jumătății curate de țară. Marile noatre conștiințe justițiariste, printre care, la loc de cinste, Traian Băsescu, Laura Kovesi, Cristian Tudor Popescu, Alina Mungiu Pippidi, nu-și găsesc liniștea știind că turnătorul Voiculescu, pușcăriașul Voiculescu, șantajistul Voiculescu, delapidatorul averii Ceaușeștilor și moștenitorul ilegitim al conturilor fostei securități, încă mișcă și face rău țărișoarei. Lovind în oameni puri, de bună credință, cum ar fi Turcescu, Tapalagă, Andronic, Pora. Cum? Prin cozile lui de topor de la A3, prin câteva milioane de boșorogi drogați de alde Gâdea și Badea cu revelații halucinante pe care nimeni altcineva nu-și permite să le vadă, bașca să pomenească de ele.
   Eu chiar nu înțeleg de ce, în cazul lui Voiculescu, se umblă cu jumătăți de măsură. Când aplicarea măsurii intregi a operat perfect și fără complicații în alte cazuri. În cazul lui Băsescu Traian, de exemplu. Jumătatea de măsură ar fi însemnat să înceapă și împotriva lui una – două urmăriri penale, așa, la abureală, după care să se dea NUP sau, în cel mai rău caz, vreo condamnare cu suspendare. Nici vorbă! Aici DNA-ul a lucrat cu măsura întreagă, a acționat radical: nici măcar nu s-a atins de el. Asta zic și eu asumare: sau suntem hotărâți să facem justiție până la capăt, sau nu mai suntem!
   Dar acum, că, în fine, nu se mai poate redeschide procesul lui Dan Voiculescu, eu cred că treburile s-ar putea rezolva simplu, în sensul îndeplinirii justiției supreme visată de sectarii unei Românii care trebuie curățită (sau curățată?) cu orice preț: prim și unic pas, curățarea lui Dan Voiculescu! Cu șoricioaică sau izotopi, e mai puțin important.
   Astfel ar dispărea în uitare ghiulele ce atârnă agasant de glezna luminoaselor conștiințe ce ne conduc și care fac tot posibilul să pârjolească drumurile justiției ce duc către ele. Dosarul Hayssam, dosarul ALRO, dosarul Microsoft, dosarul ANRP și, câte altele, știute și neștiute, toate, ca într-un uriaș complot, se înmănunchează la vârful lor și poartă un singur nume: Traian Băsescu. Această situație nu mai poate continua! Trebuie aplicată soluția finală: Dan Voiculescu la ștreang, Traian Băsescu la beatificare! A, încă trăiește? Nu-i problemă! Îi dă BOR o dispensă!
   Curățîndu-l pe Dan Voiculescu îl curățim (nu ”curățăm”) pe Traian Băsescu. Și, odată cu el, curățim și o întreagă echipă de constructori harnici și patrioți care au edificat, sub conducerea lui, în numai 10 ani, România recordurilor penale de azi. Aceea prezentată cu triumfalism de infailibila doamnă Kovesi la bilanțul de ieri al DNA.
   Hai, încă puțin!, Hai, că se poate! Mutăm toată țara după gratii și-l facem pe Traian Băsescu gardian șef! Nu că sună bine?”

 1. Întreb eu: de ce nu aţi făcut o lege perfectă?
  Voi nu simţiţi că totul porneşte de la voi prin interpretarea legilor şi comportamentul vostru zilnic?
  Neseriozitatea porneşte de la respectul de sine pînă la respectul celor din jur şi nu pe alese sau rar cum din cînd în cînd mergeţi la locurile de muncă!
  Să nu vă aud nici pe unii nici pe alţii: toţi sunteţi o apă şi-un pămînt!
  scuze pentru duritatea vocabularului

 2. Probabil din acelasi motiv pentru care romanii pot sa lucreze si pe 2 lei, caci daca ar fi mai bine platiti ar migra firmele spre piata gri.
  Din acelasi motiv cred ca nu se ancheteaza firmele straine, pentru ca se vor simti descurajate sa investeasca in Romania.
  Din pacate doar dubla masura functioneaza la noi. Depinde cine o aplica.

 3. Pentru ca suntem colonie. Romanii ar trebui sa-l urmareasca cu mult mai multa atentie pe Tariceanu. Este aproape singurul demnitar autentic ramas pe scena politica romanesca.

 4. De Romania colonie,de aia nu ancheteaza si firmele straine !.Ilie Serbanesecu (nu l agreeati) a explicat destul de coerent acest fapt !

 5. Pentru ca se bate toba, tocmai ce zbura cocos,tocmai ce fu bilantul cu jenantele si gretoasele osanale,de se grabi si ministra pruna sa- reconfirme pozitia spaimei coruptilor kovesika,n-are texte cu prezumtia de nevinovatie, ca tot ce-i romanesc e corupt, iar cei straini sunt curati,numai sa ne gandim la austiecii mari afaceristi cu lemnul padurilor noastre sau microsftul si se vede clar ca sunt protejati in manarii si magarii!Traim anapoda intr-o tara cu oameni anapoda,politicienii sunt corupti a venit tehnocratia sa ne lumineze si rezultatul un mare fas,plevustile inoata langa marii rechini!

  • IAR MAI NOU SI NEBUNUL DE LA BUDAPESTA NE IA LA ROST CA VEZI DOAMNE JUSTITIA ROMANA FACE EXCES DE ZEL CU POLITICIENI MAGHIARI, CA VEZI DOAMNE ASTIA AI LOR SUNT CURATI CA LACRIMA SI SA NU NE ATINGEM DE EI… A AJUNS SI UNGARIA VREO PUTERE EUROPEANA CAPITALISTA SI NU AM AFLT NOI? SA LE DAM SI LOR SOCOTEALA? BA SA LE DAM ALTCEVA PESTE BOT,ZIC…

  • Sigur… ai citit tu pe net:))
   (d-aia se ridica problema cu “dosarul de transfer” – e o chestie tehnica, n-am chef sa-ti explic – ca respecta aia “legea”… de externalizarea profitului” auzisi, Andrei ?! Aflasi ca OMV inchide pe pierderi, in tara in care resursa umana e cea mai ieftina, iar combustibilul e cel la scump ?! Bine, atunci, ai “inteles” perfect:)))

 6. Excelent, ca de obicei DL. Tariceanu. I-am observat discursul in ultima perioada, cum a luat o pozitie corecta si a semnalat/criticat toate derapajele si neregulile.
  Din pct. meu de vedere este singura voce lucida, obiectiva care se exprima foarte clar si fara intarziere!
  Poate dupa un prea lung timp plin de deceptii si deziluzii, indraznesc si eu sa spun ca sunt mandra cu un astfel de politician.

  • @Cristina,
   .
   Păi da, Cristina, cuplul Ponta-Președinte/Tăriceanu Prim-Ministru,cum s-a intrat în campanie, nu era bun, ne trebuia joshannis-cioloș.
   L-aș înghiți și pe actualul cuplu dacă, și-n vis, și nu la vot, votam joshannis. Și-aș tăcea chitic dacă am greșit. Și cam așa se vede…când mă uit la alții.
   Ne-am da cu stângu-n dreptu, asta-i sigur, noi presa ASTA, puțină, care mai era și independentă și acuma regretăm și, unii din noi nu recunosc și aruncâm vina…tot pe Ponta. Ghici cine?
   Unii, e drept, au fost dintotdeauna contra lui joshannis, lucru știut de către cei ca mine care au urmărit Antena 3 și care au șimțit mai bine (și nu era operație pe creier) pericolul, văzînd cine sunt cei din spatele lui joshannis, dar și cine-i joshannis, din cap până-n picioare. Tot ei, prin Mihai Gâdea, simțind pericolul au mai încercat o dată(ieșind pe toate Antenele la 19:00h) să cheme ”lumea” la vot(informațiile fiind de natură să îngrițoreze) că, dacă iese ”cine nu trebuie”, treaba-i …nasoală. Parcă asta am înțeles eu, tu nu?!
   Alții au lovit ”deontologic” în Ponta de nu s-a văzut, ei tocând teme vechi din arsenale știute de prin anii 90, care puneau în discuție problema dacă..Ponta.. o fi bine cu rușii?…dar cu chinezii? …că ne putem aștepta la partidul-stat cu Ponta, cu mulți cocuni securiștii și ”baroni roșii” care sunt mult mai nenorociți decât cei galben-albastru, că ar fi, chiar, mai bine cu cei galben-albaștri.
   Drept urmare, lui Ponta i s-au aplicat, încă înainte de a intra la guvernare cu(mai târziu) nenorocitul de ”Oprea care a tăiat salariile și pensiile cu băsescu”, multe epitete ușor de mestecat și îngurgitat de ultrași, mulți ultrași: Ponta-securistu( că a trimis ”bezele” cum că vrea să mențină conducerea serviciilor și-i foarte-foarte rău, Ponta-tradatorul Referendumului, etichetă dură de tot și cuplată cu Ponta-slugă( barosist-redingistă, ba, și gordonistă) și, iarăși, Ponta-trădator UDMR(nu și antonescu care s-a dezis repejor, cum îl știm), Ponta-koabitakul(cu un antonescu ”corector pe text de Pakt” ambele, musai, cu k _că dă bine la postaci, etichetă care a fost și care va mai fi aplicată încă vreo 50 de ani încolo, fiind și cea mai ”gravă”), și , să zicem, ultima, Ponta-tradatoru(am mai zis-o) dar asta i-a fost aplicată pentru numirile din Parchet.
   Toate astea, pe lângă campania pe motive de proastă guvernare, constând în: ”dat cu Ponta de toți pereții”, ”cu capul de catapeteasmă”, că ”pe el și PSD-ul nu-l va vota nici dracu în această viață, explică o realitate și anume faptul că ”s-a pus”, voluntar sau involuntar,de vreo 512.190 de voturi ale ultrașilor care nu s-au dus la Ponta ci la….joshannis, și care l-au făcut pe ăsta președinte.
   Este foarte simplu calculul fie și numai dacă ne punem întrebarea dacă cei care urlau împotriva lui Ponta:Ponta –tradatoru! și…Ponta –securistu(înjurăturilefiind mult mai multe și venind ”din interior” au votat cu Ponta?
   Celor 512.190 de voturi venite de la ultrași antiponta dacă li se adaugă cei 4.149.306 de votanți ai lui joshannis băsiști rezultă un numar de 4.661.496, restul de 1.627.273 din cei
   6.288.769 de votanți ai lui joshannis urmând să fie împărțit între pnl și ”tinerii care-și vor Țara înapoi”
   E clar sau…nu e clar?
   Urmare, ne-am fleșcăit. L-am adus (și cu contribuția unora dintre noi) președinte pe joshannis l-am văzut acolo sus, și iarăși l-am văzut, și-am făcut, ca urmare(cum spuneam), liniște.

Leave a Reply